Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 1. 2013,
9.30

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Aluminij NK Triglav NK Rudar

Petek, 25. 1. 2013, 9.30

7 let, 12 mesecev

Gledali Ronalda in ugnali Norvežane, Bloudek štirikrat v 19 minutah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski nogometni prvoligaši nadaljujejo s pripravljalnimi tekmami. Olimpija je v Španiji premagala norveškega podprvaka, Aluminij se je znesel nad Dravinjo, Triglav pa nadigral Belo krajino.

Nogometaši Olimpije so v obračunu slovenskega in norveškega podprvaka odpravili Strømsgodset s 3:1 in imenitno začeli turnir Copa del sol. Zmaji so si v sredo v živo na Mestalli ogledali špansko pokalno poslastico med Valencio in madridskim Realom (1:1) ter na delu gledali številne zvezdnike. Med njimi je bil tudi Portugalec Cristiano Ronaldo, mojstrovine igralcev, ki nosijo dres španskih velikanov, pa so na mlado Razdrhovo zasedbo pustile prijeten vtis. Olimpija je v dvoboju z norveškim podprvakom vstopila s skoraj identično začetno enajsterico, ki je v Radomljah ugnala Simer Šampion (4:2), prišlo je le do spremembe v ožjem delu obrambe, kjer je poškodovanega Arosa Zarifovića zamenjal novinec Nemanja Mitrović. V prvem polčasu so Ljubljančani boljšo igro kronali z dvema zadetkoma, Filip Valenčič, strelec drugega gola, pa je zadel še okvir vrat. Norvežani so v zadnji minuti zapravili 11-metrovko. Izkazal se je vratar Elvis Džafić, ki je bil v drugem delu pri strelu Muhameda Keite nemočen. Norvežani so pritisnili in iskali pot do izenačenja, pri tem pa tudi zadeli prečko. V izdihljajih srečanja pa je Nikola Nikezić po strelu z bele točke odpravil vse dvome o zmagovalcu in povišal vodstvo na 3:1.

Nogometaši Aluminija so brez težav odpravili Dravinjo Kostroj. Zadnjeuvrščeni drugoligaški klub je pred dnevi prevzel nekdanji reprezentant Simon Sešlar, ki se je odločil, da bo v trd trenerski kruh prvič zagrizel v Slovenskih Konjicah. Kidričani so na pomožnem igrišču z umetno podlago napolnili mrežo gostom. Če so prvi polčas dobili "le" z 2:0, pa so v nadaljevanju tekmovali o tem, kdo bo dosegel največ zadetkov. Najbolj se je izkazal Sandro Bloudek. Nekdanji veliki up slovenskega nogometa, ki je srečo iskal tudi pri Milanu, je v pičlih 19 minutah dosegel kar štiri zadetke in pokazal, da bo v spomladanskem delu velika okrepitev za Flisovo četo. Zadnji zadetek na srečanju je dosegel Matic Črnic, ki ga je Aluminiju posodil državni prvak Maribor.

Kranjčani so po Šenčurju v pripravljalni tekmi za spomladanski del tekmovanja premagali še enega drugoligaškega tekmeca. Na igrišču z umetno travnato podlago v Kranju so s 3:0 ugnali Belo krajino, ki jo ponovno vodi Safet Hadžić. Izbranci Siniše Brkića so se razigrali v drugem polčasu, ko so s tremi zadetki potrdili boljšo igro. Med strelce so se vpisali Petar Stojnić, Matej Poplatnik in najboljši strelec 1. SNL Enis Đurković. Začetna enajsterica "gorenjskih orlov" ni našla pravega načina, kako zatresti mrežo Črnomaljcev, ko pa so v nadaljevanju zaigrali še Curanović, Klemenčič, Zolić, Šturm, Pokorn, Jelar, Stojnić, Kongnyuy, Đurković in M. Poplatnik, pa so prišli tudi zadetki.

V četrtek sta se velenjski Rudar in avstrijski drugoligaški klub Kapfenberger SV razšla brez zmagovalca (1:1). Knape je v vodstvo popeljal novinec Mate Eterović, ki je v 12. minuti zadel z bele točke, nato pa so "sokoli" vrnili udarec in 13 minut kasneje izenačili. Rezultat je v težkih vremenskih razmerah na igrišču z umetno travnato podlago v Lendavi ostal nespremenjen vse do konca. Trener Rudarja Jernej Javornik se je moral zaradi številnih težav z odsotnostjo poškodovanih igralcev (manjkali so Bizjak, Bakarič, Rotman, Rošer, Bratanović, Berko in Dedić) odločiti za kombinirano ekipo, v kateri so priložnost dočakali tudi nekateri mlajši kandidati iz mladinske vrste. Pri ekipi iz Kapfenberga je drugi polčas odigral tudi Dragan Jelić, ki se je tako pomeril z nekdanjim soigralcem Eterovićem. Jelić je bil na seznamu želja okrepitev velenjskega kluba, a se je nato odločit za selitev v Avstrijo. Na njegovo mesto je prišel 28-letni Dalmatinec, ki ni dolgo čakal na prvi zadetek v novem dresu.

Ne spreglejte