Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
29. 6. 2018,
9.53

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,47

2

Natisni članek

Iran FIFA SP 2018 Sardar Azmoun

Petek, 29. 6. 2018, 9.53

5 let, 10 mesecev

Sardar Azmoun

Izbiral med bolno mamo in reprezentanco ter se upokojil pri 23 letih

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,47

2

Sardar Azmoun | Foto Reuters

Foto: Reuters

Iranski napadalec Sardar Azmoun se je odločil, da bo pri 23 letih končal reprezentančno kariero. Čeprav je pred njim še veliko sezon, ki jih bo prebil na igrišču, se je za presenetljivo potezo odločil zaradi zdravja svoje mame.

Iran, ki ga je od velike senzacije v skupini B in preboja med 16 najboljših na svetovnem prvenstvu v Rusiji delilo le nekaj malenkosti, je ostal brez svojega "Messija". Napadalec Sardar Azmoun je bil v kvalifikacijah za SP z naskokom prvi strelec reprezentance. V 14 nastopih se je med strelce vpisal kar 11-krat.

Beinranvand
Sportal Pasel je ovce, bil brezdomec in čistil ulice, zdaj je junak Irana

Navijači so pričakovali, da bo strelsko formo pokazal tudi na svetovnem prvenstvu, kjer pa se je Azmoun, ki se ga je med perzijskimi nogometnimi navdušencev oprijel vzdevek "iranski Messi", zaman skušal prebiti na seznam strelcev.

Njeno zdravstveno stanje se je poslabšalo

Na dvobojih z Marokom (1:0), Španijo (0:1) in Portugalsko (1:1) ni zadel v polno. Zapravil je nekaj priložnosti, nekateri navijači pa so bili tako razočarani, da so mu namenili veliko kritik in žaljivk. "Moja mati je pred prvenstvom prebolela hudo bolezen. Bil sem srečen. Ko pa so me nekateri začeli žaliti - enako usodo so doživeli tudi moji soigralci, tega si zagotovo nismo zaslužili -, se je njeno zdravstveno stanje zelo poslabšalo," je pojasnil mladi iranski napadalec, ki si nogometni denar služi v ruskem prvenstvu pri Rubinu iz Kazana. Njegovo mamo so kritike tako prizadele, da je trpelo njeno zdravje.

Sardar Azmoun je z Iranom v skupini B osvojil štiri točke, a ostal brez napredovanja. | Foto: Reuters Sardar Azmoun je z Iranom v skupini B osvojil štiri točke, a ostal brez napredovanja. Foto: Reuters

"To me je postavilo v zahteven položaj. Moral sem izbrati eno stran. Ali reprezentanco ali pa zdravje svoje mame. Odločil sem se za drugo," je po poročanju BBC dejal Azmoun.

VAR
Sportal Soba v Moskvi, ki bo za vedno spremenila nogomet. Na bolje.

Selektor Irana Carlos Queiroz je tako ostal brez pomembnega člena v konici napada, na katerem je Iran gradil nogometno prihodnost. Bil je tako uspešen, da so ga primerjali celo z legendarnim rojakom Alijem Daeijem, ki je v 149 nastopih dosegel kar 109 zadetkov in velja za svetovnega strelskega rekorderja v državnih dresih. Azmoun je v štirih letih za reprezentanco prispeval 23 golov (odigral je 36 tekem) in se na večni lestvici najboljših iranskih strelcev prebil na peto mesto.

Ne spreglejte