Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
20. 8. 2018,
19.00

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,12

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi izbor z družabnih omrežij Gianluigi Buffon David Silva

Ponedeljek, 20. 8. 2018, 19.00

5 let, 8 mesecev

Izbor z družbenih omrežij

Vsi govorijo o potezi Messija: je resnična ali računalniški trik? #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,12

Za nami je nov teden in z njim novi nogometni pripetljaji, ki so tokrat zaznamovali dogajanje na družbenih omrežjih. Kaj zanimivega v nogometnem svetu smo opazili prejšnji teden?

Česa takega pa še ne ...

Na tekmi bosanske prve lige med ekipo Tuzla City in Željezničarjem smo bili priča sodniški odločitvi, ki je morda do zdaj še nismo videli.

Pri izidu 0:1 je sodnik po namigu pomočnika domačim igralcem podaril prosti udarec in razjezil nogometaše Željezničarja. Počasni posnetek je pokazal, da ni bilo nič, če že, bi lahko prekršek piskal v prid gostov. 

Zaradi poročnega prstana se je tekma začela deset minut kasneje

Tekma madžarskega prvenstva med Debrecenom in MTK Budimpešto se je zaradi bizarnega dogodka začela z večminutno zamudo. Sodnik je od branilca Debrecena Erika Čikoša zahteval, naj sname poročni prstan, a ga kljub vsem mogočim pripomočkom niso mogli odstraniti. Po desetih minutah mučenja jim je le uspelo in tekma se je lahko začela. Gledalci so na koncu videli kar šest zadetkov in delitev točk (3:3).

Stric Evra pripravlja kosilo

Nogometni kralj Instagrama Patrice Evra ni pozabil navdušiti niti pretekli konec tedna. Oblečen v Arabca in s sončnimi očali je pripravljal kosilo in znova poskrbel za obilico smeha.

Ko čakaš na začetek tekme in te zadene "bomba"

Četrtkov večer na Turf Mooru ne bo v najlepšem spominu ostal eni izmed navijačic Burnleyja. Če se ga seveda sploh spominja. Na ogrevanju so nogometaši domače zasedbe streljali na vrata in eden izmed njih je tako grdo zgrešil, da je v glavo zadel ubogo navijačico. Ta je gledala levo, ko je zabobnelo.

Ultrasi Lazia poskrbeli za novo razburjenje

Navijačev rimskega nogometnega prvoligaša Lazio so znova poskrbeli za razburjenje. Ultrasi iz prestolnice so v nedeljo delili letake, na katerih so vse ženske pozvali, naj se v navijaškem delu ne postavijo v prve vrste. "Curva Nord je za nas sveto območje," so zapisali in ga opisali kot strelski jarek.

"V strelskem jarku ne smejo biti naše ženske, žene in prijateljice, zato jih vabimo, naj se postavijo od desete vrste naprej," so še zapisali Ultrasi.

Od poziva so se že distancirali pri Laziu. "To ni mnenje kluba. Smo proti vsakršni diskriminaciji," je medijem dejal predstavnik kluba.

Buffon se je izmenjal dres s sinom nekdanjega soigralca pri Juventusu

Že 40-letni Gianluigi Buffon tudi v dresu PSG kaže, da je še vedno odličen. To je dokazal tudi na tekmi pretekli konec tedna proti Guingampu, ki so jo Parižani dobili s 3:1.

Nolan Roux je že videl zadetek, a Buffon je na magičen način žogo odbil v prečko:

Po tekmi je do vratarske legende pristopil tudi sin nekdanjega soigralca Buffona pri Parmi in Juventusu Liliana Thurama, Marcus. Z italijanskim veteranom sta se lepo pozdravila in si izmenjala dresa. Marcus je kar 19 let mlajši od Buffona.  

Ko se je Marcus leta 1997 rodil, sta oče Thuram in Buffon še nosila dres Parme:

Ronaldinhov sin pod krinko išče pravi klub

Brazilski časnik Globoessporte je objavil zanimivo zgodbo o trinajstletnem fantiču z imenom Joao Mendes. To naj ne bi bil nihče drug kot sin enega najboljših nogometašev vseh časov Ronaldinha.

