Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 1. 2023,
9.21

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

2

Natisni članek

Pele Gianni Infantino

Sreda, 4. 1. 2023, 9.21

1 leto, 2 meseca

Infantino meni, da ni naredil nič narobe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

2

Gianni Infantino | Foto Reuters

Foto: Reuters

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino je zgrožen nad kritikami, ki jih je prejel zaradi selfieja na pogrebu legendarnega nogometaša Peleja pred njegovo krsto. Infantino je selfie naredil s Pelejevimi nekdanjimi soigralci, piše nemška tiskovna agencija dpa, zaradi česar se je predsednik Fife znašel na udaru kritik.

Pelejeva pogrebna slovesnost se je v torek po 24 urah končala. Na stadionu njegovega nekdanjega kluba Santosa se je od edinega nogometaša v zgodovini, ki je trikrat osvojil naslov svetovnih prvakov, poslovilo več kot 230.000 navijačev. Med njimi tudi brazilski predsednik Luiz Inacio Lula da Silva in Infantino. Slednji je s selfiejem dvignil nekaj prahu.

A Infantino, kot pravi, ne razume negativnega dojemanja svojih dejanj. "Pravkar sem pristal iz Brazilije, kjer sem imel čast sodelovati pri čudovitem poklonu Peleju, ki je potekal na Vila Belmiro v Santosu," je predsednik zapisal na Instagramu.

"Zgrožen sem, ker sem bil obveščen, da me nekateri ljudje kritizirajo, ker sem posnel selfie in fotografije na slovesnosti. Rad bi pojasnil, da sem bil počaščen in ponižen, ko so me soigralci in družinski člani velikega Peleja prosili, da bi se z njimi fotografiral. Seveda sem takoj privolil," je nadaljeval Infantino.

Pomagal jim je narediti selfie

Razložil je še, da so ga Pelejevi nekdanji soigralci prosili, da bi naredili selfie vseh skupaj, vendar ga sami niso znali narediti. Zato je, da bi bil v pomoč, Infantino fotografiral enega od njih in zanj posnel še fotografijo vseh skupaj.

"Če sem pomagal Pelejevemu soigralcu in s tem povzročil kritiko, jo z veseljem sprejmem in bom še naprej pomagal vsakomur, ki je prispeval pri pisanju legendarnih zgodb nogometa. Tako zelo spoštujem in občudujem Peleja in njegovo slovesnost, da ne bi nikoli storil ničesar, kar bi bilo na kakršen koli način nespoštljivo," je sklenil 52-letnik.

Preberite še:

Pele, pogreb
Sportal V Braziliji pokopali kralja nogometa Peleja
Pele pogreb
Sportal Odprta krsta s Pelejem na zelenici, kjer je začel pot med zvezde #video
Sportal Na novoletni zabavi počastili Peleja #video
Ne spreglejte