Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
20. 9. 2015,
11.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Zavrč Krunoslav Jurčić Marcos Tavares Jasmin Handanović Zlatko Zahović Prva liga Telekom Slovenije Albert Riera Toni Datković Slavko Matić

Nedelja, 20. 9. 2015, 11.09

8 let

Kaj si je privoščil Handanović v Zavrču? (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Maribora so v soboto nepričakovano pokleknili na gostovanju pri Zavrču, izgubili z 1:2 in razjezili navijače, saj so dosegli kar dva avtogola. Tekmo je odločila napaka Jasmina Handanovića.

Ko je 13-kratni državni prvak prejšnji teden napolnil novogoriško mrežo (4:1) in nakazal, da je konec rezultatske krize, je športni direktor Zlatko Zahović samozavestno napovedal, da bo imela Slovenija odslej opravka s pravim Mariborom. ''Pričakujem, da bomo zdaj šli iz zmage v zmago,'' je prejšnji konec tedna sporočil športni direktor, navdušen nad fizično pripravljenostjo izbrancev Krunoslava Jurčića v Novi Gorici ter dejstvom, da je na seznamu manjkajočih vedno manj poškodovanih igralcev. Nekdanji as slovenskega nogometa je pričakoval, da se bo mariborski niz zmag (Gorica v prvenstvu in Tolmin v pokalu) nadaljeval v Zavrču, kjer je bilo vse pripravljeno na veliki nogometni praznik, a se je grobo uštel. Dvoboj, katerega je v živo s šalom Zavrča okrog vratu spremljal nekdanji španski reprezentant Albert Riera, ki se bo v kratkem pridružil Haložanom na igrišču, je Mariborčane pahnil v hude težave.

Handanović zgrešil žogo in razveselil Zavrč

Vijolice so tekmecu podarile dva zadetka, kar je zadoščalo za zmago Zavrča z 2:1 in ogromno razočaranje v vrstah mariborskih navijačev. Napaki nekdanjih reprezentantov Marka Šulerja in Jasmina Handanovića, ki sta imela prste vmes pri avtogolih branilcev naslova, sta tako razburili privržence prvakov, da se je v Športnem parku v Halozah pripetilo marsikaj nešportnega. Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) bo imel veliko dela, saj je na igrišče s strani mariborskih navijačev zletelo ogromno stvari, ki tja ne sodijo, dramatični dvoboj je zaznamoval tudi izjemno dolg sodnikov podaljšek.

Kaj se je pripetilo Handanoviću? Izkušeni vratar Maribora je v prejšnji sezoni navduševal z odličnimi obrambami v ligi prvakov in si celo prislužil mesto v najboljši enajsterici kroga, zelo dobro je branil tudi na najpomembnejših tekmah v prvenstvu. V Zavrču je z nespretno napako spomnil na čase, ko je bil zaradi občasnih ponesrečnih posredovanj pri navijačih deležen ostrih kritik.

Ko mu je Izraelec Marwan Kabha v 86. minuti dvoboja v Zavrču vrnil žogo, jo je Ljubljančan skušal izbiti. Ker pa jo je nepričakovano zgrešil, je lahko nemoteno nadaljevala pot, zatresla vijoličasto mrežo in šokirala gostujoče navijače. Domače občinstvo je ponorelo od navdušenja, Viole pa od razočaranja, saj so Mariborčani ponovno neprepričljivo predstavo kronali s šokantno napako, s katero so ostali celo brez točke.

Tavares opozarja, da je v sredo že nova tekma

Na vrata mariborskega kluba je le teden dni po navdušujoči predstavi v Novi Gorici ponovno potrkala negativna energija. Mariborčani so si prvič pod vodstvom Jurčića privoščili poraz, ki jih zelo boli. Kapetan Marcos Tavares je po porazu v mikrofon nacionalnega radia priznal, da je to zelo grenka izkušnja.

Napovedal je tudi, da bo ta nesrečen poraz le združil soigralce, ki skupaj predstavljajo NK Maribor in da ni časa za obžalovanje zapravljenega, saj je v sredo že na sporedu nova tekma. Maribor se bo pomeril z Domžalčani, kar bo neposredni obračun za tretje mesto.

Mariborčani kljub novem spodrsljaju ostajajo prepričani, da je prvo mesto dosegljivo. Lani so za Domžalčani zaostajali že 11 točk, a na koncu zanesljivo prvi prečkal ciljno črto. Do konca prvenstva bo odigranih še 26 krogov, Maribor pa se bo z vodilno Olimpijo, ki ima že okroglih deset točk prednosti, pomeril še trikrat. Bo pa moral, če bo resnično želel ujeti zeleno-bele, na igrišču poskrbeti, da tekmece v prihodnje obdaruje z bistveno manjšim številom usodnih napak kot si jih je privoščil v Zavrču.

Ne spreglejte