Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 12. 2021,
22.44

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Dušan Vlahović italijansko prvenstvo Roma serie A Atalanta Juventus AC Milan Inter Milano Josip Iličić Samir Handanović

Nedelja, 19. 12. 2021, 22.44

2 leti, 4 mesece

Italijansko prvenstvo, 18. krog

Makedonec odločil derbi v Milanu, Srb izenačil Ronaldov rekord

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
Eljif Elmas | Reprezentant Severne Makedonije Eljif Elmas je v 5. minuti zatresel mrežo Milana. To je bil tudi edini zadetek na derbiju kroga. | Foto Reuters

Reprezentant Severne Makedonije Eljif Elmas je v 5. minuti zatresel mrežo Milana. To je bil tudi edini zadetek na derbiju kroga.

Foto: Reuters

Nogometaši Napolija so v velikem derbiju 18. kroga serie A po zaslugi zadetka Makedonca Eljifa Elmasa v gosteh ugnali Milan in se vodilnemu Interju, ki je napolnil mrežo Salernitane (5:0), približali na -4. Roma je v gosteh premagala Iličićevo Atalanto s 4:1, Empoli pa je s pomočjo Petra Stojanovića remiziral pri Spezii (1:1). Napadalec Fiorentine Dušan Vlahović je dosegel že 33. zadetek v serie A v tem koledarskem letu in izenačil rekord Cristiana Ronalda.

V večernem nedeljskem derbiju je za edini zadetek na srečanju po podaji Piotra Zielinskega s kota zadel mladi Makedonec Eljif Elmas. Rezultat je ostal nespremenjen do konca. Gostitelji so v zadnji minuti prek Francka Kessieja resda zatreseli mrežo Neapeljčanov, a je bil zadetek po ogledu VAR razveljaven zaradi nedovoljenega položaja. 

Srbski napadalec se je izenačil s Cristianom Ronaldom

Komaj 21-letni srbski napadalec Dušan Vlahović, ki se bo prihodnje leto v ligi narodov predstavil tudi proti slovenski izbrani vrsti, je v izjemni strelski formi. Napadalec Fiorentine je najboljši strelec serie A. V nedeljo je zadel v polno tudi proti Sassuolu (2:2), to je bil šele prvi remi vijolic v tej sezoni.

Dušan Vlahović ima v sredo priložnost, da poruši rekord Cristiana Ronalda iz koledarskega leta 2020. | Foto: Reuters Dušan Vlahović ima v sredo priložnost, da poruši rekord Cristiana Ronalda iz koledarskega leta 2020. Foto: Reuters

Vlahović se je med strelce vpisal na šesti zaporedni tekmi, v tem koledarskem letu pa je v prvi italijanski ligi dosegel že 33 zadetkov. S tem je izenačil dosežek Cristiana Ronalda, ki se je podpisal pod natanko toliko zadetkov na Apeninskem polotoku v prejšnjem letu. Vlahoviću se med tednom ponuja priložnost, da izboljša rekord. Fiorentina se bo v zadnjem krogu jesenskega dela 22. decembra mudila pri Veroni.

Roma prekinila zmagoviti niz Atalante, Gasperini jezen na sodnike

V Bergamu se je Roma v soboto razveselila pomembnih treh točk. Atalanta je po šestih zaporednih zmagah ostala brez točk. Dopoldan je meščane Bergama predramil potresni sunek z magnitudo 4,4, ki na srečo ni poskrbel za večjo škodo, popoldan pa je navijače Atalante v slabo voljo spravila tekma proti Romi.

Gian Piero Gasperini
Sportal Iličićev trener jezen na sodnike: Uničujejo kredibilnost nogometa

Izbranci Joseja Mourinha so zmagali s 4:1, Anglež Tammy Abraham je dosegel dva zadetka, prvega že v uvodni minuti. Slovenski reprezentant Josip Iličić je odigral uvodni polčas, ki se je končal z zaostankom Atalante z 1:2, in sodeloval pri edinem zadetku Atalante.

