Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 9. 2013,
10.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Rijeka Matjaž Kek Miral Samardžić Goran Cvijanović Kevin Kampl Red Bull Salzburg Martin Milec Standard Liege Villarreal Bojan Jokić Branko Ilić Partizan Beograd Samir Handanović Rene Krhin Inter Josip Iličić Jasmin Kurtić Fiorentina

Četrtek, 19. 9. 2013, 10.31

7 let, 12 mesecev

Iličić odgovoril Katancu, med strelci tudi Kampl (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Rijeke, ki jih vodi Matjaž Kek, so bili na pragu senzacije, na koncu pa se je tekma na Kantridi končala brez zmagovalca. Josip Iličić je navdušil v dresu Fiorentine.

V skupini G lige Evropa je bilo zelo zanimivo na Kantridi. Znameniti štadion v primežu strmih sten in Jadranskega morja, ki se bo kmalu poslovil in predal poslanstvo modernemu nasledniku, je bil kajpak razprodan, saj je v goste prišla aktualna prvakinja lige Evrope, Sevilla.

Tekmo so bolje odprli Španci, ki so povedli prek Iaga Aspasa, domači pa se kljub temu niso predali. V drugem polčasu je najprej izenačil Andrej Kramarić, ob tem pa je bil izključen še Timothée Kolodziejczak. Rijeka je prednost igralca več izkoristila v 68. minuti, ko je za vodstvo 2:1 zadel Zoran Kvrzić, žal pa to ni bilo dovolj za zmago. V sodnikovem podaljšku je aktualne prvake rešil Stéphane Mbia. Goran Cvijanović je za Rijeko odigral celotno srečanje, Mirala Samardžića pa zaradi poškodbe ni bilo v kadru.

Standard Liege je v vedno prestižnem sosedskem obračunu gostoval pri Feyenoordu, ki je bil z 2:1 uspešnejši. Martin Milec je dvoboj v Rotterdamu za belgijsko ekipo odigral celotno srečanje.

Iličić in Kampl med strelci

Fiorentina se je v Belorusijo odpravila s slovenskim dvojcem. Če se je Jasmin Kurtić pojavil na seznamu selektorja, pa je bilo ime Josipa Iličića presenetljivo prekrižano. Iličić je obračun v Minsku začel v prvi postavi in navdušil. Jojo je naprej zadel za povišanje vodstva Fiorentine na 2:0, potem pa še podal pri zadetku za 3:0, kar je bil tudi končni rezultat. Kurtić ni dobil priložnosti za igro, celotno srečanje je presedel na klopi.

Kevin Kampl je s Salzburgom, ki se prebuja, kar je dokazal z zmago v avstrijskem derbiju nad Rapidom, zmagal tudi v Romunijo. Čeprav je Astra tik pred finančnim propadom, so se morali bogati rdeči biki za zmago zelo potruditi. Salzburg je na koncu zmagal z 2:1, pri čemer je prvi zadetek za avtrijske prvake dosegel ravno slovenski virtuoz Kampl.

Milanski Inter Samirja Handanovića in Reneja Krhina je na San Siru pričakal kazahstanskega predstavnika. Milančani so zmagali brez pomoči Handanovića, ki je sedel na klopi, Krhina pa ni bilo v kadru.

Slovenski branilec Branko Ilić je s Partizanom doživel poraz v Grčiji. Slovenski reprezentant je za Beograjčane odigral celotno srečanje in prejel tudi rumeno opozorilo.

Villarreal je v skupini A visoko (4:0) premagal ciprski Apollon, Bojan Jokić zaradi poškodbe, odsoten bo do konca koledarskega leta, ni kandidiral za nastop.

Ne spreglejte