Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 11. 2011,
20.49

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Luka Koper Triglav

Sobota, 5. 11. 2011, 20.49

8 let, 2 meseca

Kanarčki z Orli opravili že v prvem polčasu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Luke Koper so v 17. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali Triglav s 3:0 (3:0).

Koprčani so v zadnjih krogih le nekoliko popravili slab začetek sezone in proti Triglavu vknjižili tretjo zaporedno zmago. Do zanesljivih treh točk so prišli že v prvem polčasu, kljub tekmi več pa so sedaj na sedmem mestu. Triglavani so z 12. porazom v sezoni trdno na dnu prvenstvene lestvice.

Prisotni gledalci na koprski Bonifiki se še niso dobro posedli na stole stadiona, ko so domači že povedli. Po levi strani je pobegnil mladi Matej Pučko, ki je pritekel pred vratarja Žana Pelka in ga zanesljivo z diagonalnim strelom premagal. Koprčani so kljub vodstvu igrali napadalno. Gledalci niso mogli verjeti, da je to ista ekipa, ki je pred nekaj dnevi izpustila napredovanje v Hervis pokalu proti drugoligašu Šenčurju.

V 16. minuti je novo akcijo začel Pučko, podal do Milana Osterca, slednji je v kazenskem prostoru zaposlil Davorja Bubanjo, ki je povišal vodstvo domačih na 2:0. Šest minut kasneje je ponovno Bubanja odlično streljal iz kakšnih 14-ih metrov, vendar se je izkazal gostujoči vratar. Pelko je bil v glavni vlogi v 33. minuti, ko je zaustavil močan strel Osterca. Pet minut kasneje je Bubanja zadel okvir gostujočih vrat, še v isti minuti pa je Doris Kelenc pritekel sam pred Pelka, vendar se je slednji znova izkazal. Odlični vratar gostov je bil v glavni vlogi tudi v 39. minuti, ko je veselje preprečil Ivici Gubercu. Gol je visel v zraku in v zadnji minuti prvega polčasa so ga domači tudi dosegli. Razpoloženi Pučko je pobegnil po levi strani, njegov predložek pa je Uroš Smolej preusmeril v lastno mrežo.

Drugi polčas je bil v primerjavi s prvim precej nezanimiv. Šele v 76. minuti so si domači pripravili prvo priložnost. Po kotu Kelenca Enesu Handanagiću iz treh metrov žoge ni uspelo poslati v prazno mrežo. Sledil je dober poizkus Guberca v 79. minuti, v zadnjih minutah srečanja pa so tudi gostje zamudili priložnost za častni zadetek. V 83. minuti je bil neuspešen Gregor Romič, v 86. pa še Dejan Burgar.

Ne spreglejte