Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 1. 2021,
21.05

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

1

Natisni članek

Roman Abramovič Frank Lampard Chelsea

Nedelja, 3. 1. 2021, 21.05

3 leta, 3 mesece

Kriza Franka Lamparda in Chelseaja

Je Abramoviču po boleči londonski klofuti prekipelo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

1

Roman Aramovič | Roman Abramovič, ki ga na tekmah Chelseaja vidimo zelo redko, naj bi izgubljal potrpljenje s Frankom Lampardom. | Foto Guliverimage

Roman Abramovič, ki ga na tekmah Chelseaja vidimo zelo redko, naj bi izgubljal potrpljenje s Frankom Lampardom.

Foto: Guliverimage

Chelsea, ki je v poletnem prestopnem roku za nakupe zapravil skoraj 250 milijonov evrov, je po bolečem nedeljskem porazu proti Manchester Cityju z 1:3 šele na osmem mestu prvenstvene razpredelnice angleške premier lige. Ruski lastnik Londončanov Roman Abramovič naj bi izgubljal potrpljenje, zato se trener Frank Lampard upravičeno boji za svojo službo.

Chelsea je prejšnjo sezono, v kateri so bili Londončani zaradi prepovedi nakupovanja primorani priložnost ponuditi nekaterim mlajšim nogometašem, končal na četrtem mestu prvenstvene razpredelnice z enakim številom točk, kot jih je ob koncu zbral Manchester United na tretjem mestu.

Sportal Liverpool padel pri Southamptonu. V Angliji je vse bolj vroče.

Bogati nakupi so za zdaj veliko razočaranje

Timo Werner se je po dobrem začetku pri Chelseaju povsem ustavil. | Foto: Reuters Timo Werner se je po dobrem začetku pri Chelseaju povsem ustavil. Foto: Reuters Poleti so Londončani na nogometni tržnici spet "zadihali s polnimi pljuči" in mrzlično nakupovali, kar je zaznamovalo obdobje predsednika Romana Abramoviča.

Kar 80 milijonov evrov so Bayerju Leverkusnu odšteli za Kaia Havertza, ki je po nizu slabših predstav trenutno celo zunaj enajsterice Chelseaja. Za napadalca RB Leipziga Tima Wernerja, za katerim je 12. tekma v nizu brez zadetka, so Nemcem plačali 53 milijonov evrov. Tri milijone manj so Leicester Cityju nakazali za angleškega branilca Bena Chilwella, 40 milijonov pa Ajaxu za Hakima Ziyecha, ki je do zdaj za Chelsea zabil le dva gola. Za senegalskega vratarja Edouarda Mendyja so Rennesu plačali 24 milijonov evrov.

Kljub vsem okrepitvam so Londončani trenutno precej dlje od mest, ki bi si jih želeli. Potem ko so bili še pred nekaj tedni v igri za naslov, so zdaj daleč od vrha. Trenutno celo na osmem mestu, potem ko so na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah le enkrat zmagali in osvojili vsega štiri točke. Po porazu proti Arsenalu in skromnem domačem remiju z 1:1 proti Aston Villi so v nedeljo gostili Manchester City Josepa Guardiole, ki jim je na Stamford Bridgeu dal pravo nogometno lekcijo in zmagal s 3:1, že po 34 minutah igre pa vodil s 3:0.

Lampardu se je zgodil nogomet

"Prvi polčas je bil res slab, a to se dogaja. V drugem smo igrali že precej bolje, ampak je bilo prepozno. Zasluženo smo izgubili. Zdaj moramo vsi prevzeti svoj del odgovornosti in se odzvati. To je nogomet," je po tekmi povedal trener Chelseaja Frank Lampard, ki verjame, da se skupaj z ekipo lahko kmalu dvigne.

Franku Lampardu po novem porazu ni lahko. | Foto: Reuters Franku Lampardu po novem porazu ni lahko. Foto: Reuters

"Seveda verjamem. O tem ni dvoma. Lahko igramo veliko bolje. Bili smo neporaženi 16 tekem. Pred enim mesecem smo se vsi spraševali, kaj vse lahko dosežemo v tej sezoni, navijači so želeli, da podaljšam pogodbo, zdaj je povsem obratno. Tega ne moremo nadzorovati. To je nogomet," je povedal legendarni nogometaš Chelseaja, ki je kljub bogati igralski zapuščini, na Stamford Bridgeu je postal najboljši strelec vseh časov in s Chelseajem poskrbel za najboljše obdobje v zgodovini kluba, vse bolj na udaru kritik.

Bo sploh dočakal Oblaka?

Ne samo navijačev, počasi naj bi z njim potrpljenje izgubljal tudi lastnik Abramovič, ki naj bi s svojo tesno sodelavko Marino Granovsko že iskal morebitne kandidate, ki bi Lamparda lahko nasledili. Legendarni nekdanji vezist je pri 42 letih šele na začetku svoje trenerske poti, ki je že po eni sezoni vodenja Derby Countyja leta 2019 doživela prvi vrhunec. Trenersko klop Chelseaja, na kateri je do zdaj sedel na natanko 80 uradnih tekmah. Zbral je 41 zmag, 15 remijev in 24 porazov.

V tej sezoni je z Londončani sicer že izpadel iz ligaškega pokala, medtem ko je bil v ligi prvakov prepričljiv. V skupini s Sevillo, Krasnodarjem in Rennesom je osvojil prvo mesto, v osmini finala pa ga čaka Atletico Madrid. Če bo Lampard tekmo z Janom Oblakom in soigralci sploh dočakal, seveda. Do takrat bo Chelsea odigral še devet tekem, prav vsaka pa bi bila zanj lahko odločilna.

Ne spreglejte