Anglež Tammy Abraham je v Bergamu dosegel dva zadetka. Prvič je mrežo Atalante zatresel že v 1. minuti! | Foto: Reuters Anglež Tammy Abraham je v Bergamu dosegel dva zadetka. Prvič je mrežo Atalante zatresel že v 1. minuti! Foto: Reuters

Namesto njega je na začetku drugega polčasa v igro vstopil Ukrajinec Ruslan Malinovski, Roma pa je do konca srečanja še povišala prednost in se utrdila na petem mestu. Trener Atalante Gian Piero Gasparini je bil po tekmi jezen na sodnike, zlasti zaradi razveljavljenega zadetka Duvana Zapate za 2:2 v 68. minuti.

Juventus je na gostovanju v Bologni zmagal z 2:0 in se na lestvici povzpel na šesto mesto, Udinese pa je blestel na Sardiniji in Cagliari, ki ostaja na predzadnjem mestu, odpravil s kar 4:0.

Handanović že deseti na večni lestvici serie A

Samirju Handanoviću in Interju gre v tej sezoni imenitno tako doma kot tudi v Evropi. | Foto: AP / Guliverimage Samirju Handanoviću in Interju gre v tej sezoni imenitno tako doma kot tudi v Evropi. Foto: AP / Guliverimage Kapetan Interja Samir Hadanović je na dozdajšnjih 18 tekmah italijanske prve lige dobil le 15 golov. Z Interjem, branilcem naslova, so s 13 zmagami na prvem mestu prvenstvene lestvice. Njihov nasprotnik v 18. krogu je bila zadnjeuvrščena Salernitana Vida Belca, ki je do zdaj dosegla vsega 11 golov. Milančani so ekipo, ki v serie A igra prvič po 22 letih, premagali s 5:0.

Belec je tekmo spremljal s klopi za rezervne igralce, Handanović pa je odigral že 533. tekmo v serie A in se na večni lestvici po številu nastopov povzpel na deseto mesto. V vodstvu ostaja rekorder Gianluigi Buffon (657), ki v tej sezoni brani v drugi ligi za Parmo.

Samir Handanović
Sportal Handanović zaklenil vrata, Inter skočil na vrh

Italijansko prvenstvo, 18. krog:

Petek, 17. december:
Lazio : Genoa 3:1 (1:0)
Pedro 36., Acerbi 75., Zaccagni 81.; Melegoni 86.

Salernitana : Inter 0:5 (0:2)
Perišić 11., Dumfries 33., Sanchez 52., Martinez 77., Gagliardini 87.
Vid Belec (Salernitana) je tekmo spremljal s klopi; Samir Handanović (Inter) je branil celo tekmo

Sobota, 18. december:
Atalanta : Roma 1:4 (1:2)
Cristante 45.+1/ag.; Abraham 1., 82., Zaniolo 27., Smalling 72.
Josip Iličić (Atalanta) je odigral prvi polčas.

Bologna : Juventus 0:2 (0:1)
Morata 6., Cuadrado 69. 

Cagliari : Udinese 0:4 (0:2)
Makengo 4., Deulofeu 45., 69., Molina 50.; R.K.: Marin 65./Cagliari

Nedelja, 19. december:
Fiorentina : Sassuolo 2:2 (0:2)
Vlahović 51., Torreira 61.; Scamacca 32., Frattesi 37.

Spezia : Empoli 1:1 (0:0)
Marchizza 50./ag.; Nikolaou 71./ag. 
Petar Stojanović (Empoli) je odigral vso tekmo, Leo Štulac (Empoli) pa je sedel na klopi.

Sampdoria : Venezia 1:1 (1:0)
Gabbiadini 1.; Henry 87.
Domen Črnigoj (Venezia) je vstopil v igro v 69. minuti.

Torino : Verona 1:0 (1:0)
Pobega 26.; R.K.: Magnani 25./Verona

Milan : Napoli 0:1 (0:1)
Elmas 5.

Lestvica strelcev:

16 – Vlahović (Fiorentina),
13 – Immobile (Lazio),
12 – Simeone (Verona),
11 – Martinez (Inter), 
9 – Joao Pedro (Cagliari), Zapata (Atalanta),
8 – Berardi (Sassuolo), Džeko (Inter),
– Betuncal (Udinese), Destro (Genoa), Ibrahimović (Milan), Pašalić (Atalanta), 
...
3 - Iličić (Atalanta),
1 - Črnigoj (Venezia), Stojanović (Empoli), Štulac (Empoli)

Ne spreglejte