Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 6. 2021,
8.01

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

hrvaška nogometna reprezentanca Luka Modrić Euro 2020

Sreda, 23. 6. 2021, 8.01

2 leti, 10 mesecev

Hrvaško spet zajela nogometna evforija

Hvalnice na račun Modrića dežujejo: čarovnik, dirigent, mali maestro ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Luka Modrić | Vatreni so s prebojem v osmino finala na Euru 2020 spet ljubljenci hrvaških navijačev in medijev. | Foto Guliverimage

Vatreni so s prebojem v osmino finala na Euru 2020 spet ljubljenci hrvaških navijačev in medijev.

Foto: Guliverimage

Potem ko je bila hrvaška javnost zaradi dokaj neprepričljivih predstav Hrvaške na prvih dveh tekmah letošnjega evropskega prvenstva v nogometu že nekoliko nejevoljna, vse bolj pa so bili kritični tudi hrvaški mediji, se je zgodba sinoči povsem  spremenila. Vatreni, ki so se s prepričljivo zmago nad Škotsko (3:1) prebili v osmino finala Eura, so spet ljubljenci javnosti. Hrvaški spletni portali so polni hvalnic in pozitivih zgodb s sinočnje tekme, slavospeve, predvsem kapetanu Luki Modriću, ki je zabil izjemen gol za vodstvo Hrvaške z 2:1, pa nogometašem pojejo tudi angleški mediji.

Anglija Češka
Sportal Zgodovinski uspeh Hrvaške, Anglija na vrhu

Kapetana hrvaške nogometne reprezentance Luko Modrića primerjajo s čarovnikom, ki ni izgubil niti kančka čarovnije s svetovnega prvenstva v Rusiji leta 2018, kjer so vatreni osvojili naslov svetovnih podprvakov.

Otoški mediji poročajo, da je Modrić sanje Škotov v 62. minuti uničil v slogu in da jih je s prvenstva izločil s pravo lepotico.

Mateo Kovačić in Modrić se veselita vodstva Hrvaške z 2:1. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Mateo Kovačić in Modrić se veselita vodstva Hrvaške z 2:1. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Mogoči nasprotniki Hrvatov v osmini finala

Poleg Modrića sta v Glasgowu, na domačem terenu nasprotnika, zadela še Nikola Vlašić in Ivan Perišić, ki je po sijajni asistenci Modrića postavil končni rezultat 3:1. Hrvati so v osmino finala napredovali kot drugi v skupini D. Tekmo za preboj v četrtfinale bodo v ponedeljek, 28. junija, igrali na stadionu Parken v Köbenhavnu na Danskem, nasproti pa jim bodo stali Švedi, Slovaki, Španci ali Poljaki.

Modrić v objemu selektorja Zlatka Dalića, ki se je v teh dneh naposlušal kritik na svoj račun in račun vatrenih.  | Foto: Reuters Modrić v objemu selektorja Zlatka Dalića, ki se je v teh dneh naposlušal kritik na svoj račun in račun vatrenih. Foto: Reuters

"Mali maestro je nacijo vrnil na pravo pot"

Prav Luka Modrić je danes eden glavnih junakov športnih portalov na Britanskem otočju. Novinarji tabloida Sun poročajo, da Modrič, ki ga od 36. rojstnega dne ločijo le še trije meseci, ni izgubil niti kančka tiste čarovnije, ki mu je pred tremi leti prinesla prestižno zlato žogo. "V trenutku, ko je kazalo, da bi Hrvaška lahko izpadla s prvenstva, je mali maestro nacijo vrnil na pravo pot," so zapisali.

Modriću so se poklonili tudi v programu televizije BBC. "Modrić je čarovnik, Hrvaška pa njegov orkester, ki ga vodi brezhibno," so v studiu komentirali Billy Dodds, Willie Miller in Ally McCoist.

Luka Modrić | Foto: Reuters Foto: Reuters

Zadnji, sicer napadalec Glasgow Rangers, je presodil, da je bil Modrić sinoči daleč najboljših od vseh na nogometni zelenici. "Užitek ga je gledati. Gol, ki nam ga je zabil, je bil zares prečudovit. Res je, zlomil nam je srca, ampak to je storil na čudovit način. Res je briljanten," ni skoparil s pohvalami na račun izjemnega Dalmatinca.

Razočarani škotski navijači | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Razočarani škotski navijači Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Precej manj razpoloženi so, razumljivo, škotski novinarji. V škotskem Heraldu tako piše, da škotski nogometni reprezentanci morda napredovanje preprosto ni usojeno. "Morda nam nikoli ne bo usojeno," so zapisali.

Preberite še:

Hrvaška Škotska
Sportal Hrvaška pokvarila škotsko zabavo
Anglija Češka
Sportal Angleži ostajajo na Wembleyju, Čehi padli na tretje mesto
Ousmane Dembele
Sportal Hud udarec za zvezdnika Barcelone
Ne spreglejte