Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 5. 2023,
20.36

Osveženo pred

11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Cas Seria A Juventus

Ponedeljek, 22. 5. 2023, 20.36

11 mesecev

Slabe novice za Juventus, ki je po odbitku desetih točk zdrsnil na sedmo mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Juventus navijači | Navijači Juventusa ne bodo veseli novice, da je njihov klub zaradi nepravilnosti pri poslovanju v zadnjih letih izgubil 10 točk in z drugega zdrsnil na sedmo mesto v Serie A. | Foto Guliverimage

Navijači Juventusa ne bodo veseli novice, da je njihov klub zaradi nepravilnosti pri poslovanju v zadnjih letih izgubil 10 točk in z drugega zdrsnil na sedmo mesto v Serie A.

Foto: Guliverimage

Športno razsodišče italijanske nogometne zveze (FIGC) je Juventusu iz Torina zaradi nepravilnosti pri poslovanju v zadnjih letih odvzelo deset točk. To pomeni, da nogometni velikan iz Torina po današnji kazni nima več zagotovljenega mesta v ligi prvakov v sezoni 2023/24. Ob tekmi manj - drevi ob 20.45 bo gostoval pri Empoliju - in točkovnem odbitku je z drugega zdrsnil na sedmo mesto Serie A, trenutno je pri 59 točkah.

Sodišče je oprostilo sedem nekdanjih klubskih funkcionarjev Juventusa, vključno z nekdanjim zvezdnikom in direktorjem Pavlom Nedvedom, za katerega so tožilci zahtevali osemmesečno prepoved delovanja v športu. Poleg Nedveda so bili oproščeni tudi Paolo Garimberti, Assia Grazioli-Venier, Caitlin Mary Hughes, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio in Enrico Vellano.

Italijanska nogometna zveza je 20. januarja letos stari dami iz Torina zaradi nedovoljenih prestopov odvzela 15 točk, a je razsodišče italijanskega olimpijskega komiteja (Coni) v drugi polovici aprila preklicalo kazen in primer vrnilo v prizivno sodišče FIGC, ki je 36-kratnemu italijanskemu prvaku danes odvzelo deset točk.

Preberite še:

Napoli
Sportal Napoli pisal zgodovino, Juventusu naprej kazen, nato poraz pri Stojanovićevih
Sevilla
Sportal Sevilla po drami izločila Juventus, Roma v finale z neverjetnim "bunkerjem"
Ne spreglejte