Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
1. 6. 2014,
10.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

italijanska nogometna reprezentanca

Nedelja, 1. 6. 2014, 10.13

8 let

Italija v solzah: zvezdnik Milana si je zlomil nogo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Italijanska nogometna reprezentanca je poldrugi teden pred začetkom SP prvenstva prejela hud udarec. Riccardo Montolivo si je na tekmi z Irsko zlomil nogo, sanj o nastopu v Braziliji je konec.

Zvezdnik Milana je bil v načrtih selektorja Cesareja Prandellija zelo pomemben člen v zvezni vrsti štirikratnih svetovnih prvakov, ki jih na svetovnem prvenstvu v Braziliji čaka izjemno neugodna skupina. V skupini D se bodo Italijani merili z Anglijo, Urugvajem in Kostariko, v domovino sambe pa bodo odpotovali oslabljeni, saj na letalu ne bo 29-letnega Riccarda Montoliva, ki je v soboto nosil kapetanski trak. Na pripravljalni tekmi proti Irski, ki se je v Londonu končala brez zadetkov (0:0), je Montolivo odigral le osem minut. Po posredovanju Alexa Bruca je obležal v bolečinah, po večminutnem posredovanju pa v solzah zapustil igrišče. "Montolivo ima zlomljeno golenico in bo moral najverjetneje na operacijo. Žal ne bo mogel z nami v Brazilijo," je kmalu po tekmi z Irsko, ki je bila odigrana na londonskem štadionu Craven Cottage, strahove navijačev potrdil reprezentančni zdravnik Azzurrov Enrico Castellaci.

Rossi se je vrnil, Immobile debitiral

Osmoljenca Montoliva je na igrišču zamenjal Alberto Aquilani, ki pa tudi ni imel pretirane sreče, saj je moral zaradi prejetega udarca predčasno z igrišča tudi on. Prandelijeva četa, ki je v Londonu nastopila v nekoliko spremenjeni zasedbi, se bo pred odhodom v Brazilijo v sredo pomerila še proti Luksemburgu (v Veroni). Na igrišče se je vrnil napadalec Giuseppe Rossi (Fiorentina), ki je bil dolgo časa odsoten in vprašljiv za SP 2014, proti Irski pa je odigral 70 minut. V konici napada je sodeloval z najboljšim strelcem serie A Cirom Immobilejem, ki bo najverjetneje dres Torina kmalu zamenjal z rumeno-črnim Borussie Dortmund. Immobile je debitiral v državnem dresu.

Italija se bo v prvi tekmi na SP 2014 v Manausu, prestolnici Amazonije, pomerila z evropskim tekmecem Anglijo. Tudi trije levi zaradi težav s poškodbami ne morejo računati na najmočnejšo zasedbo, saj manjkajo Theo Walcott (Arsenal), Kyle Walker in Andros Townsend (oba Tottenham).

Ne spreglejte