Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 3. 2018,
19.17

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,89

32

Natisni članek

Drago Cotar Zlatko Zahović NK Maribor NK Maribor

Nedelja, 18. 3. 2018, 19.17

6 let, 1 mesec

Javil se je Zahović: Opravičil se ne bom, ponujam svoj mandat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,89

32

Zlatko Zahović | Foto Matjaž Vertuš

Foto: Matjaž Vertuš

Po včerajšnjem izpadu na novinarski konferenci po tekmi s Krškim se je javil Zlatko Zahović. V pogovoru za Večer je dejal, da se novinarju, čigar osebno tragedijo je zlorabil v besednem obračunavanju z njim, ne bo opravičil. Ob tem je dodal, da predsedniku kluba in upravnemu odboru daje na razpolago svoj mandat.

''Temu gospodu se nikoli v življenju ne nameravam opravičiti. Ščitim svojo družino, imam jo rad,'' je v pogovoru za Večer dan po odmevni novinarski konferenci povedal Zlatko Zahović.

''Sprejel bom vse, kar bo klub rekel. Ni razloga za opravičilo. Svojo družino, ki mi je več kot NK Maribor, bom vedno ščitil. Besede, kot so tragedija, sožalje in spoštovanje, niso žaljive besede. So spoštljive," je nadaljeval.

''Za opravičilo ni teorije! Opravičil sem se, ko je bilo to treba, zdaj pa ni. Te tri besede so spoštovanje, ne žalitev. Če kdo želi razumeti drugače, pa naj tako razume,'' je še povedal športni direktor Maribora, pri katerem so se v klubu od njegovega ravnanja ogradili in ga obsodili v današnji izjavi za javnost.

"Predsednik me je poklical, mi rekel, da imam prav, ampak da se moram opravičiti. Tega sporočila jaz ne razumem. Spoštujem pa ga. Rekel mi je, da je javno mnenje takšno. Vprašal sem ga, ali je moj predsednik ali predsednik javnega mnenja,'' je še povedal Zahović, zaradi katerega so se danes sestali vodilni ljudje kluba na čelu s predsednikom Dragom Cotarjem.

Po enajstih letih je pričakoval drugače, ponuja svoj mandat

''Zbrali so se tisti, ki vodijo klub. Po enajstih letih bi pričakoval, da me povabijo zraven, tako pa sem dobil le klic. S klubom se ne želim prepirati, ker sem viola. Tu sem doživel krasne stvari, predsedniku in upravnemu odboru dam na razpolago svoj mandat. Sprejel bom vsako odločitev. Če bo predsednik rekel, da moram iti, bom šel,'' je še povedal Zahović, ki ima pogodbo z Mariborom podpisano do leta 2024.

Z Mariborom je v 11 letih osvojil številne lovorike in dosegel evropske uspehe. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Z Mariborom je v 11 letih osvojil številne lovorike in dosegel evropske uspehe. Foto: Urban Urbanc/Sportida

V Ljudski vrt je prišel avgusta leta 2007 in v nekaj manj kot 11 letih osvojil sedem naslovov državnega in štiri naslove pokalnega prvaka. Maribor je v tem obdobju dvakrat zaigral v ligi prvakov in trikrat v ligi Europa.

V klubu njegove usode za zdaj ne komentirajo

Cotar, prvi mož državnih prvakov, ki imajo po današnji zmagi Olimpije nad Ankaranom za prvim mestom s tekmo manj od Ljubljančanov že deset točk zaostanka, njegove nadaljnje usode za zdaj še ne želi komentirati.

Ne spreglejte