Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 11. 2012,
0.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zlatan Ibrahimović Ante Čačić

Sreda, 7. 11. 2012, 0.18

8 let

Ibrahimović s pokrom podaj, Porto že v osmini finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zlatan Ibrahimović je PSG povedel do zmage proti Dinamu Zagreb, sodeloval pa je pri vseh zadetkih. Velik del naloge pa je že opravil Porto, ki je z remijem v Kijevu že v osmini finala.

PSG : Dinamo Zagreb 4:0 (1:0)

Parižani so obračun proti Dinamu začeli bolj previdno, saj so v tekmo vstopili s popotnico prvenstvenega poraza proti Sanit-Etiennu. Po priložnosti Dinama, ki sta jo izvedla Sammir in Pivarić, je PSG v 16. minuti le povedel. Podajo Zlatana Ibrahimovića je z volejem v zadetek spremenil branilec Alex. Na drugi zadetek so na Parku princev čakali do 61. minute, spet je bil podajalec Ibrahimović, s petih metrov pa je mrežo zatresel Blaise Matuidi. Štiri minute kasneje je Ibrahimovićevo podajo izkoristil Jeremy Menez. Tudi pri četrtem zadetku je sodeloval švedski napadalec, ki je prodiral proti obrambi Dinama, žoga se je odbila do Guillaumeja Hoarauja, ki je postavil končni izid, s čimer si je PSG močno odprl vrata do napredovanja v izločilne boje.

Dinamo Kijev : Porto 0:0

Ukrajinska prestolnica ni ponudila tega, kar so gledalci od obeh ekip videli na Portugalskem. Takrat je bilo doseženih kar pet golov. Porto je do točke, ki ga z desetimi točkami ohranja na vrhu lestvice, prišel na previden način. Bil je vsaj enakovreden tekmec Dinamu, pri katerem je 60. obletnico praznoval trener Oleg Blohin, ki pa je tekmo zaradi težav s srcem spremljal s tribun. Prvo obrambo so gledalci videli v 35. minuti, takrat je James Rodriguez podal Jacksonu Martinezu, a je njegov strel z glavo v kot odbil Maksim Koval. Porto je bil v drugem delu prvega polčasa boljši nasprotnik. Pri Portu sta s streli poizkušala Varela in Rodriguez, pri Dinamu pa Jarmolenko in Milevski, vendar zadetka ni bilo. Porto si je na ta način že zagotovil preboj v osmino finala, saj ima šest točk vedč od drugouvrščenega Dinama Kijev in boljši medsebojni izkupiček. Kijevčani pa imajo štiri točke prednosti pred soimenjakom iz Zagreba in bo očitno igral v ligi Europa.

Ne spreglejte