Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
12. 1. 2020,
16.45

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,59

Natisni članek

Xavi Hernandez Ernesto Valverde Barcelona Luis Suarez

Nedelja, 12. 1. 2020, 16.45

4 leta, 3 mesece

Luis Suarez bo počival kar štiri mesece

Hudo slabe novice za Barcelono, ki jih ni pričakoval nihče

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,59
Luis Suarez | Luis Suarez naj bi se vrnil šele po štirih mesecih, kar pomeni, da je sezono najverjetneje že končal. | Foto Reuters

Luis Suarez naj bi se vrnil šele po štirih mesecih, kar pomeni, da je sezono najverjetneje že končal.

Foto: Reuters

Medtem ko je javnost čakala na informacije o morebitnem novem trenerju, so iz Barcelone sporočili nepričakovano novico o tem, da njihovega zvezdnika Luisa Suareza čaka kar štirimesečno okrevanje po operaciji, ki jo je opravil. Prav lahko se zgodi, da v tej sezoni ne bo več igral.

Ernesto Valverde
Sportal Vse kaže, da bo Barcelona menjala trenerja

Po zadnjih informacijah, ki jih je v javnost poslalo več španskih medijev, se bo pri Barceloni menjava na mestu trenerja zgodila, a najverjetneje ne zdaj, temveč po koncu sezone. Tudi rošada, o kateri se vse bolj glasno govori, bo takšna, kot so napovedovali. Ernesta Valverdeja bo nasledil legendarni nekdanji nogometaš Barcelone in španske reprezentance Xavi Hernandez.

A ta novica, o kateri se bo na dolgo in široko zagotovo pisalo tudi v prihodnjih dneh, ni tista, ki je danes močno udarila v španski nogometni svet, ampak predvsem objava, ki so jo iz Barcelone v javnost poslali popoldne. V njej so zapisali, da je Luis Suarez pričakovano opravil operativni poseg na meniskusu desnega kolena, a ob tem dodali, da urugvajskega zvezdnika čaka kar štirimesečno okrevanje.

Sporočilo za javnost Barcelone:

Pri Barceloni so to, da bo eden od njihovih najboljših posameznikov v tej sezoni odšel pod nož, sporočili že dan pred tem, a takrat niso pisali o tem, koliko časa bo odsoten. Zdelo se je, kot da je 32-letni napadalec zdajšnji termin izbral predvsem zaradi tega, da bi bil do odločilnega dela sezone povsem pripravljen, zdaj pa je jasno, da je veliko vprašanje, ali bo v tej sezoni sploh še igral.

Luis Suarez
Sportal Še en hud udarec za že tako ranjeno Barcelono

Težave, ki bodo Barcelono prisilile v januarsko nakupovanje

To je za Barcelono hudo boleč udarec. Suarez je s 14 goli v 23 nastopih v vseh tekmovanjih drugi najboljši strelec Barcelone v tej sezoni in zaostaja le za Lionelom Messijem, ki je do zdaj zbral 16 golov. Toliko bolj se nadaljevanja sezone navijači Barcelone bojijo zaradi tega, ker je 120 milijonov evrov vredni lanski nakup Antoine Griezmann, ki je do zdaj zbral le devet golov, daleč od forme, ki so jo Katalonci od njega pričakovali.

Bosta Urugvajec in Argentinec Lionel Messi v tej sezoni sploh še sodelovala? | Foto: Reuters Bosta Urugvajec in Argentinec Lionel Messi v tej sezoni sploh še sodelovala? Foto: Reuters

Mladi Francoz Ousmane Dembele ima veliko težav z zdravjem in je tudi trenutno poškodovan, do zdaj pa je v tej sezoni odigral vsega 492 minut in zabil en gol. Tako sta od napadalcev trenerju Barcelone, kdorkoli to v nadaljevanju sezone že bo, na voljo samo še komaj 17-letni Ansu Fati in 21-letni Carles Perez.

Skoraj zagotovo je, da bodo pri Barceloni januarja šli v akcijo in poskušali v svoje vrste zvabiti kakšnega novega napadalca.

Katastrofalen začetek leta 2020 za Katalonce

Težave s poškodbami imajo ob Suarezu in Dembeleju še nekateri nogometaši španskega prvaka. Trenutno so poškodovani še brazilski vezist Arthur, čilski vezist Arturo Vidal in tudi nemški vratar Marc-Andre ter Stegen.

Barcelona, ki je z Real Madridom trenutno vodilna v španskem prvenstvu, v katerem brani naslov, je leto 2020 začela zelo slabo. Najprej je v prvenstvu le remizirala proti zadnjeuvrščenemu Espanyolu, potem je v Savdski Arabiji izgubila v polfinalu španskega superpokala proti Atleticu Madridu, zdaj pa jo je doletela še dolga odsotnost enega od redkih nogometašev, ki so v tej sezoni blesteli.

Ne spreglejte