Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 5. 2022,
19.15

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

Natisni članek

AC Milan italijansko prvenstvo Seria A Andre Onana Samir Handanović Inter Milano

Torek, 3. 5. 2022, 19.15

1 leto, 11 mesecev

Pri 37 letih slovenski vratar z novo pogodbo

Handanović z nižjo plačo in novo nalogo ostaja v Interju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59
Inter Samir Handanović | Foto Reuters

Foto: Reuters

Samir Handanović bo še za leto dni podaljšal pogodbo z Interjem in bo z nižjo plačo mentor svojemu nasledniku Andreju Onani, poroča italijanska Gazzetta. A bo imel poleti še vedno možnost boja za mesto prvega vratarja.

Rafael Leao AC Milan
Sportal Handanović je nazaj, Inter z zmago sledi vodilnemu Milanu

Samir Handanović za Inter brani od leta 2012, pred tem je bil vrsto let član Udineseja. S kapetanskim trakom je lani milanski klub popeljal do naslova državnega prvaka. Prejšnji teden je zaradi težav s hrbtom izpustil eno tekmo in Inter je z 1:2 izgubil z Bologno. Že v nedeljo se je vrnil med vratnici in Udinese so premagali z 2:1. Pred zadnjimi tremi krogi serie A v boju za prvaka zaostajajo točko za vodilnim AC Milanom.

Lani je Handanović dvignil italijanski scudetto. | Foto: Reuters Lani je Handanović dvignil italijanski scudetto. Foto: Reuters Handanović ima sicer že 37 let in je reprezentančno kariero sklenil leta 2015. Kariere v Interju pa očitno še ne bo. Italijanski športni časnik Gazzetta piše, da bo podaljšal pogodbo in v Milanu ostal do junija 2023. Njegova prva naloga pa bo, da pomaga svojemu nasledniku. To je 26-letni kamerunski vratar Andre Onana, ki poleti v Inter prihaja iz Ajaxa.

Kdo bo prvi vratar v naslednji sezoni, še ni jasno. Onana v zadnjem letu in pol ni veliko branil, saj ga je Uefa suspendirala, ker je bil pozitiven na prepovedano snov. Pozneje mu je kazen skrajšala na devet mesecev, saj naj bi po pomoti zaužil ženino zdravilo. Prej ali slej bo torej prvi vratar Interja Onana. Handanovića klub tako vidi predvsem v vlogi mentorja. Kot piše Gazzetta, je priljubljeni Sarma privolil tudi v znižanje plače s 4,2 na tri milijone evrov na sezono.

špalir nogomet
Sportal Špalir za prvaka Real Madrid? Oblak in soigralci so proti!
Ne spreglejte