Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
26. 11. 2015,
11.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Krunoslav Jurčić ND Gorica Miran Srebrnič Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 26. 11. 2015, 11.40

8 let

Kako je Maribor sporočil Olimpiji, da se ne predaja? (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Branilci naslova iz Maribora so v sredo gladko opravili z Gorico (4:2). Trener Krunoslav Jurčić je izpostavil visoko vrednost zmage po derbiju, v katerem so se njegovi izbranci psihološko izpraznili.

Maribor je pred zvestimi navijači pokazal, da se vzpenja v formi. Med tednom se je v mrzlem vremenu v Ljudskem vrtu zbralo dva tisoč gledalcev, kar je za tekme 1.SNL odličen obisk. Izbranci Krunoslava Jurčića igrajo napadalno in vedno bolj všečno za oko, obenem pa ohranjajo zaostanek za Olimpijo.

Po polovici prvenstva, odigrano je bilo ravno 18 krogov, zaostajajo sedem, a jim dobre predstave vlivajo optimizem, da bi lahko do konca sezone ujeli in nato še prehiteli večne tekmece iz Ljubljane, ki so prav tako kot vijolice v sredo opravili domačo nalogo z odliko in vknjižili nov paket treh točk.

Bajde ponovno zadel v polno

Vijolice so v derbiju 18. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagale Gorico s 4:2. Znova se je med strelce vpisal mladi reprezentant Gregor Bajde, kar je na zadnjih tekmah vijoličastih postala stalnica, v polno sta zadela še Agim Ibraimi in Santayehu Sallalich, enkrat pa so si mrežo Novogoričani prek Alena Jogana sami. Zanimivo je, da je za razliko od sobotnega derbija tokrat vso tekmo odigral kapetan Marcos Tavares. Brazilec s slovenskim potnim listom je klubski strelski rekorder, proti Srebrničevi četi pa se ni vpisal med strelce. Je pa Tavares načel mariborski festival zadetkov s podajo, po kateri je Ibraimi povedel vijolice v vodstvo z 1:0 ...

Bojazen, da bi nesrečni razplet večnega derbija, ko je bila sladka zmaga nad Olimpijo oddaljena le nekaj minut, hkrati pa so kartoni in poškodbe preprečili nastop še nekaterim igralcem (Stojanović, Viler in Mejač), je bila odveč.

"Vedno je neprijetno igrati po derbiju, ki izzove veliko psihološko praznjenje. Še posebej, če vemo, kako se je končal, da smo ostali brez zmage v zadnjih minutah. To pušča posledice na igralcih in morali smo poseči po posebnih psiholoških pripravah za to tekmo. Menim, da smo uspeli v tem namenu. Radi zmagujemo, pomembno pa je tudi, kako zmagujemo," sporoča Hrvat, ki na trenerskem položaju v Mariboru niza dobre rezultate.

Hotić dodal mladostniško energijo

Mariborčani so v sredo pridoma izkoriščali napake vrtnic v njihovi zadnji vrsti. Po dolgem času je zaigral Erik Janža. Pred letom dni je bil med reprezentanti, nato pa se je po selitvi iz Domžal v mesto ob Dravi izgubil. Priložnost za nastop je prejel tudi Dino Hotić, še eden iz plejade mladih reprezentantov Maribora. Prejšnji teden se je proti Srbiji vpisal med strelce, v sredo pa je Mariboru pomagal do zmage nad Gorico. "Kot smo dobili energijo z Bajdetom, potrebujemo še nekaj mladih igralcev, da prinesejo to mladostniško energijo, ki je zelo pomembna. Hotić jo je dodal, tudi z njim smo dobili, kar smo si želeli," je zadovoljen Jurčić, ki že pogleduje proti novi nalogi.

Maribor se bo v soboto v Ljudskem vrtu pomeril z Zavrčem.

Ne spreglejte