Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 3. 2018,
15.25

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,73

Natisni članek

UEFA liga prvakov Real Madrid Neymar Kylian Mbappe Kylian Mbappe PSG

Ponedeljek, 5. 3. 2018, 15.25

12 mesecev

Kylian Mbappe nared za torkov spektakel

Dobra novica za PSG, dodatna skrb za Real

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,73
Kylian Mbappe Neymar | Foto Reuters

Foto: Reuters

V francoski prestolnici narašča napetost pred torkovo poslastico, povratno tekmo osmine finala lige prvakov med PSG in Realom, na kateri bo poskušal bogati francoski klub nadoknaditi zaostanek dveh zadetkov (1:3). Trener Unai Emery zaradi poškodbe ne bo mogel računati na prvega zvezdnika Neymarja, bo pa med kandidati mladi biser Kylian Mbappe, ki že trenira z ekipo.

Pariški klubski velikan v tej sezoni, ki jo želi kronati s prvim naslovom evropskega prvaka, nima sreče z zdravjem. Pred odločilno tekmo za napredovanjem med osem najboljših, ko bo na Parku princev gostoval branilec naslova Real Madrid, je ostal brez najboljšega posameznika.

Neymar, ki se je lani iz Barcelone preselil v Pariz za rekordno odškodnino v vrednosti 222 milijonov evrov, bo moral zaradi zloma kosti v stopalu počivati vsaj še dober mesec dni.

Emery: Vsi razen Neymarja

Unai Emery je lani s PSG izpadel v osmini finala lige prvakov, čeprav je na prvi tekmi premagal Barcelono v Parizu s 4:0. | Foto: Reuters Unai Emery je lani s PSG izpadel v osmini finala lige prvakov, čeprav je na prvi tekmi premagal Barcelono v Parizu s 4:0. Foto: Reuters Ko je prejšnji teden na pokalnem srečanju proti Marseillu (proti večnemu tekmecu PSG se je poškodoval tudi Neymar, a tri dni pred tem na prvenstveni tekmi) po bolečinah potožil še Kylian Mbappe, so bili navijači PSG upravičeno zaskrbljeni. Dan pred gostovanjem Reala, ki bo v Parizu branil prednost dveh zadetkov (3:1), je vzdušje v strokovnem vodstvu pariškega kluba boljše. Da ne bo Neymarja, so se sprijaznili že pred dnevi, Mbappe pa ne bo zamudil zvezdniškega spopada na Parku princev.

''Vsi igralci razen Neymarja bodo kandidirali za tekmo,'' je v ponedeljek poudaril španski strokovnjak Unai Emery in dodal, da je obetavni najstnik, kateri igra v Parizu kot posojeni napadalec Monaca, brez težav opravil nedeljski trening. Manjkala sta le Neymar in Argentinec Javier Pastore, s katerim pa ni nič hujšega, tako da bo pripravljen do torka.

PSG je v zadnjem nastopu v soboto v gosteh odpravil Troyes z 2:0. Mbappe ni kandidiral za srečanje, zmago pa sta Parižanom, ki imajo pred drugouvrščenim Monacom že 14 točk prednosti, zagotovila Argentinec Angel di Maria in Francoz Christopher Nkunku.

Kroos in Modrić med potniki

Manj težav s poškodovanimi igralci imajo tudi evropski prvaki iz Madrida. V Pariz sta se odpravila tudi Nemec Toni Kroos in Hrvat Luka Modrić. V soboto nista kandidirala za prvenstveno tekmo proti Getafeju (3:1), dan pozneje pa sta že opravila trening.

Luka Modrić bo kandidiral za srečanje v Parizu, na katerem bo Real lovil četrtfinalno vstopnico. | Foto: Reuters Luka Modrić bo kandidiral za srečanje v Parizu, na katerem bo Real lovil četrtfinalno vstopnico. Foto: Reuters

''Na voljo imamo še dva dneva, da vidimo, v kakšnem stanju sta Luka in Toni,'' je dejal trener Reala Zinedine Zidane, ki novinarjem ni želel razkriti, kako resno računa na pomembna zvezna igralca.

Ne spreglejte