Brazilec je do zdaj namerno skrival svoje korenine, a brazilski medij ga je vseeno razkril. Mendes je že tako ali tako padel v oči številnim nogometnim skavtom, zdaj bo še toliko bolj v ospredju.

Brazilci pišejo, da je pred podpisom pogodbe s Cruzeirom, za katerega njegov oče Ronaldinho nikoli ni igral, bil pa je tudi na trening kampu PSG.

Španski zvezdnik je soigralcem pokazal malega junaka

Sin zvezdnika Man Cityja Davida Silve je zadnjih pet mesecev preživel v bolnišnici. Rodil se je namreč veliko prekmalu in se nekaj časa bojeval za življenje. Španec ga je na svoji 250. tekmi v premier league pokazal ljudem na Etihadu in svojim soigralcem, ki so bili nad malim junakom Mateom navdušeni.

Silva je konec lanskega leta zaradi že omenjenega razloga izpustil del sezone. Izostanek mu je opravičil tudi trener sinjemodrih Josep Guardiola, ki je razumel, da je družina pač na prvem mestu.

Tako se dela, Johnny, tako se dela

Že sama zmaga Sportinga iz Kansas Cityja nad Portlandom bi bila morda dovolj lepo darilo za mlado navijačico, ki je ravno na dan tekme praznovala deveti rojstni dan, a po tekmi se je zgodilo nekaj, česar ne bo nikoli pozabila.

Dekletce je celotno srečanje držalo napis "Johnny, praznujem deveti rojstni dan", po tekmi pa je Škot Johnny Russell res pristopil do nje in ji podaril svoj dres. Mladenka ni mogla verjeti svojim očem, od navdušenja in velikega presenečenja je le bridko zajokala. Bravo, Johnny, tako se dela.

Sportingu v zahodni konferenci lige MLS kaže odlično, po tretji zaporedni zmagi tri točke zaostaja le še za Dallosom.

Mourinha spet raztrgali

Jose Mourinho po katastrofalni predstavi Manchester Uniteda proti Brightonu - rdeči vragi so izgubili z 2:3 - ni bil dobre volje. United je delal začetniške napake in že v prvem polčasu prejel tri zadetke. V drugem polčasu so sicer lovili zaostanek, a neuspešno in prvi poraz v sezoni je prišel prej, kot je marsikdo pričakoval.

"Delali smo napake in bili kaznovani," je na kratko odgovoril novinarki BeIN Sporta, ki je nato dregnila tja, kamor najbrž ne bi smela. Spraševala je o kemiji v ekipi in dejala, da ni videti tako, kot bi moralo biti: "Očitno ste res dobri v svojem poklicu, da lahko s tribune ocenite, kakšna sta odnos med igralci in kemija v ekipi."

Drži, da ni bil dobre volje, a rekel ni nič takega, kar bi si zaslužilo linč. Vseeno so nekateri angleški tabloidi (The Sun,MailOnline Sport ...) Portugalčev odziv izkoristili ravno v ta namen in se zgražali nad obnašanjem do novinarke. Zgodba je še toliko bolj odmevala, ker je tako odgovoril ženski.

Je sploh kaj, česar Messi ne zmore?

Sredi preteklega tedna se je na družbenih omrežjih pojavil video, katerega glavni akter je Lionel Messi. Zvezdnik Barcelone je brezbrižno udaril po žogi, ta pa je šla naravnost med nogama novinarja, ki je snemal prispevek. Nekateri pravijo, da je posnetek montiran, drugi, da je resničen. Presodite sami, a moramo priznati, da je videti vrhunsko.

Je Messijeva poteza resnična ali gre za računalniški trik?

  • Resnična.
    73,55 %
    595 glasov
  • Računalniški trik.
    26,45 %
    214 glasov
Oddanih 809 glasov

Preberite še:

NK Mura NK Krško
Sportal Če bi ga dosegel Messi, bi se o njem govorilo še dolgo #video
Gareth Bale
Sportal Oblak prejel gol, a ostal neporažen
Ne spreglejte