Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
17. 9. 2018,
19.00

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,70

1

Natisni članek

izbor z družabnih omrežij George Weah

Ponedeljek, 17. 9. 2018, 19.00

5 let, 7 mesecev

Izbor z družabnih omrežij

Se je Cristianu Ronaldu v Torinu zmešalo?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,70

1

Ponedeljek je in čas za priljubljeno rubriko, Sportalov izbor z družabnih omrežij. Katerih deset junakov se je v izboru zanimivih (ob)nogometnih dogodkov znašlo tokrat?

Oponašal je Cristiana Ronalda in se osmešil

Eden izmed zaposlenih pri Botafogu, ki mu v tej sezoni brazilskega prvenstva ne gre najbolje, saj je po 25 odigranih tekmah šele na 15. mestu, je pred televizijskimi kamerami na praznem štadionu streljal na gol, zadel in žogo v mreži skušal proslaviti na tak način, kot to počne portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo, a se ni najbolje obneslo. Telebnil je na zelenico in se osmešil. "Posnetek, ki nazorno opisuje leto Botafoga," je ob tem posnetku zapisal nekdo. Kaj se je zgodilo?

Predsednik Liberije je pri 51 letih spet zaigral za reprezentanco

Najboljši liberijski nogometaš vseh časov in nekdanji najboljši nogometaš leta na svetu George Weah je po koncu uspešne nogometne poti zašel v politične vode, uspelo mu je tudi tam. Prišel je celo tako daleč, da je danes predsednik Liberije.

Se je pa prejšnji teden, nekaj tednov pred 52. rojstnim dnem, za kratek čas vrnil na nogometne zelenice in prvič po letu 2002 oblekel dres Liberije, za katero je v 61 nastopih zabil 22 golov. Prijateljsko tekmo proti Nigeriji, ki se je končala z zmago Nigerije z 2:1, so organizirali prav zaradi njega, da bi se lahko tudi uradno upokojil od reprezentančnega dresa, v liberijski reprezentanci so upokojili njegov dres s številko 14.

In tako se je nekdanji as Milana, PSG, Marseilla in še nekaterih pomembnih evropskih klubov, resda z nekaj odvečnimi kilogrami, po 16 letih spet znašel na nogometni zelenici. Kako mu je šlo?

George Weah
Sportal Prvi nogometaš, ki je postal predsednik države

Legendarni Anglež se je na smrt prestrašil

Gary Neville, nekdanji dolgoletni angleški reprezentant in član Manchester Uniteda, se je po koncu igralske poti preselil v komentatorske vode. V novi vlogi je pogosto ob igriščih moštev, ki nastopajo v angleški premier ligi, tam pa je doživel že marsikaj, a verjetno ga ni nič prestrašilo tako zelo, kot ga je tokrat navaden curek vode.

Se je Cristianu Ronaldu zmešalo?

Očitno se Cristiano Ronaldo, ki je pretekli konec tedna v četrtem nastopu v torinskem nogometnem velikanu dočakal tudi prvi gol (in kmalu za tem še drugega), v Juventusu počuti zelo dobro. Če lahko sklepamo po nekaterih posnetkih, ki prihajajo s treningov italijanskega prvaka, se v Torinu zabava, vede pa se, kot nismo vajeni. "Se mu je zmešalo?" se ob tem bolj v šali kot zares sprašujejo nekateri navijači.

Srbski vojni zločinec je šel pri norčevanju iz Hrvatov predaleč

Hrvaška, ki je svetovna podprvakinja, je na prijateljski tekmi v Elcheju prejšnji teden doživela pravcati debakel in proti Španiji izgubila kar z 0:6. Po zgodovinskem, najvišjem porazu hrvaških nogometašev, so se iz njih norčevali znani in neznani, oglasil pa se je celo Srb Vojislav Sešelj, sicer obsojeni vojni zločinec, ki je šel z objavo na Twitterju celo nekoliko predaleč.

Ne zaradi tega, ker je svoje sledilce spraševal, kako se po špansko šteje do šest, ampak predvsem zato, ker je tekmo, ki je bila odigrana 11. septembra, torej na 17. obletnico tragedije v New Yorku, primerjal s terorističnim napadom na zgradbo WTC leta 2001, v katerem je umrlo kar tri tisoč ljudi.

Ne boste verjeli, kako trener v Nemčiji kaznuje Kampla in soigralce

Trener RB Leipziga Ralf Rangnick, pod vodstvom katerega v tej sezoni igra tudi slovenski reprezentant Kevin Kampl, ima prav poseben način kaznovanja svojih nogometašev.

