Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 4. 2024,
22.43

Osveženo pred

2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Sandi Lovrič Jaka Bijol Lazio Udinese Bologna Juventus Inter AC Milan italijansko prvenstvo serie A

Ponedeljek, 15. 4. 2024, 22.43

2 tedna

Italijansko prvenstvo, 32. krog

Inter vse bližje naslovu, tekma v Vidmu predčasno končana, Atalanta zapravila vodstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Evan Ndicka | Evana Ndickaja so v drugem polčasu odnesli z zelenice, dobrih deset minut pozneje pa tekmo predčasno končali. | Foto Guliverimage

Evana Ndickaja so v drugem polčasu odnesli z zelenice, dobrih deset minut pozneje pa tekmo predčasno končali.

Foto: Guliverimage

Nedeljsko srečanje med Udinesejem in Romo se je predčasno končalo pri rezultatu 1:1, potem ko je na zelenici obležal član gostov Ewan Ndicka. V Franciji rojeni nogometaš, ki igra za Slonokoščeno obalo, se je sesedel in držal za prsni koš, z igrišča pa so ga odnesli na nosilih. Pozno zvečer so italijanski mediji sporočili, da se Ndicka počuti bolje, a bo ostal na opazovanju v bolnišnici, kjer so potrdili, da ni šlo za srčni zastoj. Vodilni Inter, ki je v nedeljo remiziral s Cagliarijem, drvi proti naslovu prvaka, pred drugim Milanom ima 14 točk prednosti. V ponedeljek sta se Fiorentina in Genoa razšla brez zmagovalca (1:1), Atalanta pa je proti Veroni, ki se bori za obstanek, zapravila vodstvo z 2:0, tekma se je končala z 2:2.

Sandi Lovrić
Sportal Sandi Lovrić si je huje poškodoval stegensko mišico. Kaj to pomeni za Euro 2024?

Srečanje med Udinesejem in Romo se je končalo predčasno. V 72. minuti je gledalcem zastal dih, na zelenici se je sesedel branilec Rome Ewan Ndicka. Štiriindvajsetletnik se je ob tem držal za prsni koš, zdravstveno osebje ga je odneslo z zelenice, medtem ko so ga nosili z igrišča, je bil pri zavesti.

Ewan Ndicka se je takole sesedel na zelenico:

Srečanje so sprva nadaljevali, a kaj hitro po nadaljevanju je gostujoči strateg Daniele De Rossi odšel z roba igrišča. Po povratku je sledilo večminutno dogovarjanje, po približno desetih minutah pa so tekmo vendarle predčasno končali pri izidu 1:1.

Nekateri italijanski mediji so poročali, da so ga nemudoma prepeljali v bolnišnico s policijskim spremstvom, potem ko so rezultate EKG-ja, opravljenega na stadionu, ocenili kot "zaskrbljujoče". Ob prevozu v bolnišnico je bil pri zavesti, so zapisali pri klubu iz Rima. 

Pri SkyNewsu so zvečer sporočili spodbudne novice. Ndicka se počuti bolje, a bo ostal na opazovanju v bolnišnici, kjer so izključili srčni zastoj. V bolnišnici ga je pred vrnitvijo v Rim obiskal trener De Rossi in se pošalil, naj pohiti, češ da ga v četrtek potrebuje na evropski tekmi proti Milanu, ko bodo branili prednost s prve tekme (1:0), Ndicka pa se je ob šali smejal.

Kdaj se bo vrnil Sandi Lovrić?

Je Sandi Lovrić po poškodbi desne stegenske mišice že sklenil klubsko sezono? | Foto: Guliverimage Je Sandi Lovrić po poškodbi desne stegenske mišice že sklenil klubsko sezono? Foto: Guliverimage Udineseju, za katerega je Jaka Bijol igral od prve minute, še naprej ne more pomagati slovenski reprezentant Sandi Lovrić, ki si je poškodoval stegensko mišico. Videmski klub je v četrtek potrdil, da je poškodba 33-kratnega slovenskega reprezentanta hujše narave. Tako bo moral okrevati kar nekaj časa.

Pri Udineseju še niso postregli z natančnejšim podatkom, kako dolgo bo odsoten, v neformalnih debatah pa se razpreda med štirimi in šestimi tedni. To bi lahko pomenilo, da je 25-letni nogometaš, rojen v Avstriji, ki je pred nekaj leti prejel slovenski potni list in okrepil konkurenco v Kekovi četi, kar se tiče zveznih igralcev, že končal sezono. Poraja se vprašanje, ali bo nared za glavni reprezentančni cilj desetletja, Euro 2024 v Nemčiji.

Priprave na evropsko prvenstvo se bodo na Gorenjskem začele 22. maja, nato čakata Slovenijo dve pripravljalni tekmi (Armenija in Bolgarija), 16. junija pa že prvi vrhunec, obračun z Dansko v Stuttgartu. Več bo torej znanega, ko bo Udinese postregel s konkretnejšo oceno o tem, kako dolgo bo trajalo okrevanje Lovrića.

Inter drvi proti naslovu

V Italiji je sicer bolj ali manj že znan nov prvak. Interju lahko osvojitev scudetta prepreči le še čudež. Črno-modri so remizirali s Cagliarijem prednost pred Milanom, ki je zgolj remiziral pri moštvu z dna lestvice Sassuolu, pa šest krogov pred koncem znaša 14 točk.

Inter drvi proti naslovu prvaka. | Foto: Reuters Inter drvi proti naslovu prvaka. Foto: Reuters

Tretjeuvrščeni Juventus je v soboto gostoval pri mestnem tekmecu Torinu, tekma pa se je končala z remijem brez golov.  

Liverpool Atalanta  Gianluca Scamacca
Sportal Klopp jezen, zaskrbljen, navijači na Anfieldu osupli

Bologni se nasmiha velik uspeh

Četrtouvrščena Bologna, ki je pred največjim uspehom v tem stoletju, saj se ji nasmiha vozovnica za ligo prvakov, bo čez teden dni gostila Monzo.

V uvodnem dejanju 32. kroga je Lazio v petek zvečer s 4:1 premagal Salernitano, ki je z eno nogo že v drugi ligi.

Sandi Lovrić
Sportal Vodilni Inter uspešen v Vidmu, Juventus ugnal Fiorentino, Cagliari si rešuje kožo

Italijansko prvenstvo, 32. krog:

Petek, 12. april:

Sobota, 13. april:

Nedelja, 14. april:

Ponedeljek, 15. april:

Lestvica: 

Najboljši strelci:

23 – Lautaro Martinez (Inter)
15 – Vlahović (Juventus)
13 – Giroud (Milan), Osimhen (Napoli), Gudmundsson (Genoa),
12 – Dybala (Roma),  Zapata (Torino)
11 – Koopmeiners (Atalanta), Lukaku (Roma), Calhanoglu (Inter), Thuram (Inter), 
10 – Kvaratskhelia (Napoli), Orsolini (Bologna), Pulisic (AC Milan), Soule (Frosinone), Zirkzee (Bologna), Pinamonti (Sassuolo)
...
1 – Lovrić (Udinese)

 

Ne spreglejte