Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
21. 7. 2017,
12.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Liga Europa Panionios NK Gorica ND Gorica

Petek, 21. 7. 2017, 12.10

6 let, 7 mesecev

Po izpadu Gorice iz evropskih tekmovanj

Grška lekcija goriškim nogometašem #fotozgodba

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
ND Gorica Panionios | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po Olimpiji se od Evrope poslavljajo še nogometaši Gorice, ki so v drugem krogu kvalifikacij s skupnim izidom 5:2 morali čestitati bolj razpoloženimu grškemu Panioniosu. "Nismo preveč razočarani, naprej gremo z dvignjeno glavo. Zmagal je boljši nasprotnik," je po izpadu športno priznal vroči Rifet Kapić, ki je v tej sezoni zabil že štiri zadetke.


Novogoričani so imeli slabo izhodišče po prvi tekmi v Grčiji. Z ne najbolj prepričljivo predstavo so tam izgubili z 0:2, poleg tega pa zaradi rdečega kartona na povratni tekmi niso mogli računati še na Tineta Kavčiča. Čeprav so začeli pogumno, je bil zaradi lastnih napak domačih potnik v tretji krog znan že po prvem polčasu, ko so Grki zadeli kar trikrat, na koncu pa je poraz pred domačimi gledalci malce omilil Rifet Kapić.

"Po napakah smo prejeli hitre zadetke"

"Tokrat nismo dosegli svojega cilja, a treba je dvigniti glave in iti naprej. Po naših napakah smo prejeli hitre zadetke, kar nas je presekalo. Nismo imeli česa izgubiti. Pred tekmo smo si rekli, da bomo napadli. Zavedali smo se določenega tveganja. Žal so se nam pripetile napake in takšne ekipe, kot je grška, to zelo hitro kaznujejo. Ampak nismo preveč razočarani, gremo naprej z dvignjeno glavo. Zmagal je boljši nasprotnik,'' je za klubsko spletno stran po tekmi dejal Kapić in že spregovoril o novih izzivih.

Že v nedeljo z Olimpijo

''Evropa je za nami, dosegli smo lep uspeh. Zdaj se je treba osredotočiti na prvenstvo, kjer nas že v nedeljo čaka Olimpija. Hitro moramo preklopiti. Ne bo lahko, ampak željo po dokazovanju imamo močno. Pomembna bosta počitek in mirna glava. Imamo kakovost, da lahko premagamo Olimpijo. Igramo doma, naš cilj so tri točke."

Vrtnice so pred domačimi gledalci lovile zaostanek dveh zadetkov, ki so si jih pred tednom dni nakopale na obrobju Aten. | Foto: Vid Ponikvar Vrtnice so pred domačimi gledalci lovile zaostanek dveh zadetkov, ki so si jih pred tednom dni nakopale na obrobju Aten. Foto: Vid Ponikvar Tekmo je sodil ukrajinski sodnik Anatolij Abdula. | Foto: Vid Ponikvar Tekmo je sodil ukrajinski sodnik Anatolij Abdula. Foto: Vid Ponikvar Goričani so verjeli v preobrat in se hitro napotili proti vratom Grkov, ki jih po novem čuva slovenski vratar Matic Kotnik.  | Foto: Vid Ponikvar Goričani so verjeli v preobrat in se hitro napotili proti vratom Grkov, ki jih po novem čuva slovenski vratar Matic Kotnik. Foto: Vid Ponikvar Na žalost je že v 11. minuti vse upe slovenske ekipe razblinil Giorgos Masouras, ki je Panionios popeljal v skupno vodstvo s 3:0. | Foto: Vid Ponikvar Na žalost je že v 11. minuti vse upe slovenske ekipe razblinil Giorgos Masouras, ki je Panionios popeljal v skupno vodstvo s 3:0. Foto: Vid Ponikvar Grki so v prvem polčasu zabili še dva, na koncu pa s skupnim izidom 5:2 napredovali v naslednji krog. | Foto: Vid Ponikvar Grki so v prvem polčasu zabili še dva, na koncu pa s skupnim izidom 5:2 napredovali v naslednji krog. Foto: Vid Ponikvar

Nekdanji vratar Celja je na dveh tekmah proti Gorici prejel dva zadetka, oba iz enajstmetrovke. | Foto: Vid Ponikvar Nekdanji vratar Celja je na dveh tekmah proti Gorici prejel dva zadetka, oba iz enajstmetrovke. Foto: Vid Ponikvar Nekoliko več dela je imel njegov stanovski kolega pri Gorici Grega Sorčan, ki je moral na dveh tekmah proti Grkom kar petkrat po žogo v svojo mrežo. | Foto: Vid Ponikvar Nekoliko več dela je imel njegov stanovski kolega pri Gorici Grega Sorčan, ki je moral na dveh tekmah proti Grkom kar petkrat po žogo v svojo mrežo. Foto: Vid Ponikvar Končni izid na Športnem parku v Novi Gorici je v drugem polčasu postavil Rifet Kapić. To je bil že njegov četrti zadetek v zadnjih 20 dneh. Dvakrat je bil uspešen tudi proti Širaku. | Foto: Vid Ponikvar Končni izid na Športnem parku v Novi Gorici je v drugem polčasu postavil Rifet Kapić. To je bil že njegov četrti zadetek v zadnjih 20 dneh. Dvakrat je bil uspešen tudi proti Širaku. Foto: Vid Ponikvar Nogometaši Panioniosa so se po koncu tekme zahvalili svojim glasnim navijačem. | Foto: Vid Ponikvar Nogometaši Panioniosa so se po koncu tekme zahvalili svojim glasnim navijačem. Foto: Vid Ponikvar Na Športnem parku v Novi Gorici se jih je zbralo zelo lepo število. | Foto: Vid Ponikvar Na Športnem parku v Novi Gorici se jih je zbralo zelo lepo število. Foto: Vid Ponikvar Goričani so tako Evropi pomahali v slovo, zdaj pa so z mislimi že pri nedeljskem derbiju proti Olimpiji. Vrtnice si nikakor ne smejo privoščiti še četrti zaporedni poraz. Na zadnjih treh tekmah jih je dvakrat premagal Panionios, v prvi ligi pa jih je prejšnji konec tedna iz hlač streslo še Krško. | Foto: Vid Ponikvar Goričani so tako Evropi pomahali v slovo, zdaj pa so z mislimi že pri nedeljskem derbiju proti Olimpiji. Vrtnice si nikakor ne smejo privoščiti še četrti zaporedni poraz. Na zadnjih treh tekmah jih je dvakrat premagal Panionios, v prvi ligi pa jih je prejšnji konec tedna iz hlač streslo še Krško. Foto: Vid Ponikvar Več fotografij s tekme v Novi Gorici si lahko ogledate v fotogaleriji Vida Ponikvarja:

Fotogalerija
1 / 51
Ne spreglejte