Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 9. 2013,
6.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Inter Fiorentina Josip Iličić Samir Handanović

Petek, 27. 9. 2013, 6.15

8 let

Handanović zasenčil Iličića, Inter po preobratu dobil derbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Inter je dobil derbi petega kroga italijanskega prvenstva, v katerem sta pomembno vlogo imela tudi slovenska reprezentanta. Samir Handanović je denimo ubranil enega ključnih poizkusov Josipa Iličića.

Inter se je z zmago proti Fiorentini, ki je bila že 12. zaporedna v Milanu, zavihtel na drugo mesto. Pred Milančani je Roma, ki je doslej dobila vse tekme. Vendar pa so gostje iz Firenc kar namučili Inter. "Lahko vidite, da ima Inter spet identiteto. Pokazali smo, da smo združena ekipa. Fiorentina nas je napadla, vendar smo vedeli, da ne bodo zdržali takega tempa do konca tekme. Pravočasno smo prišli do zadetkov," je dejal Esteban Cambiasso, ki je dosegel atraktiven zadetek za izenačenje, gol pa posvetil novorojenčku Danteju.

Od prihoda Walterja Mazzarrija Inter igra povsem drugače kot v pretekli sezoni. "Skušali smo pritisniti visoko na igrišču, vendar Fiorentina ima izjemno tehnično ekipo. Na nas je, da odrastemo, vendar ti fantje že sedaj dosegajo nekaj izjemnega," je dejal strateg Interja.

Po tekmi je spregovoril tudi o manjšem sporu med navijači in Fredyjem Guarinom, ki je bil ob zamenjavi deležen žvižgov s tribun. Kolumbijec pa se je odzval s provokacijo in gesto, naj spodbujajo igralce. "Storil je nekaj napak in se opravičil. Tudi navijači bi lahko počakali do konca tekme, ne pa žvižgali. Vendar to je nogomet. Guarin naj ostane miren, tudi če stori napako," je dejal Mazzarri. Guarin pa je dodal: "To sem storil z namenom, da pozovem navijače, naj spodbujajo igralce. Potrebovali smo njihovo pomoč, saj so naš 12. igralec. Nisem pa želel nikogar razjeziti s to gesto, zato se opravičujem," je dejal Guarin.

Fiorentina je povedla po enajstmetrovki, ki jo je izvedel Giuseppe Rossi. Samir Handanović bi skoraj ubranil strel, vendar nato sta Cambiasso in Jonathan poskrbela za zmago Interja. Ob koncu tekme je imel Josip Iličić, ki je vstopil v 69. minuti ravno namesto Rossija, priložnost izenačiti, takrat in še v nekaterih primerih pa se je izkazal Handanović. Vendarle pa je spodbudno, da je Jojo po poškodbi začel igrati.

"Edina stvar, ki mi ni všeč, je rezultat. Igrali smo izjemno, tudi karakterno. Kljub zahtevnemu nasprotniku smo se držali svojih načel pri načinu igre. Inter vse do izenačenja ni bil posebej prepričljiv, tudi navijači so se začeli oglašati. Vendar smo po svoji napaki dovolili, da se je Inter vrnil v igro," je po prvem porazu dejal trener Fiorentine, Vincento Montella.

Fiorentina bo v naslednjem krogu igrala s Parmo, Inter pa bo gostoval pri Cagliariju, kjer igra Agim Ibraimi.

Ne spreglejte