Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 2. 2022,
8.40

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

angleško prvenstvo zimski prestopni rok Everton Tottenham Dele Alli

Torek, 1. 2. 2022, 8.40

2 leti, 2 meseca

Dele Alli

Everton razveselil navijače krepko čez polnoč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Mura Tottenham, Dele Alli | Dele Alli je konec novembra nastopil s Tottenhamom v Ljudskem vrtu in presenetljivo ostal praznih rok proti Muri (1:2). | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Dele Alli je konec novembra nastopil s Tottenhamom v Ljudskem vrtu in presenetljivo ostal praznih rok proti Muri (1:2).

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Krepko čez polnoč je iz Liverpoola vendarle prišla potrditev odmevnega prestopa, ki je v dobro voljo spravil navijače Evertona. 25-letni angleški nogometni zvezdnik Dele Alli, ki je pri Tottenhamu pod vodstvom Antonia Conteja dobival vedno manj priložnosti, se je preselil k Evertonu.

Christian Eriksen
Sportal Junak zimskega prestopnega roka (p)ostal Srb

Angleški nogometni zvezdnik Dele Alli bo poskušal srečo najti v dresu Evertona, pri katerem ga bo vodil Frank Lampard, njegov novopečeni soigralec pa bo tudi donedavni rdeči vrag Donny van de Beek. Alli, ki je za angleško izbrano vrsto zbral 37 nastopov (nazadnje leta 2019), je prišel k Evertonu v sklopu dogovora, po katerem bi lahko Tottenham, če se bodo uresničili vsi dodatki in bonusi, zajeti v pogodbi, zaslužil več kot 30 milijonov evrov.

Alli je z Evertonom, ki v tej sezoni ne more biti zadovoljen s predstavami in uvrstitvijo v angleškem prvenstvu, saj je veliko bližje dnu kot pa vrhu razpredelnice, sklenil dveinpolletno pogodbo. Alli je v angleškem prvenstvu odigral 181 tekem in dosegel 51 zadetkov, zanj pa so se v tem zimskem prestopnem roku potegovali tudi Newcastle, Southampton in Valencia.

Dele Alli, 37-kratni angleški reprezentant, je sin Nigerijca in Angležinje. | Foto: Reuters Dele Alli, 37-kratni angleški reprezentant, je sin Nigerijca in Angležinje. Foto: Reuters

Lani se je zanj zanimal PSG, ki ga vodi nekdanji strateg Tottenhama Mauricio Pochettino, a predsednik Tottenham Daniel Levy ni dovolil prodaje.

Ne spreglejte