Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 12. 2020,
15.33

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

Natisni članek

angleško prvenstvo Slaven Bilić West Bromwich Albion Josep Guardiola Manchester City

Sreda, 16. 12. 2020, 15.33

3 leta, 4 mesece

Trener Manchester Cityja zapravil že 16 točk

Bilić kljub senzaciji na Etihadu izgubil službo, Guardiola podivjal na sodnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59
Josep Guardiola Manchester City WBA | Josep Guardiola je Manchester City zanesljivo popeljal v osmino finala lige prvakov, v angleškem prvenstvu pa mu ne gre najbolje, saj je še daleč od vrha. | Foto Reuters

Josep Guardiola je Manchester City zanesljivo popeljal v osmino finala lige prvakov, v angleškem prvenstvu pa mu ne gre najbolje, saj je še daleč od vrha.

Foto: Reuters

Bogati angleški klub Manchester City je v torek priredil navijačem razočaranje, saj je na praznem Etihadu proti WBA, ta po vrnitvi med elito niza skromne rezultate, osvojil le točko (1:1). Dvoboj je zaznamoval bes trenerja gostiteljev Josepa Guardiole, ki ni skrival nezadovoljstva ob odločitvi, da bo sodnikov podaljšek trajal štiri minute, še bolj pa odločitev gostujočega kluba, da Slaven Bilić po skromnih rezultatih v tej sezoni ni več trener WBA.

Jose Mourinho
Sportal Mourinhov zid je padel v zadnji minuti, rdeči vragi ne popuščajo

Začelo se je po načrtih gostiteljev. Za vodstvo so potrebovali 30 minut, v polno je zadel Ilkay Gundogan. Še pred koncem prvega polčasa pa je sledil šok. Branilec Cityja Ruben Dias je udarec Semija Ajayija nesrečno preusmeril v lastno mrežo, sledilo je nepričakovano izenačenje (1:1). Klubski velikan iz Manchestra je poskušal v drugem polčasu priti do zmage, a je obramba na čelu z izjemno razpoloženim vratarjem Samom Johnstonom ubranila vse napade.

Nekdanji trener Barcelone in Bayerna je jezno pristopil do četrtega sodnika, začudilo ga je, da bo sodnikov podaljšek trajal le štiri minute. | Foto: Reuters Nekdanji trener Barcelone in Bayerna je jezno pristopil do četrtega sodnika, začudilo ga je, da bo sodnikov podaljšek trajal le štiri minute. Foto: Reuters

Meščani, ki so pred dvobojem veljali za absolutnega favorita, so se morali na koncu pa so se morali zadovoljiti le s točko. Nogometašem Manchester Cityja v tej sezoni ne gre vse po načrtih, v prvenstvu zasedajo šesto mesto, a jim gre na roko izenačenost pri vrhu, saj ima vodilni dvojec, Liverpool in Tottenham bosta drevi obračunala v velikem derbiju, ''le'' pet točk prednosti.

O tem, kako velika je bila frustracija zaradi neuspešnega rezultata na dvoboju z WBA, priča tudi odziv Josepa Guardiole ob koncu rednega dela. Španec kar ni mogel verjeti, ko je četrti sodnik Anthony Taylor označil samo štiri minute dodatka. Prihrumel je do njega in podivjal ob avt liniji. Ni mogel verjeti, kar je videl.

Anthonyja Taylorja je poskušal prepričati, da bi se moral dvoboj podaljšati za več minut, a je ostalo pri prvotni odločitvi. | Foto: Reuters Anthonyja Taylorja je poskušal prepričati, da bi se moral dvoboj podaljšati za več minut, a je ostalo pri prvotni odločitvi. Foto: Reuters

''Rekel sem mu, da je štiri minute premalo. Gabriel Jesus je ležal na tleh tri minute, opravljenih je bilo šest menjav, vratar WBA pa je zadrževal žogo tako, da je vsakič, ko jo je poslal v igro, pridobil 30 sekund. Sodnik se je pač odločil drugače. Na koncu smo imeli vseeno dovolj priložnosti, da bi zmagali, a žal nismo zadeli,'' je pojasnil Guardiola, ki je v uvodnih 12 krogih na Otoku zapravil že 16 točk. Toliko, kot jih je v sezoni 2017/18, ko se je ''sprehodil'' do naslova prvaka, v vseh 38 krogih.

Slaven Bilić ostal brez službe

Slaven Bilić je popeljal WBA do velike točke. WBA je tako končal niz 13 porazov proti Manchester Cityju, a je dan po tekmi vseeno zamenjal trenerja. | Foto: Reuters Slaven Bilić je popeljal WBA do velike točke. WBA je tako končal niz 13 porazov proti Manchester Cityju, a je dan po tekmi vseeno zamenjal trenerja. Foto: Reuters ''Odlično smo se branili. To je velika točka, a bomo morali takšne predstave ponavljati tudi v prihodnje. Borimo se za preživetje, pripravljeni smo umreti drug za drugega. To je vse, kar zahtevam od igralcev,'' je po presenetljivem remiju na Etihadu poudaril Slaven Bilić.

Nekdanji hrvaški selektor je v prejšnji sezoni popeljal WBA v elitni klubski razred, po vrnitvi pa na 13 tekmah osvojil le sedem točk, tako da na lestvici beži le zadnjeuvrščenemu Sheffield Unitedu. Dalmatincu se je tako kljub velikemu rezultatu v Manchestru resno majal stolček.

Namigovanja, da bi lahko ostal brez službe že danes, so se tudi uresničila. "Albion se zahvaljuje Slavenu in njegovemu strokovnemu štabu za trud in uspeh z napredovanjem kluba v pretekli sezoni in jima želi vse uspešno v prihodnje," so zapisali pri WBA, med možnimi zamenjavami za 52-letnega Hrvata pa se po pisanju angleškega časnika The Guardian omenjajo Sam Allardyce, Nigel Pearson in Mark Hughes.

 

Ne spreglejte