Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 5. 2022,
22.28

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,34

2

Natisni članek

Real Madrid Liverpool finale liga prvakov

Sobota, 28. 5. 2022, 22.28

1 leto, 11 mesecev

Začetek finala lige prestavljen za 36 minut

Jezni in razočarani navijači, policija uporabila solzivec #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,34

2

Finale nogometne lige prvakov se je zaradi varnostnih razlogov oziroma slabe organizacije začel s 36 minutami zamude. Policija je pred stadionom celo uporabila solzivec. Jezni navijači so tudi več ur čakali na vstop na stadion.

liga prvakov finale Real Madrid prvak
Sportal Štirinajstič kralji Evrope! Real slavi vratarja Courtoisa.

finale liga prvakov navijači | Foto: Reuters Foto: Reuters Ulice okoli stadiona Stade de France so bile polne navijačev, še nogometaši Liverpoola so prepozno prišli na stadion. Zamujali so tudi navijači. Ker so bili poostreni varnostni protokoli pri vstopu, je bilo več tisoč navijačev ob 21. uri, ko bi se tekma morala začeti, še pred stadionom. "Sramota. Čakamo tri ure," tako so vzklikali nekateri navijači. "Poglejte, kaj se je zgodilo. Jokam. Dal sem več sto funtov, da bi prišel sem. Poglejte vse te uboge ljudi. Sploh si ne želim več gledati tekme, sploh ne želim več na tribuno. To je smešnica," je razlagal eden od navijačev.

Strah in razočaranje navijačev Liverpoola. Na stadion so jih spuščali samo skozi en vhod. | Foto: Reuters Strah in razočaranje navijačev Liverpoola. Na stadion so jih spuščali samo skozi en vhod. Foto: Reuters

Zaradi nestrpnosti je prišlo do prerivanja in preskakovanja ograje. Zato je policija uporabila celo solzivec. Nekaj navijačev − najbrž so bili brez vstopnice in preskočili ograjo − pa so specialci pospremili s prizorišča. 

Gre za nadomestno prizorišče letošnjega finala, saj bi moral biti finale v St. Peterburgu, a so ga zaradi ruske agresije nad Ukrajino preselili. Stadion Stade de France lahko sprejme 81.833 gledalcev. Vsak od klubov je dobil po 20 tisoč vstopnic za svoje navijače, so pa Pariz množično preplavili predvsem navijači rdečih iz Liverpoola.

Finale se je začel s 36 minutami zamude. Ob devetih je bilo še več tisoč navijačev Liverpoola pred vhodom. | Foto: Reuters Finale se je začel s 36 minutami zamude. Ob devetih je bilo še več tisoč navijačev Liverpoola pred vhodom. Foto: Reuters

V Parizu se je zbralo okoli 60 tisoč navijačev Liverpoola in mnogo manj navijačev Reala Madrida. Številni so bili brez vstopnice. Čez dan so na mestnih ulicah pripravili izjemno navijaško vzdušje. Pariz je bil obarvan rdeče.

Ne spreglejte