SiolNET. Sportal Nogomet
0,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slabe novice za Juventus, ki je po odbitku desetih točk zdrsnil na sedmo mesto

0,26

termometer

Juventus navijači | Navijači Juventusa ne bodo veseli novice, da je njihov klub zaradi nepravilnosti pri poslovanju v zadnjih letih izgubil 10 točk in z drugega zdrsnil na sedmo mesto v Serie A. | Foto: Guliverimage
Navijači Juventusa ne bodo veseli novice, da je njihov klub zaradi nepravilnosti pri poslovanju v zadnjih letih izgubil 10 točk in z drugega zdrsnil na sedmo mesto v Serie A. Foto: Guliverimage

Športno razsodišče italijanske nogometne zveze (FIGC) je Juventusu iz Torina zaradi nepravilnosti pri poslovanju v zadnjih letih odvzelo deset točk. To pomeni, da nogometni velikan iz Torina po današnji kazni nima več zagotovljenega mesta v ligi prvakov v sezoni 2023/24. Ob tekmi manj - drevi ob 20.45 bo gostoval pri Empoliju - in točkovnem odbitku je z drugega zdrsnil na sedmo mesto Serie A, trenutno je pri 59 točkah.

Sodišče je oprostilo sedem nekdanjih klubskih funkcionarjev Juventusa, vključno z nekdanjim zvezdnikom in direktorjem Pavlom Nedvedom, za katerega so tožilci zahtevali osemmesečno prepoved delovanja v športu. Poleg Nedveda so bili oproščeni tudi Paolo Garimberti, Assia Grazioli-Venier, Caitlin Mary Hughes, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio in Enrico Vellano.

Italijanska nogometna zveza je 20. januarja letos stari dami iz Torina zaradi nedovoljenih prestopov odvzela 15 točk, a je razsodišče italijanskega olimpijskega komiteja (Coni) v drugi polovici aprila preklicalo kazen in primer vrnilo v prizivno sodišče FIGC, ki je 36-kratnemu italijanskemu prvaku danes odvzelo deset točk.

Preberite še:

Napoli Sportal Napoli pisal zgodovino, Juventusu naprej kazen, nato poraz pri Stojanovićevih Sevilla Sportal Sevilla po drami izločila Juventus, Roma v finale z neverjetnim "bunkerjem"
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin