Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
9. 3. 2015,
15.21

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Real Madrid Luka Modrić Carlo Ancelotti

Ponedeljek, 9. 3. 2015, 15.21

7 let, 12 mesecev

Imajo Ronalda, a vsi čakajo le na Hrvata

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Navijači Reala nestrpno čakajo na vrnitev Hrvata Luke Modrića. Doživljajo ga kot rešitelja, saj so prepričani, da je madridski klubski velikan izgubil vodilni položaj prav zaradi njegove odsotnosti.

V torek se bosta na povratnem srečanju osmine finala lige prvakov pomerila Real in Schalke. Branilci evropskega naslova bodo na domačem štadionu Santiago Bernabeu branili zajetno prednost (2:0), privržence Reala pa je razveselila novica, da se po treh mesecih in pol na igrišča vrača Luka Modrić. Po poročanju španskega časnika Marca bo proti nemškim rudarjem zaigral vsaj 20 minut in tako prvič po dolgi odsotnosti občutil tekmovalni adrenalin.

Modrić je največja zimska okrepitev

Hrvaški zvezdnik po poškodbi stegenske mišice, ki mu je zagrenila življenje na zadnji reprezentančni tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2016, še ni zaigral. Zadnje tri tedne trenira s prvo ekipo madridskega Reala, a mu zdravniki še niso prižgali zelene luči.

"Naša največja zimska okrepitev bo Luka Modrić," je med zimskim prestopnim rokom sporočil Carlo Ancelotti in nakazal, da komaj čaka vrnitev Hrvata, ki je v jesenskem delu izstopal v zvezni vrsti belih baletnikov in napadalce marljivo hranil z izvrstnimi podajami. Ko se je 16. novembra poškodoval na reprezentančnem dvoboju v Milanu in so zdravniki potrdili večmesečno odsotnost zaradi poškodbe stegenske mišice, so se nad taborom Reala zgrnili temni oblaki.

V jesenskem delu so blesteli in ga začinili z rekordnim nizom 22 zaporednih zmag. Postavili so nov mejnik v že tako bogati klubski zgodovini, nato pa je 2015 postopno prinašalo vedno večja in bolj boleča razočaranja. Barcelona je v nedeljo prevzela vodstvo na prvenstveni razpredelnici, Lionel Messi je na lestvici najboljših strelcev ujel Cristiana Ronalda, madridski Atletico pa je s pomočjo Jana Oblaka izločil slovitega mestnega tekmeca in mu preprečil, da bi ubranil pokalno lovoriko. Tedni nadvlade Reala so se končali, zdaj Ancelottijeva četa gleda v hrbet Barceloni, v igri za naslov pa je le še v prvenstvu in ligi prvakov.

Trojček BBC pogreša zadetke, igra je nepovezana

Najboljši strelci, ki sestavljajo zvezdniški trojček BBC (Gareth Bale, Karim Benzema in Cristiano Ronaldo), niso več tako učinkoviti, kot so bili v jesenskem delu. Na zadnjih 14 tekmah so skupaj dosegli le 15 zadetkov, najglasnejših žvižgov pa je deležen predvsem Valižan Bale. Navijači mu očitajo, da je postal sebičen v igri, na zadetek, ki bi mu dvignil samozavest, pa zaman čaka že osem srečanj.

Hitri Otočan, ki se je znašel v strelski krizi, v polno ni zadel tudi na sobotnem gostovanju v Bilbau, ko je Real ponovno razkril največjo ranljivost, nepovezanost v zvezni vrsti. Nemec Toni Kroos se je ob odsotnosti Modrića in Kolumbijca Jamesa Rodrigueza, ki bo odsoten vsaj še nekaj mesecev, izgubil, njegove podaje pa vedno redkeje najdejo pravega naslovnika. Nastale vrzeli ni mogel zapolniti niti obetavni španski reprezentant Isco.

"Igrali smo preveč zmedeno in prepočasi. Žoga ni potovala dovolj hitro, tako da so napadalci ostali brez potrebnega prostora ," je po porazu z Athleticom, ki je bele baletnike stal vodilnega položaja, priznal Ancelotti. Italijan se spopada s kritikami, saj je evropski in svetovni prvak le še bleda senca jesenske nepremagljive forme, vrnitev 29-letnega Dalmatinca pa bi lahko v zvezno vrsto Reala ponovno prinesla mirnost, trem napadalcem pa zagotovila večje število priložnosti.

Cilj: v polni formi na el clasicu v Barceloni

V Madridu je zazvonil alarm, pogledi pa so vedno bolj usmerjeni v veliki derbi z Barcelono, ki bo na sporedu 22. marca. Vodstvo Reala se trudi, da bi bil Modrić do gostovanja na Camp Nouu že v polni formi. Proti Schalkeju naj bi na igrišču prebil največ 30 minut, konec tedna, ko se bo Real v prvenstvu udaril z Levantejem, bi lahko zaigral že debelo uro, nato pa sledita veliki posladek v Kataloniji in dvoboj, ki bo posredno odločal o španskem prvaku. Takrat bo nared tudi obrambni steber Sergio Ramos, kar le še dviguje stopnjo optimizma v očeh Ancelottija, pa tudi številčne vojske nezadovoljnih navijačev.

Ne spreglejte