Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
16. 12. 2019,
19.00

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,86

Natisni članek

Jürgen Klopp izbor z družabnih omrežij Gian Piero Gasperini Goran Dragić Goran Dragić Marcos Tavares Crvena zvezda Köbenhavn Mike Dean Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Ponedeljek, 16. 12. 2019, 19.00

4 leta, 4 mesece

Izbor z družabnih omrežij

Arogantni Ronaldo, čudni Sterling, veseli Gasperini in Klopp, ki pravi, da je idiot. Kaj še?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,86

Tudi tokratni ponedeljkov večer si boste lahko popestrili s prebiranjem oziroma pregledovanjem svoje najljubše rubrike. Kaj Izbor z družabnih omrežij ponuja tokrat? Vzemite si čas in preverite. Ne bo vam žal.

Kontroverzna kampanja, s katero želijo v Italiji izkoreniniti rasizem

Italijanski nogomet ima velike težave z rasizmom, ki se zdi v zadnjem obdobju v porastu. Zato ne preseneča, da se tamkajšnje nogometne oblasti na vse pretege bojujejo, da bi ga izkoreninile. Zdaj so se tamkajšnji nogometni veljaki odločili, da bodo to počeli tudi s kampanjo, a potem prav z njo dvignili precej prahu.

Zakaj? Na slikah, ki jih je narisal italijanski umetnik Simone Fugazzotto, so narisane opice. "Uporabil sem jih le kot metaforo za ljudi. S tem želim sporočiti, da smo se vsi razvili iz opic. Zato sem narisal azijskega, zahodnega in črnega opičnjaka," je pojasnil Fugazzotto, ki pa so ga kljub temu številni napadli in mu očitali, da se je zadeve lotil na napačen način. Tudi vi spadate mednje?

Kakšna se vam zdi kampanja Italijanov, s katero želijo izkoreniniti rasizem z nogometnih štadionov?

  • Fantastična. Česa boljšega še nisem videl.
    49,26 %
    133 glasov
  • Ne razumem najbolje, a bo že držalo, da je okej
    12,22 %
    33 glasov
  • Ne razumem najbolje, a se mi zdi neprimerna
    20,37 %
    55 glasov
  • Katastrofalna. To je nezaslišano!
    18,15 %
    49 glasov
Oddanih 270 glasov

Čudni zvezdnik Man Cityja. Pred očmi zaročenke si je privoščil tole …

Raheem Sterling je trenutno eden od najbolj vročih nogometašev Manchester Cityja in angleške nogometne reprezentance, a se prejšnji teden v središču pozornosti ni znašel zaradi novega gola, ki bi ga dosegel, ampak iz povsem drugačnih razlogov.

Na praznovanju svojega 25. rojstnega dne, ki je minil v slogu Velikega Gatsbyja, si je namreč privoščil neumnost in z neko neznanko pred očmi svoje zaročenke Paig Millian uprizoril precej vroč, tudi umazan ples, s katerim je namigoval na spolnost. Ni trajalo dolgo, vmes je vskočila njegova zaročenka in se zavrtela s svojim izbrancem. Kaj je ta pred tem počel, ni znano. So pa videoposnetek seveda z veseljem zagrabili otoški mediji in poskrbeli, da so iz njega naredili veliko zgodbo.

Kaj je počel Raheem Sterling?

Ronaldo skoraj udaril navijača in razdelil nogometni svet

Petkratni najboljši nogometaš leta na svetu, ki je letos še drugič v nizu ostal brez tako želene zlate žoge, Cristiano Ronaldo, je prejšnji teden v ligi prvakov z Juventusom gostoval pri Bayerju v Leverkusnu. Torinčani so zmagali z 2:0, prav portugalski superzvezdnik pa je bil tisti, ki je 15 minut pred koncem tekme zabil prvi gol za goste, a se v središču pozornosti ni znašel zaradi novega gola, ki ga je zabil, ampak iz drugačnih razlogov.

Kakšnih? Ko je sodnik označil konec tekme, je na igrišče poskakalo nekaj navijačev, eden izmed njih pa je pritekel do Ronalda in  hotel narediti selfie s svojim idolom, a naletel na odziv, kakršnega verjetno ni pričakoval. Portugalca je pošteno razjezil. Celo tako zelo, da je ta za hip z gesto pokazal, da bi svojega oboževalca najraje udaril. Poglejte, kako.

Takoj ko je video zakrožil po spletu, je - tako kot je pri njem in njegovem velikem tekmecu Lionelu Messiju v navadi - razdelil nogometni svet. Nekateri so prepričani, da je ravnal pravilno. Drugi so prepričani, označili so ga za arogantneža.

Kaj je naredil Cristiano Ronaldo?

Kaj pravite o reakciji Cristiana Ronalda v Leverkusnu?

