Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
27. 9. 2015,
10.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Krško NK Maribor NK Maribor ND Gorica NK Krka Prva liga Telekom Slovenije Krunoslav Jurčić

Nedelja, 27. 9. 2015, 10.32

8 let

Jurčić hvali Viole in opozarja: Na eni tekmi ne moremo dobiti devet točk

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Gorice lahko danes prekinejo črni niz in se vodilni Olimpiji približajo na -2, Maribor pa ima na obračunu prvakov v Krškem priložnost, da zaostanek za Ljubljančani zniža na sedem točk.

Vrtnice v tej sezoni skrbijo za nenavadna obdobja (ne)uspešnosti. Za začetek so visoko izgubile v Ljubljani, nato nanizale kar sedem zaporednih zmag in se dokopale do vodilnega položaja, po treh porazih pa izgubile stik z Olimpijo. Srebrničeva četa sploh še ni remizirala. To je še edina "ničla" na prvoligaški razpredelnici, vse druge rubrike so že zapolnjene.

Pred štirikratnimi državnimi prvaki je srečanje, ki bo odgovorilo na marsikatero vprašanje. Tudi na to, koliko globoko je nov ambiciozni projekt novogoriškega kluba segel v srce domačih nogometnih navdušencev. Na zadnjih spektaklih, ko sta v Športnem parku gostovala Maribor in Olimpija, so bile tribune polne skoraj do zadnjega mesta. Kako bo danes, ko v goste prihaja Krka, ki ne bo mogla računati na kaznovanega mladega reprezentanta Lea Ejupa?

Novomeški klub ni takšen magnet kot "večna tekmeca" iz dveh največjih slovenskih mest, je pa vseeno zelo nevaren gost. Skušal bo nadaljevati izjemen niz neporaženosti na gostovanjih, ki traja že osem srečanj. Izbranci Andreja Kastrevca v tej sezoni v gosteh sploh še niso dobili po prstih.

V slabo voljo so spravili Rudar in Zavrč ter se iz Velenja in Haloz vrnili s popolnim izkupičkom, remizirali pa so v Celju in Mariboru. Povsem drugačna slika je na novomeškem Portovalu, kjer le redko zmaguje. Tako je bilo tudi v tretjem krogu, ko je Krka doma izgubila proti Gorici. Je napočil čas za maščevanje? Gostitelji si postavljajo vprašanje nekoliko drugače. Je napočil čas za nadaljevanje strelskega niza prvega strelca Blessinga Elekeja?

Na štadionu Matije Gubca se je sredi septembra trlo gledalcev. Za polne tribune, zapolnjena so bila tudi "spontana" sedišča na trati, so poskrbeli velemojstri spidveja. Tudi danes ne bo manjkalo športnega občinstva, le da bodo danes v ospredju nogometni prvaki. Na zanimivem derbiju se bosta pomerila kluba, ki sta sezono 2014/15 končala z lovoriko. Krško je postavilo zgodovinski dosežek in osvojilo drugo ligo, Mariborčani pa so upravičili vlogo favorita in kot zanesljivo prvi prečkali prvoligaško ciljno črto.

V tej sezoni vijolicam ne gre vse po načrtih. Evropskemu šoku so sledili še nekateri v domačem prvenstvu. Točke so osvajali manj pogosto, kot bi si to želeli zvesti navijači, podoben trend se je nadaljeval tudi s prihodom novega trenerja. Hrvaški strokovnjak Krunoslav Jurčić je zadovoljen z večino stvarmi. Motita ga le še neučinkovitost v napadalnih akcijah, a je prepričan, da bo težava kmalu odpravljena, ter nekoliko hladen odnos mariborskega občinstva do nogometnih ljubljencev. Tako je potožil po zadnji tekmi, ko sta se Maribor in Domžale v enem izmed dveh derbijev kroga razšla brez zmagovalca.

Viole znajo oceniti situacijo

"Bistvenega pomena bo potrpežljivost. Na eni tekmi ne moremo dobiti devet točk. Ne glede na okoliščine je treba ohraniti mirno kri, s prizadevnostjo, pravim odnosom do dela se bomo vrnili k navadam zmagovanja in izboljšali položaj na lestvici," sporoča trener Maribora, ki bo v Krškem pogrešal kaznovanega Željka Filipovića.

"Zelo spodbudno za ekipo je spoznanje, da Viole kot najzvestejši navijači znajo oceniti situacijo. Da so bili z nami v istem ritmu od prve do zadnje minute. Z zavedanjem, da se to, kar si želimo, ne more zgoditi na eni tekmi. Le vprašanje časa je, kdaj bomo za prikazano na igrišču nagrajeni s točkami. Zato potrebujemo pozitivno energijo, da se izkopljemo iz luknje, v katero smo padli," je optimist nekdanji hrvaški reprezentant, ki se zaveda, da bi s pričakovano zmago v Krškem storil pomemben korak naprej, saj bi se Olimpiji približal na sedem točk razlike. Do konca sezone bodo odigrali še tri medsebojne derbije, tako da bi lahko imel s pomočjo matematike usodo že v svojih rokah.

Krčani se ne nameravajo kar tako predati. Čeprav slasti zmage niso občutili že devet krogov, so prepričani, da bi jim lahko spodbuda številnega občinstva pomagala do novega podviga. Potrebujejo le zadetek. Na zadnjih devetih tekmah so osvojili le tri točke, njihove strelske naprave pa so neučinkovite že skoraj 400 minut. V krstni prvoligaški sezoni so dosegli le pet zadetkov, pod dva se je podpisal Mariborčan David Poljanec, ki je zadel v polno tudi na gostovanju v Ljudskem vrtu, ko je Krško izgubilo z 1:4.

Ne spreglejte