Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
23. 8. 2016,
16.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Napoli nogomet Robert Prosinečki Gonzalo Higuain Juventus

Torek, 23. 8. 2016, 16.30

6 let, 6 mesecev

Sanjski debi Gonzala Higuaina v dresu Juventusa

Hrvat mu je rekel, da je prašiček, ta pa je odgovoril v svojem slogu #video #foto

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Gonzalo Higuain | Foto Reuters

Foto: Reuters

Argentinski napadalec Gonzalo Higuain je s prestopom k Juventusu zatresel Apeninski polotok. Ne samo zato, ker je staro damo stal kar 90 milijonov evrov, pač pa tudi zato, ker naj bi s počitnic v Torino prišel povsem nepripravljen.

Fotografije s treningov in tekem v predsezoni so kazale, da ima napadalec, ki je v lanski sezoni za Napoli dosegel kar 38 zadetkov, opazen trebušček, kar je še posebej veselilo in zabavalo navijače Napolija ter druge rivale Juventusa.

Prosinečki: Debelejši je kot jaz

Takoj po drugem najdražjem nakupu tega poletja in četrtem vseh časov se je oglasil tudi sloviti hrvaški nogometaš in zdajšnji selektor Azerbajdžana Robert Prosinečki, ki je Higuaina označil za prašička.

"Šokiran sem bil, ko sem videl, da je Higuain debelejši, kot sem jaz. Plačali so 90 milijonov za prašička. Samo predstavljam si lahko, kako šokiran je bil nad fizičnim stanjem Argentinca trener Juventusa Allegri. A to ni tragedija, verjamem, da ga bodo hitro spravili v red," je za Jutranji list dejal nekdanji zvezdnik Reala, ki je v sezoni 2002/03 igral tudi za ljubljansko Olimpijo.

Argentinec in njegov trebušček v predsezoni:

Manjkale niso niti karikature:

V Neaplju pa se da kupiti tudi poseben dres:

Hitro odgovoril na zbadljivke

Argentinski nogometaš, ki se zanimivo ni znašel na seznamu novega argentinskega selektorja Edgarda Bauze za prihajajoče južnoameriške kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu, je svoj debi pri Juventusu dočakal že v soboto, ko je stara dama v derbiju gostila Fiorentino Josipa Iličića.

Higuain sicer ni igral od prve minute, je pa dobil priložnost v drugem delu, ko je zamenjal hrvaškega napadalca Maria Mandžukića. V igro je vstopil v 66. minuti, manj kot deset minut pozneje pa se je odlično znašel pred vrati Fiorentine in iz neposredne bližine poskrbel za končnih 2:1. S tem je kritikom zaprl usta.

Zadetek, ki je odločil derbi:

Sporočilo zlobnim jezikom: Kar nadaljujte …

"Upam, da me bodo ljudje tudi v nadaljevanju klicali debeluh. Če bo tako, bom zadel na vsaki tekmi. Te zbadljivke me le močno motivirajo," je za Tuttosport po sanjskem debiju povedal 28-letni napadalec. 

"Ne razumem, zakaj je toliko zanimanja za mojo pripravljenost. Počutim se odlično, trdo treniram že 20 dni. Bodite resni," je še poslal sporočilo vsem svojim nasprotnikom in z besedami opisal tudi zadetek.

"Vsak nogometaš sanja o nočeh, kot je bila ta. Vedno se sanje ne uresničijo, a meni so se. Moj zadetek je videti povsem preprost, a bodite prepričani, da je bil položaj zelo zahteven," je sklenil Higuain, junak zmage nad Iličićevo Fiorentino.

Ne spreglejte