Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
12. 9. 2015,
1.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ND Gorica NK Maribor NK Maribor NK Rudar NK Celje Prva liga Telekom Slovenije Krunoslav Jurčić Iztok Kapušin

Sobota, 12. 9. 2015, 1.57

8 let

Hrvat želi Maribor popeljati pred Olimpijo. Kaj zmore?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hrvat Krunoslav Jurčić bo trenerski krst na klopi Maribora izkusil na derbiju 9. kroga v Novi Gorici, novopečenega stratega Celja Iztoka Kapušina pa čaka sosedski derbi začelja v Velenju.

Kdo bi si mislil, da bo imela finančno obubožana Gorica po osmih krogih pred premožnejšim Mariborom kar devet točk prednosti ... Derbi v Novi Gorici lahko danes odgovori na ogromno vprašanj. Vrtnice po sedmih zaporednih zmagah čaka dvoboj resnice, podobno velja za branilce naslova, ki jih bo danes prvič vodil Krunoslav Jurčić. ''Lepo je trenirati, a tekme so največje zadovoljstvo,'' priznava nekdanji hrvaški reprezentant, ki je kot trener z zagrebškim Dinamom osvojil veliko lovorik, zdaj pa želi vijolice vrniti na prvo mesto, v tem trenutku ga zaseda Olimpija.

Novi trener Maribora meni, da zmagoviti niz Gorice ni naključje, ampak je posledica kakovosti njegove ekipe. ''Naša ekipa ima bogato preteklost, veliko dobrih trenutkov, mora pa povrniti samozavest,'' je znova napovedal, da želi igralcem vcepiti oziroma pridodati šampionsko držo, s katero so v prejšnjih sezonah osvajali državne naslove kot po tekočem traku. Od varovancev bo zahteval več bojevitosti, ki jo je pogrešal v uvodnem delu sezone, na treningih pa je igralcem približal slog, najbolj podoben italijanskemu nogometu, kjer je Jurčić kot legionar v najbolj zrelih igralnih letih tudi deloval.

Vrtnice pričakujejo nekaj tisoč gledalcev

Za derbi v mestu vrtnic pri gostih kandidira tudi Dalibor Volaš, pri gostiteljih pa se največ pričakuje od mladega golgeterja Blessinga Elekeja, prvega strelca tekmovanja, ter razigranega mladega reprezentanta Amela Džuzdanovića, ki navdušuje z bogatim tehničnim znanjem in atraktivnimi potezami.

Na novogoriškem Športnem parku bo nogometno obarvano tudi v nedeljo, ko bo trener Gorice Miran Srebrnič zaigral za veterane vrtnic, športni direktor Maribora Zlatko Zahović pa bo na dobrodelnem spektaklu Legende za Mišo.obudil spomin na zlato generacijo in ponovno oblekel državni dres.

V Velenju bo že 68. šaleško-savinjski sosedski prvoligaški derbi, pri katerem pa navijačem ne bo šlo pretirano na smeh, saj sta Rudar in Celje pri dnu razpredelnice. Pomerili se bosta ekipi, ki si ju je prejšnji mesec privoščila Olimpija in jima v Stožicah skupaj nasula kar 11 zadetkov.

V malce boljšem položaju so knapi, ki jih še naprej vodi Jernej Javornik, so pa doživeli določene spremembe v mlajših kategorijah. Robert Pevnik je novi trener mladinskega pogona, kadete pa vodi Andrej Goršek, kar je pomemben podatek za prihodnost velenjskega kluba, ki želi glavnino prvokategornikov v članski ekipi črpati iz klubskega podmladka.

Rudar se je pred dnevi okrepil z nekdanjim reprezentantom Elvedinom Džinićem, ki se vrača v Velenje in bo na dvoboju s Celjem prišel zelo prav, saj je kar nekaj branilcev zaradi takšnih in drugačnih razlogov odsotnih. Velenjčani so med reprezentančnim odmorom z 10:0 pomendrali Bravo, vodilnega tretjeligaša v skupini center, z dvema zadetkoma je izstopal nadarjeni Klemen Bolha. Velenjčani imajo v svojih vrstah tudi članskega reprezentanta, saj je Jaka Ihbeisheh znova branil barve Palestine.

Pri Celjanih je zapihal nov veter

Celjani so v primerjavi z Rudarjem v tem mesecu že zaigrali zares. V pokalnem obračunu so zlahka izločili Muro in osvojili Fazanerijo, kar pred njimi ni uspelo v prvi ligi izjemni Gorici. Pokalni uspeh je dokazal, da je bila trenerska terapija potrebna.

''Z imenovanjem novega trenerja je zapihal nov veter, prežela nas je nova energija,'' je priznal Španec Ramon Soria, njegov novi trener, ki je na klopi Celja nasledil Simona Rožmana, pa želi v Velenju ostati neporažen. S točko bi bil zadovoljen tudi kapetan Blaž Vrhovec.

Ne spreglejte