Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
5. 4. 2016,
21.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

Natisni članek

Matjaž Rozman Slaven Belupo Roman Bezjak Miral Samardžić Matjaž Kek Rijeka

Torek, 5. 4. 2016, 21.06

6 let, 7 mesecev

Hud udarec za Matjaža Keka: Slaven mu je uničil sezono

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

Nogometaši Rijeke so izpadli iz hrvaškega pokalnega tekmovanja. Izbranci Matjaža Keka so na povratni polfinalni tekmi v Koprivnici zapravili prednost z domače tekme. Proti Slavenu Belupo so po bledi predstavi izgubili z 0:3 in ostali brez finala.

Kekova Rijeka je pred spomladanskim delom napovedovala visoke cilje v prvenstvu, kjer jo mika močno želeni naslov državnega prvaka (bil bi prvi v klubski zgodovini), in v pokalu. Po dveh spodrsljajih, ki si jih je v zadnjih dneh privoščila v Koprivnici, se je znašla v nehvaležnem položaju. Najprej je v prvenstvu remizirala (0:0) in zaostanek za zagrebškim Dinamom povečala na štiri točke, v torek pa je neuspešno branila prednost s prve polfinalne pokalne tekme. Na Reki je Slaven Belupo premagala z 2:1, v Koprivnici pa nepričakovano klonila z visokih 0:3 in ostala brez možnosti, da bi v finalu naskakovala novo pokalno lovoriko.

Slaven Belupo, hrvaški prvoligaški klub iz Koprivnice, ki se v zadnjih sezonah praviloma uvršča v sredino razpredelnice, se je izkazal za Kekovo nočno moro. V tej sezoni se je Rijeka z njim spoprijela štirikrat in vsakič remizirala. Po vodi so splavale številne priložnosti, da bi osvojila več točk. Če bi Slaven premagala le dvakrat, bi bila v tem trenutku v prvenstvu točkovno izenačena z Dinamom, tako pa za njim zaostaja štiri točke.

Kek pred dvobojem: Finale je naša obveznost

Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek je vedel, da se v torek podaja na zahtevno gostovanje. Pred pokalnim gostovanjem v Koprivnici je na vprašanje, ali ga je strah slabega rezultata, odvrnil, da se boji le lastne bolezni. ''Zakaj bi nas bilo strah? Lahko se pogovarjamo le o svojih kakovostih in slabostih. To je tekma, ki je preprosto ne smemo izgubiti. Finale pokala je naš cilj in obveznost,'' je bil odločen Mariborčan, ki mu po visokem porazu ni bilo do smeha.

Navijači Rijeke so v štirih dneh doživela dva šoka v Koprivnici. Najprej remi v prvenstvu, nato izpad v pokalu. | Foto: Navijači Rijeke so v štirih dneh doživela dva šoka v Koprivnici. Najprej remi v prvenstvu, nato izpad v pokalu.

Končalo se je tako, kot si ni želel nihče v taboru favorizirane Rijeke. Slaven Belupo je napredoval v finale, kjer se mu bo najverjetneje pridružil Dinamo. V sredo bo v Zagrebu proti Hajduku branil prednost dveh zadetkov (2:0), ki si jo je priigral na prvi tekmi v Splitu.

Prebolel raka in postavil piko na i zmagi nad Rijeko

Za Koprivničane, za katere je odlično branil slovenski vratar Matjaž Rozman, so v polno zadeli Makedonec Muzafer Ejupi (43.), nekdanji mladi hrvaški reprezentant Filip Ozobić (54.) in nekdanji članski hrvaški reprezentant Nikola Pokrivač (72.), ki je nedavno prebolel raka in se vrnil k aktivnemu nogometu. Nekdanji vratar Interblocka in velenjskega Rudarja je paral živce Rečanom in ubranil vse strele. Mrežo je ohranil nedotaknjeno in pomagal svojemu klubu do zgodovinskega preboja v sklepno dejanje pokalnega tekmovanja. Finale se bo igral 10. maja v Osijeku.

Pri Rijeki sta se v začetni postavi znašla slovenska reprezentanta Miral Samardžić in Roman Bezjak, a nato izkusila enega najbolj bolečih porazov v tej sezoni.

Ne spreglejte