Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
27. 11. 2019,
10.33

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Zlatan Ibrahimović Hammarby

Sreda, 27. 11. 2019, 10.33

4 leta, 4 mesece

Delni lastnik Hammarbyja

Ibrahimović spletel čvrsto vez s Hammarbyjem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Zlatan Ibrahimović | Zlatan Ibrahimović je postal delni lastnik kluba iz Stockholma. | Foto Reuters

Zlatan Ibrahimović je postal delni lastnik kluba iz Stockholma.

Foto: Reuters

Nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović pri 38 letih ne namerava končati kariere. Karizmatični Šved bosanskih in hrvaških korenin išče novega delodajalca, ob tem pa je zaplul tudi v poslovne vode, saj je postal solastnik Hammaryja. Kot napadalec mu ne bo pomagal, ampak igral drugje.

Sportal Ibrahimović zmedel svet, kaj se dogaja? #video

Švedski napadalec Zlatan Ibrahimović je v torek nogometni svet presenetil z objavo na Instagramu, kjer je izpostavil dres Hammarbyja z njegovim priimkom, dan pozneje pa je švedski klub podal pojasnilo, v katerem je dal vedeti, da 38-letni Skandinavec tega ni naredil naključno. V Los Angelesu, kjer je pred dnevi prekinil sodelovanje z moštvom lige MLS Los Angeles Galaxyjem in se podal na lov za novim delodajalcem, je imel namreč sestanek s predstavniki kluba iz Stockholma.

Predsednik kluba ne skriva navdušenja

V zadnji sezoni je bil drugi najboljši strelec lige MLS. | Foto: Getty Images V zadnji sezoni je bil drugi najboljši strelec lige MLS. Foto: Getty Images Odkupil je polovico deleža, ki ga ima v lasti ameriški koncern AEG (Anschutz Entertainment Group), tesno prisoten v svetu športa in glasbe, in postal skoraj četrtinski lastnik švedskega kluba.

Predsednik Hammarbyja Richard von Yxkull je pojasnil: ''To je za nas nekaj novega, a smo nad tem navdušeni. Tega nismo mogli storiti ob boljšem času. V zadnjih letih smo zelo napredovali, prihodnje leto pa bomo igrali v Evropi. Ko se ti pridruži takšna oseba, kot je Zlatan Ibrahimović, polna strasti in zmagovalne miselnosti, je to pravilen korak. Je pa še prezgodaj govoriti o tem, na kakšen način nam lahko pomaga. Lahko le povem, da ima naše sodelovanje velik potencial,'' prvi mož Hammarbyja, ki je v zadnji sezoni na Švedskem osvojil tretje mesto in slovi po zvestih navijačih, predstavnikih zlasti delavskega razreda, ni razkril, ali bo izkušeni napadalec pomagal klubu tudi na igrišču.

Tako je Ibrahimović v torek presenetil svet:

''Hammarby je fantastičen klub s strastnimi navijači, ki je deležen ogromno spoštovanja na Švedskem. Že od nekdaj mi je bil všeč, obožujem tudi njegove navijače. Navdušen sem nad njegovim napredkom v zadnjih letih, tako kot tudi zunaj igrišča. To, da sem se pridružil Hammarbyju in mu pomagam še do večjega napredka, mi je v užitek,'' je v klubskem sporočilu za javnost sporočil Ibrahimović, eden najbolj cenjenih napadalcev zadnjega desetletja. 

O tem, kje bo igral v prihodnje, bo tako govora ob enem izmed njegovih naslednjih dejanj, za zdaj pa je jasno, da to ne bo Hammarby. V pogovoru za švedski časnik Aftonbladet je namreč Zlatan poudaril, da ne bo oblekel njegovega dresa na igrišču.

Zlatan Ibrahimović
Sportal Zlatanu Ibrahimoviću ponujajo šest milijonov za pol leta
Ne spreglejte