Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
1. 1. 2016,
17.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Josip Iličić Samir Handanović Gianluigi Buffon Carlos Tevez Gonzalo Higuain Marek Hamšik

Petek, 1. 1. 2016, 17.48

8 let

Josip Iličić izbran med italijansko nogometno elito

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Samir Handanović se na seznamu ni znašel, Josip Iličić se je. Po mnenju novinarja priznanega italijanskega športnega časopisa je slovenski nogometaš med najboljšimi v lanskem letu.

Zvezdnik milanskega Interja Samir Handanović, ki tudi v tej sezoni spada med najboljše vratarje prve italijanske lige in upravičeno upa, da bo še tretjič izbran za najboljšega vratarja leta, se na seznamu 15 najboljših nogometašev v prvi italijanski ligi v letu 2015 po izboru La Gazette dello Sport ni znašel (izmed vratarjev je na njem samo izkušeni vratar JuventusaGianluigi Buffon, a to ne pomeni, da tam ni Slovenca.

Lepo priznanje je doletelo slovenskega reprezentanta, ki si kruh služi pri Fiorentini, Josipa Iličića. "Pomembno vlogo je igral že pod vodstvom Vincenza Montelle, novi trener Paulo Sousa pa je iz Slovenca potegnil prav toliko ali še več. Sezono 2014/15 je zaključil z osmimi prvenstvenimi goli v obdobju med marcem in majem, z odlično formo nadaljuje tudi v tej sezoni, zabil je devet golov v vseh tekmovanjih do zdaj. Je ključni člen napadov Fiorentine takoj za hrvaškim napadalcem Nikolo Kalinićem," je svojo odločitev komentiral novinar priznanega italijanskega športnega dnevnika.

Izbrana družba, v kateri se je znašel Kranjčan

27-letni vezist iz Kranja se je znašel v eminentni družbi. Ob Buffonu so ob njem še francoski zvezdnik Juventusa Paul Pogba, še en član Torinčanov, izkušeni italijanski branilec Leonardo Bonucci, napadalec Chieva Italijan Ricardo Meggiorini, Slovak, ki blesti v dresu Napolija, Marek Hamšik, bosanski nogometni biser, ki navdušuje pri Romi, Miralem Pjanić, argentinski zvezdnik Palerma Franco Vazquez, zdaj že nekdanji član Juventusa Argentinec Carlos Tevez, brazilski vezist pri Laziu Felipe Anderson, vezist Milana Italijan Giacomo Bonaventura, zelo obetavni Argentinec, ki po novem igra za Juventus, Paulo Dybala, argentinski zvezdnik Napolija Gonzalo Higuain, izkušeni golgeter, ki je bil v prejšnji sezoni v dresu Hellasa iz Verone najboljši strelec lige, Luca Toni, in kapetan milanskega Interja, še en Argentinec Mauro Icardi. Eminentna družba, ni kaj. V njej pa tudi Slovenec.

Ne spreglejte