Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 7. 2020,
15.26

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

nogometna tržnica Zenit St. Petersburg Liverpool Tottenham Dejan Lovren Michel Vorm Jan Vertonghen

Ponedeljek, 27. 7. 2020, 15.26

3 leta, 8 mesecev

Nogometna tržnica

Hrvat zapustil angleške prvake, Vertonghen in Vorm nič več za Tottenham

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Dejan Lovren | Dejan Lovren ni več član Liverpoola. | Foto Reuters

Dejan Lovren ni več član Liverpoola.

Foto: Reuters

Osrednji branilec hrvaške nogometne reprezentance Dejan Lovren po šestih letih odhaja iz angleškega Liverpoola, kariero pa bo nadaljeval pri ruskem prvaku Zenitu iz Sankt Peterburga. Enaintridesetletni Lovren je za nove delodajalce podpisal triletno pogodbo, njegov prestop pa je ovrednoten na 10,9 milijona funtov oziroma okoli 12 milijonov evrov.

V Zenici rojeni Dejan Lovren je po prihodu Nizozemca Virgila van Dijka in razmahu Joeja Gomeza izgubil mesto v začetni enajsterici rdečih, nemški strokovnjak Jürgen Klopp pa ga je po današnjem odhodu v Rusijo označil za legendo Liverpoola. Lovren je pred prihodom v Liverpool igral tudi za Southampton, Lyon in Dinamo Zagreb. Od leta 2009 je član hrvaške reprezentance, z njo je pred dvema letoma osvojil drugo mesto na svetovnem prvenstvu v Rusiji.

Spremembe tudi pri Tottenhamu

Jan Vertonghen bo po koncu sezone zapustil Tottenham. | Foto: Reuters Jan Vertonghen bo po koncu sezone zapustil Tottenham. Foto: Reuters Spremembe pa se dogajajo tudi pri angleškem nogometnem klubu Tottenhamu, od koder so sporočili, da bosta belgijski branilec Jan Vertonghen in nizozemski vratar Michel Vorm zapustila klub iz Londona. Triintridesetletni Vertonghen je bil od leta 2012 član londonske ekipe. Zanjo je na domačih in mednarodnih tekmovanjih odigral 315 tekem, pred prihodom v Tottenham pa je igral za Ajax iz Amsterdama.

"Jan Vertonghen je belgijski rekorder po številu reprezentančnih nastopov in se mu zahvaljujemo za vse, kar je naredil za naš klub. Želimo mu veliko uspeha v prihodnosti na vseh področjih in vedno bo spoštovan član naše družine," je v izjavi za javnost zapisala ekipa iz severnega dela Londona, ki je v pretekli sezoni zasedla šesto mesto v premier league in si izborila kvalifikacije za evropsko ligo.

Šestintridesetletni Vorm je imel v zadnjih šestih letih bolj stransko vlogo pri Tottenhamu, v preteklosti je igral tudi za Swansea, Utrecht in Den Bosch.

Preberite še:

Fritz Keller
Sportal "O gledalcih na stadionih naj odloči stroka"
Sebastian Hoeness
Sportal Nemec iz Bayerna v Hoffenheim
Sportal Sarri ob prižgani cigareti: Če jim je to uspelo z mano, potem so res dobri #video
Ne spreglejte