Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 11. 2023,
22.38

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Fiorentina Roma italijansko prvenstvo David Pejičić Atalanta Napoli Juventus AC Milan Sandi Lovrič Jaka Bijol Udinese Inter serie A

Ponedeljek, 27. 11. 2023, 22.38

5 mesecev

ITALIJANSKO PRVENSTVO, 13. KROG

Juventus in Inter neodločeno na velikem derbiju, poraz za Bijola in Lovrića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Juventus - Inter | Na velikem derbiju ssta se Juventus in Inter razšla brez zmagovalca. | Foto Reuters

Na velikem derbiju ssta se Juventus in Inter razšla brez zmagovalca.

Foto: Reuters

V 13. krogu italijanskega prvenstva je prvak Napoli v soboto z 2:1 premagal Atalanto. Tretjeuvrščeni AC Milan je z golom z bele točke (zadel je Theo Hernandez) z 1:0 premagal Fiorentino. V nedeljo so bile vse oči uprte Torino, kjer sta igrala vodilni ekipi Juventus in Inter. Veliki derbi ni dal zmagovalca, tek,ma se je končala z 1:1. Slovenska reprezentanta Jaka Bijol in Sandi Lovrić sta z Udinesejem doživela četrti poraz. Videmčani so z 1:3 izgubili pri Romi. V ponedeljek sta se Verona in Lecce razšla z remijem 2:2, Bologna pa je z zmago nas Torinom skočila na šesto mesto.

Josip Iličić
Sportal Nekdanji trener Iličića v solzah: Takrat so se zanj začele težave

Ljubitelji italijanskega nogometa so v nedeljo z zanimanjem pospremili spektakel v Torinu, kjer sta se na derbiju d'Italia pomerila domači Juventus in milanski Inter. Tekma se je končala z neodločenim izidom 1:1., kar pomeni, da ima Innter na vrhu lestvice tudi po 13 odigranih tekmah dve točki več od Juventusa.

Oba gola sta padla v prvem polčasu. Gostitelje je v 27. minuti v vodstvo popeljal Dušan Vlahović, šest minut kasneje je izid izenačil Lautaro Martinez.

Tradicionalni derbi za Italijo je imel letos še večjo težo, saj bi bil lahko že veliki "zgodnji pokazatelj tega, kam se bo razvila sezona v serie A". Derby d'Italia je nedvomno ena največjih tekem v Italiji, rivalstvo, ki traja več kot sto let, in ena najtežje pričakovanih tekem na koledarju.

Theo Hernandez je zadel za vodstvo AC Milana proti Fiorentini. | Foto: Reuters Theo Hernandez je zadel za vodstvo AC Milana proti Fiorentini. Foto: Reuters

Nogometaši Napolija so v 13. krogu italijanskega prvenstva na gostovanju ugnali petouvrščeno Atalanto z 2:1. Junak tekme v Bergamu je bil Makedonec Eljif Elmas, ki je v 79. minuti dosegel odločilni gol. Pred tem so gostje v prvem delu povedli preko Gruzijca Khviče Kvaratshelie (44.), v drugem delu pa je poravnal Nigerijec Ademola Lookman (53.).

Že popoldan je prvo zmago v prvenstvu dosegla Salernitana, ki je bila z 2:1 boljša od rimskega Lazia, a z osmimi točkami ostaja na dnu razpredelnice.

 Romelu Lukaku in Jaka Bijol | Foto: Guliverimage Romelu Lukaku in Jaka Bijol Foto: Guliverimage V nedeljo sta bila z Udinesejem prvič po uvrstitvi Slovenije na evropsko prvenstvo na delu Jaka Bijol in Sandi Lovrič. Videmčani so po skromnem začetku sezone nedavno le dosegli prvo zmago, ko so na kolena spravili Milan. Zdaj pa prvič po septembru izgubili na domači zelenici. S 3:1 je slavil AS Roma. V izenačenem dvoboju je ekipa Joseja Mourinha povedla v 20. minuti, ko je po podaji Paula Dybale zadel Gianluca Mancini. Izenačil je Florian Thauvin v 57. minuti. V 81. minuti je Dybala zadel še sam, zmago pa je tik pred iztekom 90 minut potrdil Stephan El Shaarawy. Bijol je za Udinese odigral celo tekmo, Lovrić pa je v v igro vstopil v 69. minuti.

 

Italijansko prvenstvo, 13. krog:

Sobota, 25. november:

Nedelja, 26. november:

Ponedeljek, 27. november:

Lestvica: 

Najboljši strelci:

13 – Lautaro Martinez (Inter)
7 – Giroud (Milan), Berardi (Sassuolo)
6 – Colpani (Monza), Lukaku (Roma), Osimhen (Napoli), Gonzalez (Fiorentina), Soule (Frosinone)
5 – Gudmundsson (Genoa), Politano (Napoli), Scamacca (Atalanta), Bonaventura (Fiorentina), Calhanoglu (Inter), Pinamonti (Sassuolo), Vlahović (Juventus),

Ne spreglejte