Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
1. 5. 2014,
16.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Zavrč Prva liga Telekom Slovenije NK Gorica

Četrtek, 1. 5. 2014, 16.29

7 let, 12 mesecev

Fenomen iz Haloz še ni rekel zadnje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Zavrča so s prepričljivima zmagama nad Triglavom in Celjem pregnali spomladansko krizo. Evropa je oddaljena sedem točk, trener Željko Orehovec pa sporoča, da je mogoč tudi srečni konec.

Fenomen iz Zavrča je v zadnjih tednih dokazal, da ni pozabil osvajati točk. Če je letošnji del sezone začel neprepoznavno in se spopadal s hudo rezultatsko krizo, je v zadnjih štirih krogih osvojil kar devet točk in ohranil mesto v zgornji polovici razpredelnice. ''Dobro smo igrali tudi prej, a nismo imeli rezultatov. Šok ob odhodu Trenevskega je terjal svoje, imeli smo zahteven razpored, potrebovali smo čas, da se privadim na igralce, ter obratno. Zdaj smo staknili glave, od zadnjih štirih tekem dobili kar tri. Vlada pozitivno vzdušje. To je tisto, kar smo potrebovali. Verjamem, da še nismo rekli zadnje. V Novo Gorico gremo s ciljem, da zmagamo,'' je Sportalu povedal Željko Orehovec, ko smo ga zmotili med ribolovom na enem izmed obrežij Drave.

Trenerji prinesli meso, nato so lovili ribe

Izkušeni hrvaški strokovnjak je bil nekaj sezon desna roka Viktorja Trenevskega, pri prvoligaškem novincu iz Haloz ter najbolj prijetnem presenečenju jesenskega dela ga je nasledil v trenerski vlogi. Na praznični dan je nogometne naloge z izbranci opravil dopoldne, nato pa je sledil čas za počitek. Trener se je odločil za aktivnega, saj se je odpravil na ribolov, kar je njegov najljubši konjiček. V ponedeljek so ga pri vihtenju ribiške palice spremljali nogometaši, nekateri so se mu z nasmehom tudi pridružili.

''Res je, v ponedeljek smo imeli po treningu 'team building'. Krepili smo moštveni duh in ob jezeru pri igrišču lovili ribe. Trenerji smo prinesli meso, tako da smo priredili tudi piknik, prišel je lastnik Miran Vuk. Sproščeno vzdušje je pomembno. Nikakor ne želim, da bi bila ekipa napeta. Le sproščenost prinaša rezultat,'' je prepričan Hrvat, ki je z Zavrčem še vedno v igri za nastop v Evropi.

Do konca je še šest krogov, vse je še mogoče

Ker se je Gorica uvrstila v finale pokalnega tekmovanja, bo moral Zavrč, če bo želel uresničiti težko pričakovan cilj, prehiteti Rudarja ali pa Koper. ''Vse imamo v svojih rokah, vse je še mogoče. Do konca je še šest krogov, igramo še z Rudarjem in Koprom, vodilni igrajo med seboj, tako da je mogoče tudi to, da bi ujeli Evropo.''

Razveselil se je dobrih iger Matije Smrekarja. Ko se je znebil odvečnih kilogramov, je zasijal v takšni luči, v kakršni ga je Orehovec nekoč občudoval pri Varteksu iz Varaždina. ''On bo še napredoval, po drugi strani pa se mi zdi škoda, da se je poškodoval Kresinger. Če bi bil nared, bi v Novi Gorici verjetno zaigrali z dvema napadalcema,'' je pojasnil trener, ki zaradi Evrope ne čuti pritiska.

''Vse, kar smo imeli, smo zapravili. Imeli smo visok cilj, kar je razumljivo, saj smo bili uvrščeni visoko, in tam smo želeli tudi ostati. Zdaj ko smo našli pravi ritem, občinstvo pa spet zaupa v nas, saj igramo prepoznaven slog igre, je najbolj pomembno, da nogometaši uživajo v igri. Nimamo pritiska, ni nam treba igrati na silo. Zdaj dosegamo zadetke in to je to (na zadnjih dveh tekmah so jih dali kar osem, op. p.),'' je dejal Orehovec, ki bo v soboto na derbiju za četrto mesto na obisku pri vrtnicah. Če bi Zavrč zmagal, bi po točkah ujel Gorico, s četrtega mesta pa bi bila Evropa bližje. Tako bi bili priča razburljivi končnici prvenstva, saj bi se boj za evropske vozovnice še zaostril.

Ne spreglejte