Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
7. 10. 2013,
11.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca Ljudski vrt

Ponedeljek, 7. 10. 2013, 11.29

8 let

Katanec se noče prilizovati, a roti navijače: Potrebujemo pomoč

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Srečko Katanec bo v petek prvič po vrnitvi na položaj selektorja slovenske reprezentance na delu v Ljudskem vrtu. O mariborskih navijačih ima dobro mnenje, na tekmi z Norveško si želi podpore.

Pred slovensko nogometno reprezentanco je razburljiv konec kvalifikacijskega ciklusa za svetovno prvenstvo v Braziliji. Najprej Katančeve izbrance čaka domača tekma z Norveško, nato še zadnja tekma, vse prej kot lahkotno gostovanje pri vodilnih Švicarjih. Selektor se zaveda, da Slovenijo v boju za brazilsko vozovnico (v večini primerov) ohranjata le dve zmagi, zato bo naredil vse, da v petek premaga norveškega tekmeca, prekine nehvaležno statistiko s skandinavskimi tekmeci ter v Bern odpotuje na krilih pomembne zmage. "Ne bom se ponavljal kot papagaj, a potrebujemo pomoč. Upam, da bo v petek energija na tribunah takšna, kot jo potrebujemo. Da se igralcu takrat, ko potrebuje pomoč, ne bo žvižgalo. Lahko se mu po tekmi, če bo kaj narobe. Takrat se lahko navijači sprostijo (smeh), ne pa med srečanjem," je razkril željo Srečko Katanec, ki je letos Slovenijo na domačih zelenicah vodil trikrat. Vselej na ljubljanskem štadionu v Stožicah, ko je dvakrat občutil premoč gostujočih navijačev (na tekmah z BiH in Albanijo). Zdaj ga čaka letošnji krst v Ljudskem vrtu, ki je v tem kvalifikacijskem ciklusu gostil srečanje med Slovenijo in Ciprom, zmaga pa je s pomočjo dvakratnega strelca Tima Matavža (2:1) ostala doma. Ugodna in dobrodošla napoved za petek, ko bo Katančeva četa naskakovala nove tri točke, v kvalifikacijah bi bile to že četrte zapored, kar bi bil tudi novi rekord slovenske članske reprezentance vseh časov. "Ne bom komentiral mariborskega kluba, bi pa rajši videl, da bi bil v zmagovalnem nizu, saj bi bila energija v Ljudskem vrtu verjetno drugačna kot zdaj," je selektor razmišljal v petek, še pred odigranim večnim derbijem z Olimpijo, ki je vijolicam prinesel tako želeno zmago in tudi vrnil nasmehe na obraze.

Če bodo za reprezentanco navijali vsaj 50 odstotkov tako kot za klub …

Slovenski selektor si je v tej sezoni v Ljudskem vrtu ogledal že veliko srečanj NK Maribor, tako domačih kot tudi evropskih, njegovo mnenje o navijačih pa je zelo dobro. "Zdaj govorim na pamet in se nočem prilizovati. A če bodo za reprezentanco navijali vsaj 50 odstotkov tako, kot navijajo za klub, bo to za nas v redu. Klubu dajejo podporo vseh 90 minut, tudi v trenutkih, ko Maribor igra slabo. S pozitivno energijo se da prebroditi krizo in izvleči," je prepričan 50-letni Ljubljančan, ki bo reprezentante malce po 12. uri sprejel na zboru na Brdu pri Kranju. Žal med njimi ne bo poškodovanih zveznih igralcev Valterja Birse in Josipa Iličića, s katerima bi bil cilj treh domačih točk na dvoboju z vikingi lažje izvedljiv, bo pa v petek prisotna podpora s tribun, ki bo Katančevim bojevnikom pomagala do zmage. Do petka je v predprodaji pošlo že 5.000 vstopnic, na Štajerskem pa se bo mudilo tudi 600 gostujočih navijačev. Če bodo Katančeve želje uslišane, bodo Norvežani – tudi oni doživljajo tekmo kot zadnji mogoči vlak za Brazilijo – zagotovo preglašeni.

Ne spreglejte