Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 8. 2021,
22.43

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

1. SNL NK Maribor NK Maribor Malik Sellouki Pietro Pellegri Ante Ćorić Dario Melnjak Harry Kane poletni prestopni rok

Sreda, 25. 8. 2021, 22.43

2 leti, 7 mesecev

Poletni prestopni rok, 25. avgust

Šuler našel okrepitev za Maribor v Franciji, prekrasna novica za Tottenham

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Harry Kane | Harry Kane je letos z Anglijo izgubil v finalu evropskega prvenstva proti Italiji. | Foto Reuters

Harry Kane je letos z Anglijo izgubil v finalu evropskega prvenstva proti Italiji.

Foto: Reuters

Dogajanje v poletnem prestopnem roku je vse bolj pestro. Nogometni klubi v najmočnejših državah imajo na voljo le še slab teden, da uresničijo želje in pripeljejo okrepitve po lastnem okusu. Veliki zvezdnik Tottenhama Harry Kane sporoča, da ostaja pri londonskem klubu, nove okrepitve imajo tudi Milan, Fiorentina, Lazio, RB Leipzig ... Maribor je sklenil sodelovanje z donedavnim napadalcem Nice Malikom Selloukijem, ki je v francoskem prvenstvu zatresel mrežo Marseillu.

Matheus Cunha
Sportal Kdo še prihaja v klub Jana Oblaka?
Joaquin Correa
Sportal Inter pripeljal Argentinca iz Lazia, Juventus povečal kapitalska sredstva

Mariborčani pripeljali okrepitev iz Nice

Slovenski nogometni prvoligaš Maribor se je okrepil s krilnim igralcem. Kot so sporočili iz kluba, je nov član "vijolic" 21-letni Francoz Malik Sellouki, ki je podpisal dveletno pogodbo. Sellouki je nazadnje igral za francoskega prvoligaša iz Nice.

"Spremljali smo ga že kar nekaj časa, bili v pogovorih že pred tedni. Gre za igralca, ki si ga Maribor v običajnih razmerah ne bi mogel privoščiti. Zdaj pa je to pokoronsko dogajanje prineslo novo izhodišče. Prihod igralca iz prve francoske lige, ki je dobil priložnost v Nici, pomeni, da smo dobili okrepitev v pravem pomenu besede," je za spletno stran Maribora povedal športni direktor Marko Šuler.

"Po odhodu Aljoše Matka smo iskali novo moč, da imamo zapolnjene vse igralne položaje, Malik pa je primeren kandidat kot mlad, zagnan, predvsem pa igralec z močno izraženo željo, da naredi nadaljnje korake naprej. Maribor je lahko zanj odskočna deska na razvojni poti, nam pa prinaša novo dimenzijo v ofenzivnem delu. Verjamem, da smo pripeljali kreativnega igralca, ki jih ni veliko v slovenskem prostoru. S potezo več," je dodal.

Zabil gol Marseillu

Malik Sellouki je edini zadetek v francoskem prvenstvu dosegel proti Marseillu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Malik Sellouki je edini zadetek v francoskem prvenstvu dosegel proti Marseillu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Francoz z maroškimi koreninami ima za seboj pestro pot z nogometnim izpopolnjevanjem najprej v akademiji Cannesa in nato dve leti pri Monacu. Iz Monte Carla se je vrnil v Cannes, v prejšnji sezoni pa je bil član Nice. V zapisniku v prvi francoski ligi je bil med spomladanskim delom 14-krat, vpisal štiri nastope, pri tem pa zabil tudi gol proti Marseillu.

"Zelo sem zadovoljen, prišel sem v največji klub v Sloveniji. Nekaj informacij o klubu sem že imel, zdaj sem spoznal soigralce in se prepričal, da je ekipa zelo dobra, z velikim potencialom. Občutki so fenomenalni," pa je dejal levonogi Sellouki.

"Verjamem, da lahko ekipi Maribora prinesem dodatno hitrost. Tako tekaško kot hitrost z žogo. Ob dobrem udarcu in preigravanju. Pogledal sem si nekaj videoposnetkov, vem, kam prihajam. V klub, ki se vedno bori za vrh in kjer je igranje pod pritiskom sestavni del. Želim prispevati svoj delež na igrišču, pomagati moštvu, da zmaguje in uresniči cilje, ki so zastavljeni. Da skupaj osvojimo največ trofej kot lahko, sam pa skušam prispevati čim več golov in asistenc," je zaključil.

Prekrasna novica za Tottenham

Angleški nogometni reprezentant Harry Kane je prek spletnih omrežij potrdil, da ostaja pri londonskem Tottenhamu, poročajo angleški mediji. Napadalec je v poletnem prestopnem roku želel oditi v Manchester City, a mu vodstvo kluba tega ni dovolilo. 

