Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 11. 2023,
17.00

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,30

Natisni članek

serie A Atalanta Gian Piero Gasperini Josip Iličić

Četrtek, 23. 11. 2023, 17.00

5 mesecev

Gian Piero Gasperini o Josipu Iličiću

Nekdanji trener Iličića v solzah: Takrat so se zanj začele težave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,30
Josip Iličić | Josip Iličić  | Foto Guliverimage

Josip Iličić

Foto: Guliverimage

Trener Atalante Gian Piero Gasperini je v intervjuju za Radio Serie A odkrito spregovoril o delu in spominih na Josipa Iličića, ki je dres Atalante nosil med letoma 2017 in 2022. Izkušeni strateg je spregovoril tudi o obdobju epidemije koronavirusa, ko se je slovenski nogometaš spopadal s številnimi težavami in bil dlje časa odsoten z nogometnih igrišč.

Josip Iličić
Sportal Vse se spreminja, a nekaj ostaja: Iličić je za navijače Atalante še vedno kralj #video

Koliko je danes 35-letni Josip Iličić pomenil za italijanskega prvoligaša Atalanta, so pred tedni dokazali navijači Atalante, ko so se ustavili na poti iz Bergama do Gradca v Mariboru, da bi pozdravili in počastili slovenskega nogometaša, ki je za Atalanto zbral 339 nastopov. Slovenski nogometaš, ki se je v dres Atalante prvič oblekel v sezoni 2017/18, je bil v letih zatem eden od nosilcev igre italijanskega prvoligaša, o čemer je zdaj v obširnem intervjuju spregovoril tudi Gian Piero Gasperini. "Ob vrhuncih kariere, ko je Valencii zabil štiri zadetke in nas popeljal v četrtfinale lige prvakov, je bil morda tudi igralec, ki je spadal med tiste, ki bi si zaslužili zlato žogo. Zagotovo je spadal med najboljše nogometaše v Evropi," je dejal izkušeni strateg, ki se je zatem v solzah spomnil tudi težkega obdobja Slovenca.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lega Serie A (@seriea)

Med epidemijo koronavirusa je Iličić preživel izjemno zahtevne trenutke, na kar je opozoril tudi njegov nekdanji trener. "Josip je tukaj zbolel, čeprav smo spoštovali protokole in se nismo družili. Počutil se je slabo, nato se je povsem izoliral. Nato pa ni več zdržal doma, ni zdržal biti oddaljen od svoje družine. Tu so se začele težave," se je s cmokom v grlu spomnil 65-letni nogometni strokovnjak. "Bili smo si res blizu, bil je povsem normalen fant, še vedno je bil on, a s številnimi težavami."

"Teden dni pred tekmo s PSG sem šel k njemu v bolnišnico, bil sem v šoku, izgubil je več kot deset kilogramov, dvignil sem ga kot lutko in mu dejal, 'Josip, pridi z nami ..." je v intervjuju še dejal Gasperini, ki ob teh spominih ni mogel zadržati solza.

Iličić je nato avgusta 2022 tudi uradno zapustil vrste Atalante. "Pet let sreče, veselja in čarovnije, a tudi bolečine in težkih trenutkov. Hvala, da ste me podpirali in mi stali ob strani," je takrat ob predčasnem slovesu od Atalante v javni zahvali klubu zapisal slovenski nogometaš, nato pa je oktobra okrepil Maribor.

Preberite še:

Jasmin Kurtić
Sportal Otrok iz Kanižarice postal najbolj ponosen Slovenec na svetu
Euro 2024 splošna
Sportal Želite kupiti vstopnico za tekmo Slovenije na Euru?
Luka Modrić
Sportal Odkar je razpadla Jugoslavija, se kaj takega še ni pripetilo
Ne spreglejte