Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
3. 11. 2011,
12.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Braga Liga Europa

Četrtek, 3. 11. 2011, 12.01

8 let

Jardim: Tekma z Mariborom je za nas ključna

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Drevišnjo tekmo lige Europa z Mariborom v taboru Brage jemljejo skrajno resno. Finalisti minule sezone tega tekmovanja nujno potrebujejo tri točke v boju za napredovanje.

Braga je v minuli sezoni presenetljivo igrala v finalu lige Europa in bila favorit v skupini H, v kateri so še Club Brugge, Birmingham City in Maribor. A po prvih treh tekmah so Portugalci s štirimi točkami na tretjem mestu. Zato drevi nujno potrebujejo zmago v boju za napredovanje.

"Tekma z Mariborom je za nas odločilnega pomena. Če želimo napredovati, enostavno moramo zmagati. Ne bo lahko, saj je Maribor dobra ekipa, kar je pokazal že na prvi medsebojni tekmi, a enostavno nimamo izbire. Moramo zmagati. To, da smo v minuli sezoni igrali v finalu lige Europa, je za nas zagotovo utež, ki nam ne pomaga. Od nas zdaj vsi pričakujejo veliko. A tako pač je, če si uspešen. S tem smo se sprijaznili," pred tekmo, ki se bo na štadionu Municipal začela ob 21.05, pravi trener Brage Leonardo Jardim.

"Drevi bomo morali igrati dobro in od prve minute napasti gol nasprotnika. Verjamemo, da nam bo uspelo. Čeprav mnogi menijo, da temu ni tako, smo v dobri formi. V prvenstvu nam ne gre slabo, v povprečju v zadnjem obdobju dosegamo dve točki na tekmo, kar je lep dosežek. Imamo ambicije v vseh tekmovanjih, v katerih nastopamo. Verjamemo, da lahko premagamo prav vsakega nasprotnika, ki nam stoji nasproti. V tekmi z Mariborom smo seveda favoriti in to bomo skušali tudi dokazati," je povedal trener Brage, ki je v portugalskem prvenstvu trenutno na četrtem mestu. Od tekme v Ljudskem vrtu je v domačem prvenstvu najprej pred domačimi navijači premagala Feirense s 3:0, v zadnjem krogu pa v gosteh remizirala brez zadetkov proti Academici. "V ligi Europa imamo po polovici skupinskega dela tekmovanja le štiri točke, kar je manj od pričakovanj. Zato moramo danes nujno zmagati. Vsi v klubu smo si želeli, da bi si čim prej zagotovili napredovanje, a očitno se bomo morali sprijazniti s tem, da temu ne bo tako. A če tokrat zmagamo, bomo spet v dobrem položaju. Ni važno, kako. Najbolj pomembno je, da se nam uspe prebiti v nadaljnje tekmovanje," razmišlja Jardim.

Ne spreglejte