Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 2. 2013,
19.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Samir Handanović Haris Vučkić Vid Belec

Sreda, 13. 2. 2013, 19.46

8 let

Handanović opravil nalogo, šok za Atletico in Napoli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V prvi tekmi šestnajstine finala lige Europa je Inter s Samirjem Handanovićem v Milanu premagal CFR Cluj z 2:0. Atletico Madrid in Napoli sta presenetljivo izgubila pred domačimi navijači.

Inter je pred domačimi navijači z 2:0 premagal CFR Cluj, ki se je tekmovanju priključil po izpadu iz lige prvakov. Samir Handanović je vrata Milančanov branil vso tekmo, medtem ko je Vid Belec sedel na klopi domačih. Tekmo je odločil Rodrigo Palacio, ki je zabil oba gola, zaznamovala pa jo je tudi huda poškodba Diega Milita v prvem polčasu. V igri za naslov je še en klub, pri katerem si kruh služi slovenski nogometaš, Newcastle United, a Haris Vučkić zaradi poškodbe žal še ne kandidira za nastop. Tokrat so Angleži doma gostili Metalist in remizirali brez zadetkov.

Na sporedu je bila še kopica zanimivih tekem. Branilec naslova madridski Atletico je nekoliko presenetljivo izgubil doma proti Rubinu Kazanu z 0:2. V derbiju na White Hart Laneu je Tottenham z golom Garetha Bala, ki je zabil tudi prvi gol za Londončane, v zadnji minuti prišel do zmage nad Lyonom z 2:1. V izjemno zanimivi tekmi v Mönchengladbachu je Lazio proti Borussii zaostajal z 0:1, prišel do vodstva z 2:1, nato spet zaostajal z 2:3, spektakularna tekma pa se je na koncu končala z remijem 3:3. Največje presenečenje se je zgodilo v Neaplju, kjer si je Napoli v zelo spremenjeni zasedbi – Italijane igranje v drugorazrednem evropskem tekmovanju očitno ne zanima preveč -, proti skromni češki Viktorii Plzen izgubil z 0:3 in si privoščil pravcato sramoto. Nastopil je tudi evropski prvak Chelsea, ki se bo skušal po razočaranju v ligi prvakov navijačem odkupiti z zmago v ligi Europa. Prvi korak Londončanov je bil uspešen. Za zmago v Pragi nad Sparto je v zaključku tekme zadel Brazilec Oscar.

Zelo zanimivo je bilo tudi na tekmi med Zenitom in Liverpoolom v Rusiji. Domači nogometaši so zmagali z 2:0. Ajax je v Amsterdamu z istim rezultatom premagal Steauo Bukarešto. Dinamo je v Kijevu z 1:1 remiziral proti Bordeauxu. Benfica je zmagala v Leverkusnu pri Bayerju z 1:0. Lepo prednost si je pred tekmo v Pireju priigral Levante, ki je v Španiji zmagal s 3:0. BATE Borisov je v Belorusiji brez zadetkov remiziral proti Fenerbahčeju. Bogati ruski Anži Mahačkala je doma proti Hannovru zaostajal z 0:1, a prišel do zmage s 3:1. Preobrat je z izenačujočim zadetkom začel prav kamerunski zvezdnik v vrstah Rusov Samuel Eto'o. Stuttgart je remiziral doma z Genkom, ki je do izenačenja prišel v zadnji minuti tekme, Basel pa je v Švici odpravil Dnipro.

Ne spreglejte