  • Prav je storil. Tudi jaz bi naredil(a) enako.
    58,45 %
    325 glasov
  • Verjetno se je ustrašil. Sicer bi se odzval bolj prijazno.
    18,35 %
    102 glasov
  • Me ne preseneča. Le še en dokaz, da je aroganten.
    11,51 %
    64 glasov
  • Ko ni zlate žoge, ni niti časa za navijače ...
    11,69 %
    65 glasov
Oddanih 556 glasov

Če verjamete ali ne. Pred začetkom tekme prepeval himno kluba, ki mu je sodil.

Prejšnji teden se je na Otoku v središču pozornosti znašel tudi priznani angleški nogometni sodnik Mike Dean. Sodil je namreč na zadnji tekmi 16. kroga angleške premier lige, v kateri sta se na Olimpijskem štadionu v Londonu udarila mestna tekmeca West Ham United in Arsenal.

Nič takšnega, podobnih in še veliko bolj pomembnih tekem ima ta 51-letni sodnik za seboj že kar nekaj, a tokrat se je v središču pozornosti znašel zaradi tega, ker je pred tekmo – če verjamete ali ne – prepeval himno West Ham Uniteda, ki iz zvočnikov vedno zadoni, ko na svojem štadionu igrajo nogometaši West Ham United.

Na koncu je s 3:1 zmagal Arsenal, tako da Deanu nihče ne more očitati, da je West Ham Unitedu pomagal do zmage, a vseeno. Naslednjič bo verjetno malce bolj previden …

Takole si je pred začetkom tekme prepeval Mike Dean:

Koreografija, ob kateri vas bo zmrazilo

V četrtek sta se v Köbenhavnu v zadnjem krogu lige Europa udarila velika skandinavska tekmeca. Danski Köbenhavn in švedski Malmö. Vzdušje na štadionu Telia Park v Köbenhavnu, kjer se je zbralo 33 tisoč gledalcev, je bilo noro. Da je bilo tako, pa so poskrbeli predvsem domači navijači. Tudi s tole gorečo koreografijo, ki je hitro zakrožila po spletu in postala hit. Kako je bilo na igrišču? Gostje so zmagali z 1:0, a na koncu so bili veseli oboji. Tako Köbenhavn kot Malmö sta se namreč uvrstila v nadaljnje tekmovanje.

Takole je bilo v Köbenhavnu:

Iličićev trener je po velikem uspehu zaplesal in pošteno nasmejal

Atalanta, debitantka v ligi prvakov, je prejšnji teden prišla do enega od največjih uspehov v svoji zgodovini. Sicer brez poškodovanega Josipa Iličića, ki je eden izmed najboljših posameznikov italijanskega prvoligaša, je prišla do zmage v Ukrajini proti Šahtarju in se uvrstila med najboljših 16.

Po tekmi je bilo v garderobi Atalante seveda zelo veselo, prešerno razpoložen pa je bil tudi njen trener Gian Piero Gasperini. Čeprav bo prihodnji mesec dopolnil 62 let, je nekdanji trener milanskega Interja, Palerma, Genoe in Crotoneja očitno še vedno zelo živahen. Ne verjamete? Oglejte si posnetek njegovega poplesavanja v garderobi.

Takole je v garderobi poplesaval Gian Piero Gasperini:

Kaj pravite o plesu Giana Piera Gasperinija?

  • Noro dober je, zvezde plešejo kličejo
    71,43 %
    40 glasov
  • Zabavno, a je slab plesalec
    12,50 %
    7 glasov
  • Ni me impresioniral
    8,93 %
    5 glasov
  • Slabo, naj kar ostane pri nogometu
    7,14 %
    4 glasov
Oddanih 56 glasov

Trener Liverpoola se je posul s pepelom: Bil sem idiot

Prejšnji teden je evropskemu prvaku Liverpoolu grozilo, da bi ostal brez izločilnih delov lige prvakov. Če bi izgubil pri sijajnem Salzburgu v gosteh, bi se zgodilo prav to. Nič čudnega, da je bilo vzdušje pri Liverpoolčanih napeto. Da je tako, pa je dan pred tekmo dal vedeti tudi njihov trener Jürgen Klopp.

"S.... je, ko zraven tebe sedi trener, ki zna govoriti nemško," je Nemec okrcal prevajalca na novinarski konferenci, ki je prevajal besede kapetana Liverpoola Jordana Hendersona, ta je seveda govoril v angleškem jeziku, s prevodom pa njegov trener očitno ni bil zadovoljen.

Liverpool je zmagal z 2:0 in izpolnil cilj, po tekmi pa se je na zaplet z novinarske konference spomnil tudi Klopp in se posul s pepelom, za besede, ki jih je izrekel dan pred tem, pa se opravičil.

"Najprej bi se rad opravičil za včerajšnje besede. Vem, da nisem ravnal prav. Ne bi smel govoriti, tako kot sem govoril. Bil sem idiot. Ni mi bil všeč prevod, a sem na to opozoril na povsem neprimeren način. Moral bi se vesti bolje, zato se opravičujem," je povedal 52-letni trener, ki je na dobri poti, da Liverpoolu po dolgih 30 letih čakanja prinese tako želen naslov angleškega prvaka. Evropski prvaki imajo trenutno v elitni angleški premier ligi na vrhu kar deset točk naskoka pred najbližjim zasledovalcem.

