Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 11. 2016,
18.57

Osveženo pred

7 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

ND Gorica NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 30. 11. 2016, 18.57

7 let, 4 mesece

Poročilo s tekme Gorica : Aluminij

Gorica je po šestih tekmah le zmagala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Miran Burgič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Gorice so v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij s 3:0 (0:0).

Nogometaši Gorice in Aluminija že kar nekaj časa niso poznali občutkov po prvenstveni zmagi. Novogoričani pred medsebojnim obračunom niso zmagali od 12., Kidričani pa od 13. kroga, tako eni kot drugi so zadnjo zmago zabeležili proti zadnjeuvrščenim Radomljam. Dolgo časa je kazalo, da se bo niz za obe moštvi nadaljeval, a gostitelji so v zaključku vendarle strli tekmečev odpor. Najprej je v 80. minuti evrogol dosegel Rifet Kapić, nato je Miran Burgić sedem minut pozneje realiziral najstrožjo kazen, isti igralec je v sodniškem dodatku postavil še piko na i zasluženi zmagi. S tem se je tudi nadaljevala tradicija goriških zmag v medsebojnih obračunih v Novi Gorici, kjer Aluminij v štirih obračunih še ni osvojil niti točke.

Obe ekipi sta tekmo začeli napadalno, tako da gledalcem ni bilo treba dolgo časa čakati na prve razburljive trenutke. Vratarja sta imela že po treh minutah po eno obrambo, Laka Janžeković je ubranil strel Matije Škarabota, Gregor Sorčan pa poskus Nemanje Jakšića. Na začetku je praktično vsaka minuta postregla z nevarnostjo, v četrti je čez gol streljal Dejan Žigon, v naslednji pa enako Andrej Kotnik. V deveti je domača obramba blokirala strel Blaža Kramerja, v 13. minuti pa je po zadetku dišalo, ko je z volejem poskusil Žigon, žoga je zletela mimo gola, na drugi vratnici pa je le malo manjkalo, da bi jo Burgić preusmeril v gol, bil je za las prekratek.

Ko je že kazalo, da se bo umirilo, je ...

Ko je že kazalo, da se bo po nadpovprečno zanimivem začetku stanje na igrišču povsem umirilo, so Goričani spet pritisnili, v prvi polovici prvega dela so izvedli nekaj nevarnih napadov, a so bili kljub temu, da so veliko poskušali s streli, še naprej neučinkoviti. V drugem delu prvega polčasa pa je kakovost nogometa močno padla, gosti so poskušali s streli od daleč, ki Sorčanu niso predstavljali težav, domači pa so neuspešno grozili le po prekinitvah.

Gostitelji so na začetku drugega dela zagospodarili na igrišču. Žigon je v 55. minuti zapravil prvo priložnost v nadaljevanju, posnemala sta ga tudi Alen Jogan, ki se je v 71. minuti povsem sam in neoviran znašal v kazenskem prostoru, a z glavo streljal mimo gola, ter Burgić, nekdanji reprezentant je zadel prečko.

Miran Burgič z dvema goloma potrdil zmagovalca

A v zadnjih desetih minutah so domači le kronali premoč z zadetki. Prvega je dosegel Kapić, ki je preigraval na robu kazenskega prostora, nato pa s "plasiranim" udarcem zadel desni zgornji kot Aluminijevih vrat. V 87. minuti je Škarabot izsilil enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Burgić, slednji je bil uspešen še v sodniškem podaljšku, ko je izkoristil podajo Bedeja Amarachija Osujija.

Sredi polčasa so imeli v kratkem razmaku dve priložnosti tudi gosti, zapravila sta ju Matic Vrbanec in Kramer, spet se je pokazala njihova velika težava, neučinkovitost, gola niso dosegli že na peti zaporedni tekmi.

Novogoričani bodo v 20. krogu v soboto gostovali v Celju, Aluminij pa v Kopru.

Gorica : Aluminij 3:0 (0:0)

Športni park, gledalcev 500, sodniki: Sagrković (Vrhnika), Kovačič (Preserje) in Salkić (Ljubljana).

Strelca: 1:0 Kapić (80.), 2:0 Burgić (87./11 m), 3:0 Burgić (90.).

Gorica: Sorčan, Škarabot, Gregorič, Kotnik (od 46. Nagode), Kapić, Burgić, Arčon (od 79. Osuji), Grudina, Žigon, Kavčič, Jogan.
Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Turkalj, Zeba, Kocić, Vrbanec (od 72. D. Petrović), Krljanović, Cvek, Škoflek, Tahiraj (od 85. Srdić), Kramer (od 73. T. Petrović).

Rumeni kartoni: Gregorič, Jogan; Vrbanec, Tahiraj, Cvek.

Ne spreglejte