Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
24. 10. 2014,
11.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Kolumbija Radamel Falcao James Rodriguez Srečko Katanec

Petek, 24. 10. 2014, 11.05

8 let

James Rodriguez in Radamel Falcao proti slovenskim branilcem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska nogometna reprezentanca se bo 18. novembra pomerila s Kolumbijo, ki je blestela na SP v Braziliji in je tretja velesila sveta. V Stožice prihajata Radamel Falcao in James Rodriguez!

Po Alžiriji, Urugvaju in Argentini bo v torek, 18. novembra, napočil čas še za četrto zelo zahtevno prijateljsko preizkušnjo v tem letu. Tokrat se bo Katančeva udarila še s Kolumbijo, ki se bo sredi novembra mudila v Evropi. Zanimivo je, da se bosta obe izbrani vrsti najprej mudili v Londonu. Kolumbija se bo 14. novembra na štadionu Craven Cottage, kjer domuje Fulham, pomerila z ZDA, Slovenijo pa dan pozneje na slovitem Wembleyju čaka najtežje gostovanje v kvalifikacijski skupini za nastop na evropskem prvenstvu leta 2016.

Kolumbija v Londonu dan pred Slovenijo

Katančeva četa pa se po dvoboju na Otoku še ne bo poslovila, ampak ostala skupaj in odigrala še prijateljsko tekmo, ki bo zaradi odmevnega tekmeca napolnila tribune ljubljanskega štadiona. Kolumbija nima tako bleščeče nogometne zgodovine kot veliki južnoameriški tercet, ki ga sestavljajo Brazilija, Argentina in Urugvaj, a je v zadnjih mesecih dosegala imenitne rezultate, kar potrjuje tudi odlična uvrstitev na jakostni lestvici Fife. "Kafetarji" zasedajo tretje mesto in zaostajajo le za finalistoma letošnjega svetovnega prvenstva, Nemci in Argentinci.

Kolumbijo, prepolno zvezdnikov, vodi Argentinec Jose Pekerman. Po nesrečnem izpadu v četrtfinalu SP, ko je z 1:2 izgubila proti Braziliji, je odigrala še tri prijateljske tekme. Najprej je ponovno izgubila z Brazilijo (0:1), srečanje v Miamiju pa je ostalo v prijetnem spominu po prijateljskem pozdravu Juana Camila Zunige (Napoli) in Brazilca Neymarja, ki je moral zaradi bolečega posredovanja kolumbijskega branilca prekiniti z nastopi na svetovnem prvenstvu. Oktobra se je Kolumbija vrnila v ZDA ter v Harrisonu (zvezna država New Jersey) premagala Salvador (3:0) in Kanado (1:0), novembra pa jo čakata prijateljska dvoboja z Američani in Slovenci.

Kolumbijska zbirka draguljev: zvezdnik pri zvezdniku

Za pričakovati je, da bo Pekerman vpoklical vse najboljše igralce. Seznam asov svetovnega kova je dolg in širok, velja izpostaviti zlasti najboljšega strelca SP 2014 Jamesa Rodrigueza (Real Madrid), povratnika Radamela Falcaa (Manchester United), Juana Guillerma Cuardada (Fiorentina), Pabla Armera (Milan), Fredyja Guarina (Inter), Carlosa Bacco (Sevilla), Jacksona Martineza (Porto), Adriana Ramosa (Borussia Dortmund) …

Morda se na spisku pojavi tudi vratar David Ospina (Arsenal), ki je septembra manjkal na reprezentančni akciji. To bo odličen preizkus za izbrance Srečka Katanca, ki je znan po tem, da se skuša izogibati lažjim in nedostojnim tekmecem na prijateljskih tekmah. Najbolj je zadovoljen, če je tekmec močan in izžareva strahospoštovanje. Kolumbija zagotovo spada v omenjeno kategorijo, spopadla pa se bo s Slovenijo, ki je septembra z zmagama nad Švico in Litvo nakazala začetek bolj plodnega osvajanja točk.

Kolumbija bo četrta južnoameriška reprezentanca, proti kateri se bo pomerila Slovenija. Za zdaj je nanizala le poraze z Urugvajem (dvakrat), Paragvajem in Argentino.

Ne spreglejte