"Izpad" Jürgena Kloppa pred tekmo v Salzburgu:

Opravičilo Jürgena Kloppa po tekmi v Salzburgu:

Je bil Jürgen Klopp res idiot?

  • Ne
    74,01 %
    168 glasov
  • Da, bil je idiot
    10,13 %
    23 glasov
  • Yes, he was an idiot
    2,20 %
    5 glasov
  • Ja, er war ein Idiot
    13,66 %
    31 glasov
Oddanih 227 glasov

Goran Dragić je v ZDA dobil prav poseben obisk

Goran Dragić je kapetan zlate košarkarske reprezentance iz leta 2017, Marcos Tavares je dolgoletni kapetan slovenskih nogometnih prvakov, NK Maribor. Oba veljata za ena od bolj vzornih kapetanov, kar smo jih videli v slovenskem športu. Eden, košarkar Miami Heat, je navijač Olimpije. Drugi seveda z vsem srcem navija za svoj Maribor, a oba drug do drugega čutita veliko spoštovanje. Da je res tako, smo lahko spet videli prejšnji teden.

Napadalec Maribora je zimski premor izkoristil za skok v ZDA, obiskal tudi Miami in si ogledal tekmo lige NBA tamkajšnjih košarkarjev. Žal poškodovanega Dragića, s katerim sta prijateljske vezi spletla letos poleti, ko je nogometaš Maribora obiskal Dragićev košarkarski tabor, na igrišču ni videl, se je pa zato z njim srečal po koncu tekme in nastala je tale fotografija, ki je pogrela srce vseh navijačev Slovenije in Maribora.

Kdo od dveh velikih kapetanov vam je bolj pri srcu?

  • Goran Dragić
    46,05 %
    163 glasov
  • Marcos Tavares
    4,80 %
    17 glasov
  • Oba sta naboljša!
    49,15 %
    174 glasov
Oddanih 354 glasov

Neverjeten gol, ki je v nedeljo padel v Beogradu

V nedeljo sta se v srbskem prvenstvu pomerila Crvena zvezda in Čukarički. Razplet tekme je bil pričakovan, nekdanji evropski prvaki so zmagali s 3:1 in poskrbeli, da so na zimski odmor odšli z visoko prednostjo pred najbližjim zasledovalcem, tudi letos je to velik mestni tekmec iz Beograda Partizan, a po prvem polčasu je kazalo, da ne bo tako. Izid je bil 1:1. To seveda ne bi bila ravno novica, ki bi zakrožila po svetu, če gol, ki so ga dosegli četrtouvrščeni gostje, ne bi bil spektakularen. Vezist Luka Stojanović je namreč vratarja Crvene zvezde premagal po strelu s polovice igrišča. Poglejte, kako.

Spektakularen zadetek Luke Stojanovića:

Proslava zadetka zvezdniškega Francoza, ki je čez noč postala spletni hit

Kylian Mbappe, ki ima že nekaj časa, čeprav je star komaj 20 let, status enega od najboljših napadalcev na svetu, se je med tednom spet vpisal med strelce v ligi prvakov. Pri zmagi PSG nad Galatasarayjem s 5:0 se je izkazal z dvema asistencama in zadetkom, ki je bil že 19. v njegovih 30 nastopih v elitni evropski nogometni ligi.

Mlademu Francozu ni uspelo nič takega, česar od njega ne bi bili vajeni, a proslava tega zadetka, ki jo je uprizoril po tem, je tista, zaradi katere se je znašel v središču pozornosti. Na spletu se je pojavila serija montaž njegovega proslavljanja omenjenega zadetka. Nekaj njih si lahko ogledate spodaj.

Izvirna proslava zadetka Kyliana Mbappeja:

In še nekaj fotomontaž:

Kylian Mbappe | Foto: Twitter - Voranc Foto: Twitter - Voranc

Kylian Mbappe | Foto: Twitter - Voranc Foto: Twitter - Voranc

Kylian Mbappe | Foto: Twitter - Voranc Foto: Twitter - Voranc

Kylian Mbappe | Foto: Twitter - Voranc Foto: Twitter - Voranc

Kylian Mbappe | Foto: Twitter - Voranc Foto: Twitter - Voranc

Katera foto montaža proslave zadetka Kyliana Mbappeja vas je najbolj nasmejala?

  • Prva
    6,54 %
    7 glasov
  • Druga
    3,74 %
    4 glasov
  • Tretja
    10,28 %
    11 glasov
  • Četrta
    3,74 %
    4 glasov
  • Peta
    4,67 %
    5 glasov
  • Šesta
    71,03 %
    76 glasov
Oddanih 107 glasov
Ne spreglejte