Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
1. 4. 2012,
8.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tim Matavž Zlatan Ljubijankić Miran Burgič

Nedelja, 1. 4. 2012, 8.24

8 let

Jubilej Matavža, 'Zlajo' in Burgič v polno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V soboto sta se med strelce vpisala reprezentančna soigralca v napadu, ki si služita kruh v sosednjih državah. Tim Matavž v Eindhovnu, Zlatan Ljubijankić v Gentu. V Avstriji v polno tudi Miran Burgič.

''Rdeče-beli'' iz Eindhovna so v 28. krogu na domačem štadionu Philips, dvoboj je spremljalo 34.000 gledalcev, odpravili VVV Venlo. Bilo je 2:0, PSV pa si je lahko privoščil celo zapravljeno 11-metrovko (Toivonen). Mrežo gostov je že v 9. minuti načel Tim Matavž. Obrambo gostov je presenetil z dovršenim sprejemom dolgega predložka in natančnim strelom v oddaljeni kot vrat. Matavž se je po krajšem postu vrnil v strelsko formo, kar je minuli teden dokazal že v pokalnem tekmovanju. Triindvajsetletni Primorec je odigral vso tekmo in dosegel že 13. prvenstveni zadetek v tej sezoni. Deseti za aktualni klub. Na lestvici najboljših strelcev nizozemskega prvenstva zaseda sedmo mesto, če pa upoštevamo še nastope v nizozemskem pokalnem tekmovanju in ligi Europa, jih je v tej sezoni dosegel že 22. V ligi Eredivisie, kjer se s PSV-jem poteguje za naslov, je desetkrat zadel v dresu nizozemskega velikana iz Eindhovna, na začetku sezone pa še trikrat v dresu Groningena.

Gent je belgijsko ligo za prvaka, v kateri nastopa šest najvišje uvrščenih ekip po rednem delu prvenstva, začel z gladko zmago nad Standardom iz Liega. ''Indijanci'' so zmagali s 3:0, na Jules Ottenstadionu pa se je med strelce vpisal tudi Zlatan Ljubijankić. Odigral je vso tekmo, v polno pa po samostojnem prodoru zadel v 65. minuti. Dosegel je sedmi prvenstveni zadetek v tej sezoni in drugi v tem koledarskem letu. V sodnikovem podaljšku je v igro vstopil tudi Matija Škarabot in dopolnil ''slovenski'' praznik na edini tekmi lige za prvaka, ki je v Belgiji potekala na zadnji dan v mesecu marcu.

Med strelce pa se je v soboto vpisal tudi občasni reprezentant Miran Burgič. V Avstriji je pomagal Wackerju iz Innsbrucka do pričakovane domače zmage nad zadnjeuvrščenimi ''Mavričevimi sokoli'' iz Kapfenberga z 2:0. Tirolcem je tri točke dokončno zagotovil Miran Burgič v 75. minuti. Takrat je postavil končni rezultat. Odigral je vso tekmo,Wacker je na lestvici na petem mestu, Zasavec pa je v tej sezoni dosegel pet zadetkov.

Ne spreglejte