Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 3. 2014,
10.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Domžale NK Celje NK Rudar NK Gorica NK Radomlje NK Zavrč NK Krka

Nedelja, 2. 3. 2014, 10.33

7 let, 12 mesecev

Domžalčani na vrhu s tremi zmagami, večni derbi brez zadetkov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V zadnji tekmi 3. kroga Prve lige Telekom Slovenije je Koper zmagal v Novi Gorici. Domžale so še tretjič zapored zmagale. Derbi med Olimpijo in Mariborom je bil odigran šele osmega aprila.

Nogometaši Domžal so v prvi tekmi tretjega prvenstvenega kroga gostovali pri Zavrču, tudi ta je v prvih dveh tekmah dvakrat zmagal in ohranil nedotaknjeno mrežo. Jasno je bilo, da se bo vsaj en izmed nizov teh dveh klubov končal. Na tekmi na Ptuju je odločitev padla v zaključku prvega polčasa, ko je po kotu zadel francoski napadalec Benjamin Thomas Romain Morel, ki je v klub prišel pred kratkim in že v krstnem prvoligaškem nastopu zadel za zmago. V sodnikovem podaljšku je Bosanec Aladin Šišić le še potrdil zmago.

Domžalčani bodo tako tudi po tretjem krogu ostali na vrhu lestvice, njihov vratar Nejc Vidmar pa je še na tretji tekmi sezone ohranil mrežo nedotaknjeno. Njegov niz zdaj traja že 270 minut, upoštevajoč zaključek minule sezone pa kar 360 minut. Domžalčani so prvič v zgodovini kluba zmagali trikrat zapored na začetku prvenstvene sezone in ob tem trikrat ohranili nedotaknjeno mrežo. Trikrat jim je na uvodu sicer že uspelo zmagati, in sicer v sezonah 2011/12 in 2012/13, medtem ko so rekordne štiri zmage zabeležili v šampionski sezoni 2006/07.

Po porazih proti Zavrču in Domžalam je Celje prišlo do prvih treh točk. S 3:0 je pred domačimi navijači suvereno premagalo Krko, ta ostaja pri treh točkah. Za zmago Celjanov so zadeli Benjamin Verbič in Valon Ahmedi v prvem ter Blaž Vrhovec v drugem polčasu.

Radomlje in Gorica ostajajo brez točk

Na Planet TV ste lahko v edini sobotni tekmi spremljali obračun novinca v ligi Radomelj, ki sploh prvič nastopa v elitnem slovenskem nogometnem razredu, in velenjskega Rudarja. Oba kluba sta bila do tega kroga še brez točk, zdaj je Rudar pri treh, medtem ko novinci še vedno čakajo na zgodovinsko prvo točko. Velenjčani so zmagali z 2:1, potem ko so vsi goli padli v prvem polčasu. Tekma je bila odigrana v Domžalah.

Sobota bi morala biti po prvotnem scenariju tudi dan za veliki derbi slovenskega klubskega nogometa, a je bilo srečanje med Olimpijo in Mariborom, ki se že vneto pripravlja na torkovo povratno evropsko tekmo z izraelskim prvakom, prestavljen. Odigrano je bilo šele 8. aprila 2015, ko sta se tekmeca razšla brez zadetkov.

V edini nedeljski tekmi je v vedno zanimivem primorskem obračunu Luka Koper z golom Mitje Lotriča zmagala v Novi Gorici z 1:0. Gorica, izgubila je tudi dve evropski tekmi, je še tretjič zapored v tej sezoni v prvenstvu ostala praznih rok.

Ne spreglejte