Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 2. 2022,
9.23

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

Natisni članek

AEK Atene slovenski nogometaši na delu v tujini PAOK Solun Jasmin Kurtić

Četrtek, 10. 2. 2022, 9.23

2 leti, 2 meseca

Strelska rapsodija Jasmina Kurtića

Noro, kaj uspeva Kurtiću v Grčiji! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34
Jasmin Kurtić | Jasmin Kurtić je v življenjski strelski formi. | Foto Guliverimage

Jasmin Kurtić je v življenjski strelski formi.

Foto: Guliverimage

Slovenski nogometni reprezentant Jasmin Kurtić v Grčiji zadeva kot za stavo. Je najboljši strelec grškega prvenstva, odlično pa mu gre tudi v pokalnem tekmovanju, kjer je Paoku v sredo do napredovanja v polfinale pomagal z izjemnim zadetkom globoko v sodnikovem podaljšku. Sreči 33-letnega strelca evrogola in njegovih soigralcev ni bilo videti konca, na koncu je Paok po epskem preobratu atenski AEK premagal z 2:1!

Olimpija Mura
Sportal Olimpija ugnala prvaka in poslala sporočilo Mariboru

Sanjske strelske forme Jasmina Kurtića kar ne more biti konec. Izkušeni slovenski reprezentant, ki se je v državnem dresu na 74 nastopih podpisal pod "le" dva zadetka, je v tej sezoni, ko je italijanske zelenice po desetletju zamenjal z grškimi, kot prerojen. Pri solunskem Paoku kot posojeni nogometaš Parme izvaja kazenske strele in zadeva kot po tekočem traku. V prvenstvu se je na 19 nastopih vpisal med strelce kar 14-krat in je v tem trenutku med vsemi napadalci, ki si služijo kruh pri grških klubskih velikanih, celo najboljši strelec grškega prvenstva!

Vrhunci dvoboja v Atenah, evrogol Jasmina Kurtića pri 5:32!

Črno-beli iz Soluna v prvenstvu zaostajajo le za Olympiakosom (9 točk), tako da se jim nasmiha vrhunska uvrstitev, odlično jim gre tudi v pokalu, kjer so se prebili v polfinale. Sprva jim ni kazalo tako dobro. Prva četrtfinalna pokalna tekma proti Aeku se je v Solunu končala brez zadetkov, na povratni pa je atenski klub v 83. minuti povedel z 1:0. Paok se je spogledoval z izpadom, nato pa je v peti minuti sodnikovega podaljška z mojstrskim zadetkom, to je bil pravcati evrogol, mrežo gostiteljev zatresel Kurtić. V navdušenju si je slekel dres, o tem, kako bučno in evforično so enega najlepših zadetkov Belokranjčana v njegovi karieri doživeli soigralci, pa pričajo tudi posnetki, ki jih je Paok rade volje delil z javnostjo prek družbenih omrežij.

Kako so prekrasen zadetek Kurtića pozdravili njegovi soigralci:

Za popolno pravljico Paoka je v sedmi minuti sodnikovega podaljška poskrbel Romun Alexandru Mitrita. Solunčani so na Olimpijskem stadionu v Atenah zmagali z 2:1, PAOK pa se je v polfinalu pridružil Olympiakosu, Panathinaikosu in Lamii.

Ne spreglejte