Če kdo zamudi na trening, sestanek ali pa pravila krši na kakšen drugačen način, ga čaka vrtiljak (ne)sreče. Postaviti se mora pred kolo, na katerem so zapisane različne kazni, ga zavrteti in potem počakati, kaj ga bo doletelo.

Kakšne so kazni? Delo v klubski trgovini, vloga vodiča po štadionu za navijače, košnja trave na pomožnih igriščih, treniranje v baletni opremi, serviranje hrane v klubski restavraciji in tako naprej. Ni kaj, zanimiv način. Se lahko torej zgodi, da bo Kampl kmalu treniral v baletni opremi? Za zdaj iz Leipziga ne prihajajo novice o tem, da bi bil pod vodstvom novega trenerja že kdaj kaznovan.

Tragikomični zaplet na tekmi brazilskega prvenstva

V brazilskem prvenstvu sta se prejšnji konec tedna udarila Vasco Da Gama in Flamengo. Tekma se je končala z 1:1, a ni rezultat tisti, zaradi katerega je slika iz štadiona v Brasilii zaokrožila po vsem svetu, ampak tragikomični dogodek, ki se je na tej tekmi pripetil.

Ko je namreč po enem izmed dvobojev na tleh obležal nogometaš Vasca Da Game Fabricio, je nanj zapeljalo reševalno vozilo, da bi mu pomagalo. Nesrečnega nogometaša so naložili vanj, želeli speljati, potem pa … No, oglejte si videoposnetek in videli boste, kaj je sledilo.

Zlatko v Ljubljani oblekel dres Maribora in dvignil precej prahu

Prejšnji teden je znani fužinski raper Zlatan Ćordić - Zlatko na enem izmed družabnih omrežij objavil fotografijo, na kateri na ljubljanskih Fužinah pozira v dresu Amirja Derviševića, še enega znanega Fužinčana, ki v zadnjem času vse bolj opozarja nase in je debitiral tudi v dresu članske reprezentance Slovenije.

To seveda za nikogar ne bi bilo nič spornega, če ne bi bil dres, ki si ga je oblekel priljubljeni Zlatko, Derviševićev iz Maribora. Nositi vijoličasti dres sredi Ljubljane se za marsikoga zdi nedopustno, številni pa so v tem videli tudi provokacijo. Na njegovo objavo se je usul plaz takšnih in drugačnih komentarjev, šlo pa je celo tako daleč, da se je moral javiti tudi Zlatko.

"Treba je napisati, da ne gre za provokacijo, stvar je veliko bolj globoka. Ponosen sem na vsakega Fužinca, ki je na svoji poti naredil korak več kot naši starši, in v njih vidim inspiracijo zase in za vse mlajše 'blokovce', ki danes morda sanjajo svoje sanje in pridno trenirajo ali študirajo, da bi z leti rezultati začeli cveteti," je med drugim zapisal Zlatko in vsaj malce umiril strasti, pozneje pa sporno fotografijo tudi izbrisal.  Tule je:

Zlatko v dresu Maribora Amirja Derviševića. | Foto: Instagram & Imdb Zlatko v dresu Maribora Amirja Derviševića. Foto: Instagram & Imdb

2Cellos navdušila z mariborskim dresom

Še en mariborski dres oziroma dva, če smo povsem natančni, a tokrat v nekoliko drugačnih okoliščinah. V Mariboru je bil prejšnji teden veliki koncert svetovno znanih glasbenikov, ki sestavljata skupino 2Cellos. Ni skrivnost, da je eden od njiju, Luka Šulić, Mariborčan, na katerega so Štajerci seveda zelo ponosni in navdušeni. Še bolj pa so to postali po tem, ko sta svetovno znana violončelista na oder na tokratnem koncertu prišla v dresih mariborskega nogometnega ponosa.

Raketa, ki je eksplodirala v grški ligi

Grški rekorder Olympiakos je pretekli konec tedna doma z 2:1 premagal Tripolis, enega izmed dveh golov pa je zabil mladi, 21-letni vezist, ki prihaja iz Gvineje, Mohamed Mady. Poglejte, zakaj danes številni govorijo o raketi, ki je eksplodirala v grški nogometni ligi.

Sportal Video nogometnega milijonarja, posnet na stranišču, šokiral svet
Sportal Norost in pol: mi ne najdemo logične razlage, jo boste vi? #video
Sportal Svet se posmehuje Ronaldu in mu očita, da je sebičen
Sportal Vsi govorijo o potezi Messija: je resnična ali računalniški trik? #video
Ne spreglejte