Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 12. 2022,
9.02

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

2

Natisni članek

Francija Kylian Mbappe Kylian Mbappe Katar 2022

Ponedeljek, 5. 12. 2022, 9.02

1 leto, 5 mesecev

Francoski zvezi grozi kazen, plačal bo Mbappe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

2

Francija : Danska Katar 2022 Kylian Mbappe | Foto Reuters

Foto: Reuters

Francoski napadalec Kylian Mbappe se je po nedeljski zmagi Francije nad Poljsko (3:1) prvič udeležil novinarske konference po tekmi. Glede na to, da je bil že trikrat izbran za igralca tekme, bi se prav tolikokrat moral prikazati pred mediji, a se ni. Francoska nogometna zveza je zaradi njegove odsotnosti morala plačati kazen. Mbappe je včeraj pojasnil, zakaj se je izogibal predstavnikom medijev in napovedal, da bo namesto zveze sam poravnal kazen. 

Nogometaši Francije so se po zmagi nad Poljsko v osmini finala (3:1) gladko uvrstili v četrtfinale. Eden od junakov srečanja na stadionu Al Thumama v Katarju je bil napadalec PSG in francoske reprezentance Kylian Mbappe, ki je dvakrat zatresel poljsko mrežo in v 44. minuti podal Olivierju Giroudu za vodstvo z 1:0. Odrešilni gol za Poljake je dosegel Robert Lewandowski.

Mbappe je s petimi zadetki zdaj prvi strelec svetovnega prvenstva v Katarju, drugo mesto s tremi goli zaseda argentinski nogometni virtuoz Lionel Messi.

Kylian Mbappe Olivier Giroud | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"To svetovno prvenstvo je prvenstvo mojih sanj. Zelo srečni smo, da se naša pustolovščina nadaljuje," se je po nedeljski zmagi proti Poljski smejalo Mbappeju, ki se je včeraj prvič na tem prvenstvu pojavil pred mediji. 

Kljub temu, da je bil že tretjič izbran za igralca tekme na tem mundialu, se je prvič udeležil novinarske konference, namenjeni promociji tega priznanja. 


Mbappe je z devetim golom na svetovnih prvenstvih pred dopolnjenim 24 letom prehitel Peleja, ki jih je do te starosti dosegel osem:


"Bilo je veliko vprašanj o tem, zakaj se nisem pojavljal na novinarskih konferencah. Nič nimam proti novinarjem, imam pa potrebo po tem, da se osredotočim na tekmo in svojo igro. Ko se želim na nekaj osredotočiti, moram to storiti stoodstotno in ne izgubljati energije nekje drugje," je dejal Mbappe.

Francija : Danska Katar 2022 Kylian Mbappe | Foto: Reuters Foto: Reuters

RMC poroča, da bo odločitev Mbappeja, da se ne pogovarja z novinarji, francosko nogometno zvezo udarila po žepu, saj je to v nasprotju s pravili Mednarodne nogometne zveze (Fifa), a bo, kot kaže, Mbappe kazen prevzel na svoja pleča.  

"Jaz bom poravnal kazen. Zveza ne sme plačevati za odločitev, ki sem jo sam sprejel," je sklenil Mbappe.

Ne spreglejte