Nogometaš naj bi imel s predsednikom Danielom Levyjem dogovor, da klub lahko zapusti pred iztekom pogodbe, kljub temu pa Levy o tem ni hotel niti slišati. "To poletje še ostajam v Tottenhamu. Z glavo sem stoodstotno pri tem, da z njim dosežem čim boljše rezultate," je zapisal Kane.

"Njegova zavzetost na treningih potrjuje njegov zapis," je nad trudom Kana navdušen trener Tottenhama, Portugalec Nuno Espirito Santo, ki ni zaskrbljen zaradi besed zvezdnika, da bo v Tottenhamu ostal to poletje: "Vsekakor nanj računam dlje, je pa trenutno glavno, da ga imam na voljo zdaj."

Nekdanji Oblakov soigralec v Firencah

Italijanski nogometni prvoligaš Fiorentina je potrdil, da si je do konca sezone od londonskega Arsenala za 1,5 milijona evrov izposodil urugvajskega reprezentanta Lucasa Torreiro. Petindvajsetletnega vezista, ki je v minuli sezoni kot posojen igral pri španskem prvaku Atleticu Madridu, lahko Firenčani odkupijo za dodatnih 15 milijonov evrov.

Fiorentinin tekmec iz elitne italijanske lige Lazio pa je za sedem milijonov evrov iz Bordeauxa pripeljal hrvaškega vezista Tomo Bašića. Štiriindvajsetletnik je bil v zadnjem letu pogodbe z Bordeauxom, kamor je prišel leta 2018 za 3,5 milijona evrov iz splitskega Hajduka.

Soigralca pa je izgubil nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, njegov Leipzig, ki igra v prvi nemški ligi, je namreč za dva milijona evrov španskemu prvoligašu Realu Sociedadu posodil norveškega napadalca Alexandra Sörlotha.

Milan za izposojo odštel milijon evrov

Italijanski nogometni prvoligaš Milan je uradno potrdil, da si je do konca sezone od Monaca, ki igra v prvi francoski ligi, izposodil Pietra Pellegrija. Dvajsetletni napadalec se je januarja 2018 iz Genoe preselil k Monacu za 20,9 milijona evrov in nekaj dodatkov. Kot so pojasnili pri Milanu, lahko igralca po koncu sezone odkupijo, ob določenih izpolnjenih pogojih pa ga morajo obvezno odkupiti.

Za izposojo bo Milan odštel milijon evrov, za odkup pa dodatnih šest milijonov evrov in nekaj bonusov, povezanih s samimi predstavami igralca, čigar razvoj so v zadnjih letih ustavile poškodbe. Pri Monacu je na 23 tekmah dosegel dva gola in podajo.

Sicer pa se je Pellegri širšemu nogometnemu svetu prvič resneje predstavil maja 2017, ko je ob porazu z 2:3 proti Romi v dresu Genoe postal prvi v 21. stoletju rojeni nogometaš z zadetkom v eni izmed petih največjih evropskih lig. Prav tako je postal tudi najmlajši strelec dveh golov na eni tekmi italijanske prve lige v zgodovini s 16 leti in 184 dnevi.

Melnjak pri Mevlji, Ćorić pri Kramerju

Ante Ćorić se spomladi v dresu Olimpija tudi zaradi zdravstvenih težav ni pretirano naigral. | Foto: Vid Ponikvar Ante Ćorić se spomladi v dresu Olimpija tudi zaradi zdravstvenih težav ni pretirano naigral. Foto: Vid Ponikvar Občasni hrvaški nogometni reprezentant Dario Melnjak, ki je tri sezone nosil dres Domžal, iz katerih se je preselil v Turčijo, bo v tej sezoni nosil dres Alanyaspora, kjer igra tudi slovenski reprezentant Miha Mevlja. K njemu se je preselil iz ekipe Caykur Rizespor, za katero je igral od leta 2019 in v 79 tekmah dosegel sedem golov.

Nov klub si je našel še en hrvaški znanec slovenskih zelenic. Nekdanji reprezentant in velik up zagrebškega Dinama, Ante Ćorić, ki je lani odigral nekaj tekem za Olimpijo, nato pa se poškodoval, po pričakovanju ne bo dobil priložnosti pri Joseju Mourinhu in njegovi Romi, zato so ga Rimljani spet posodili, tokrat švicarskemu Zürichu. Tam igra tudi slovenski napadalec Blaž Kramer.

Ishak Belfodilov
Sportal Belfodil pri Herthi, Cunha vse bližje Atleticu
Ne spreglejte