Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 2. 2013,
16.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Srečko Katanec

Ponedeljek, 4. 2. 2013, 16.21

8 let

Katanca čaka precej dela, Angležem, Ekvadorcem in Nemcem veliki skalpi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska reprezentanca se je pod vodstvom povratnika Srečka Katanca predstavila na tekmi proti BiH in bila proti zmajem še četrtič poražena (0:3). Nemčiji skalp Francije, Angliji pa Brazilije.

Slovenija je prvo tekmo v svojem drugem obdobju pod vodstvom Srečka Katanca proti Bosni in Hercegovini začela s porazom. Gostje, ki so imeli v Stožicah izdatno podporo s tribun, so že v prvem polčasu dosegli dva gola. Prvo ime pa je bil Miralem Pjanić. Veziste Rome in ideolog igre zmajev je podal pri prvem golu Vedada Ibiševića, nato pa po podajo Edina Džeka dosegel še zadetek. Slovenija ni igrala slabo, Valter Birsa pa je imel edino resno priložnost v prvem polčasu. V drugem polčasu je Katanec storil precej sprememb v postavi, Slovenija tudi takrat ni igrala slabo, vendar tudi tretji zadetek prejela, potem ko ni izkoristila priložnosti. Imeli so jih Armin Bačinović, Mišo Brečko, Jasmin Kurtić in Tim Matavž. Srečka Katanca in njegove nogometaše, tokrat so manjkali Zlatko Dedić, Milivoje Novaković, Kevin Kampl in Dominic Maroh, čaka še precej dela do naslednje kvalifikacijske tekme, ki bo 22. marca proti Islandiji.

Odigranih je bilo še kar nekaj srečanj med svetovnimi velesilami. Petkratni svetovni prvaki Brazilci so na Wembleyju dočakali povratek Luisa Felipeja Scolarija in bili poraženi pri Angležih. Joe Hart je Ronaldinhu v 19. minuti obranil strel z bele točke, Wayne Rooney pa je Angleže povedel v vodstvo. Na začetku drugega polčasa je po napačni podaji Garryja Cahilla izenačil rezervist Fred, zmago pa je Angležem priboril Frank Lampard, ki je tokrat začel na klopi. Francozi so na Stade de Franceu gostili sosede iz Nemčije, ki so zmagali po zadetkih Thomasa Müllerja in Samija Khedire. Nizozemska je v amsterdamski Areni skorajda uro vodila proti Italiji, a se je tekma končala s po enim zadetkom v vsaki mreži. Lionel Messi je z Argentino zmagal v Stöckholmu. Evropski in svetovni prvaki Španci pa so v vroči Dohi premagali južnoameriškega prvaka Urugvaj. Portugalska s Cristianom Ronaldom na čelu, zabil je prvi zadetek za domače, je morala priznati premoč Ekvadorcem.

Kaj pa tekmeci Slovenije v kvalifikacijah za SP 2014? Vodilna Švica je odigrala tekmo brez golov v Pireju, Islandija (prvi Katančev tekmec v kvalifikacijah) je v Marbelli priznala premoč Capellovi Rusiji, Norveška v Andaluziji, Ciper pa Srbiji. Po prijateljskih tekmah bodo reprezentance naslednje tekme igrale v kvalifikacijah.

Ne spreglejte