Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 7. 2018,
11.35

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

nogomet italija

Torek, 17. 7. 2018, 11.35

5 let, 9 mesecev

Italijanski nogomet močno zamajala bankrota Barija in Cesene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Bari San Nicola | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Italijanski nogomet je doživel udarec, potem ko sta v ponedeljek pred začetkom nove sezone kar dva od slavnih klubov, Bari in Cesena, razglasila bankrot. Oba sta v minuli sezoni nastopala v serie B, italijanski drugoligaški konkurenci, Bari je pa prišel povsem blizu napredovanja v serie A in je šele v končnici njegove upe razblinila Cittadella.

A namesto napredovanja v elitno druščino italijanskega prvenstva so navijači doživeli najbolj črn scenarij - klub, ki je bil ustanovljen pred 110 leti, je zaprl svoja vrata. Klubsko vodstvo namreč ni našlo kupca oziroma vlagatelja, tako da ni moglo pravočasno izpolniti zahtev registracije v serie B; končni rok je bil v ponedeljek ob 18. uri po lokalnem času. Za klub naj bi se sicer zanimal Andrea Radrizzani, lastnik angleškega Leedsa, a do načrtovanega prevzema ni prišlo pravočasno.

Cristiano Ronaldo
Sportal Veliki Ronaldo začenja novo avanturo: Odločitev ni bila težka #video #foto

Po pisanju spletne strani Football Italia, lahko zdaj župan Barija izbere skupino investitorjev, ki bi vodila tako imenovani feniks - klub, tega pa bi sprejeli v serie D, najelitnejšo raven italijanske amaterske lige. "To je žalosten dan, ne le za nogomet v Bariju, temveč za celo državo. To je dan poraza, ki boli 1000-krat bolj, kot boli poraz na igrišču. Poskusili smo vse, kar je bilo v naši moči," je dejal Antonio Decaro, župan Barija, pristaniškega mesta ob Jadranskem morju.

Bari, ki je nastopal tudi v serie A, pa ni bil edina žrtev. Tudi Cesena, ki je prav tako že nastopala v prvoligaški konkurenci, je razglasila bankrot in to objavila na klubski spletni strani. Enaka usoda čaka še eno drugoligaško ekipo, Avellino, kjer pa še upajo, da bodo rešili klub.

Didier Deschamps
Sportal Človek redke vrste, ki je spet utišal milijone Francozov
Ne spreglejte