Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
13. 10. 2016,
17.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

7

Natisni članek

Kevin Kampl Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca kvalifikacije za SP 2018 nogomet

Četrtek, 13. 10. 2016, 17.41

6 let, 7 mesecev

Kampl je odgovoril Katancu: Seveda se moramo pogovoriti

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

7

Kevin Kampl | Foto Reuters

Foto: Reuters

"Še naprej si želim igrati za slovensko nogometno reprezentanco," je za nemški tabloid Bild dejal Kevin Kampl. Selektorju Srečku Katancu je pritrdil, da se morata o tej njegovi želji pogovoriti skupaj s preostalimi reprezentanti.

Selektor Srečko Katanec je v sredo zvečer dejal, da bo na to, ali bo Kevin Kampl ostal član slovenske reprezentance, vplival tudi glas preostalih reprezentantov. Po selektorjevem odmevnem javnem nastopu se je v nemških medijih odzval tudi glavni akter zgodbe, ki je v zadnjem tednu razburkala slovensko javnost.

"Seveda se moramo pogovoriti. Jasno je, da si še naprej želim igrati za svojo državo," je za Bild povedal Kampl in se odzval na besede, ki jih je Katanec izrekel v sredo zvečer.

"S Kamplom se bomo pogovorili. Fantje bodo povedali, ali so za ali ne," je v polurnem pogovoru za slovensko nacionalno televizijo dejal selektor Slovenije o zvezdniku nemškega prvoligaša Bayerja Leverkusna, ki ga ni bilo na zadnji reprezentančni akciji.

Bi vi Kevina Kampla še klicali v reprezentanco?

  • Da.
    70,52 %
    1514 glasov
  • Ne.
    29,48 %
    633 glasov
Oddanih 2147 glasov

Za Slovenijo igra že štiri leta

V Nemčiji rojeni nogometaš, ki za Slovenijo igra od oktobra leta 2012 (22 nastopov in dva gola), je na dan zbora slovenskih reprezentantov pred tekmama kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški in Angliji sporočil, da ga ne bo zraven. Uradno pojasnilo pravi, da zaradi preutrujenosti, neuradno zaradi nestrinjanja s Katancem glede igralnega mesta, ki ga ima v izbrani vrsti.

Bosta Srečko Katanec in zvezdnik Bayerja Leverkusna še sodelovala? | Foto: Vid Ponikvar Bosta Srečko Katanec in zvezdnik Bayerja Leverkusna še sodelovala? Foto: Vid Ponikvar

Bo novembra odpotoval na Malto?

Naslednjo tekmo bo Slovenija igrala prihodnji mesec, ko Slovenijo čaka kvalifikacijska tekma na Malti, in prav zanimivo bo videti, ali bo 26-letnik, ki je bil v prejšnji sezoni izbran v najboljšo enajsterico prve nemške lige, zraven.

Kot bo zanimivo spremljati tudi to, ali bo konec tedna zaigral za Bayer v nemškem prvenstvu. Nogometaše iz Leverkusna v soboto ob 18.30 čaka gostovanje v Bremnu pri Werderju.

Ne spreglejte